Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
295
Ostavite komentar
moja beba pije junior mleko nestle od godinu dana ,jogurt kiselo mleko ,sve ,ne dajem joj kravicu ,ne zbog alergije nego zato sto nema nista od vitamina
Moja beba ima 9.3 meseca i puzi vec skoro dva meseca ,a od pre dve nedelje je poceo sam da ustaje.Prvo se to desilo u ogradici ,a odmah zatim u krevecu.Od 9og meseca smo poceli da ga stavljamo u dubak i u pocetku je samo stajao u njemu ,ali vec za dan,dvo poceo je da u njemu koraca.Znam da se dubak ne preporucuje ,ali imam utisak da je uz pomoc njega lakse savladao podizanje i stajanje.
Sada je problem to sto mu se toliko dopada da ustaje da i kada je pospan i stavimo ga u krevetac on nece da lezi vec se odmah podize,malo stoji i onda se samo pusti i pada tako da obavezno udari glavom .Nikada ga nismo uspavljivali ,navikao je da zaspi sam , ali cinimi se da cemo sada poceti.
jelena moja beba ima 9mes. i 2nedelje, jede kajganu vec vise od mesec dana a kravlje mleko pije od 5.meseca. ja smatram da je sve to individualno, ako neka beba treba da postane alergicna postace i sa 11meseci isto kao i sa 9. nema tu bas mnogo razlike. mada meni je i moja dr rekla da smem slobodno od 8 meseci da joj uvedem belance... tako da probaj...
Zanima me da li beba u ovom uzrastu znaci 9,3 meseca sme da jede belance jajeta? Gledala sam Americke sajtove i najnovija saznanja kazu ako je beba dojena bar 4 meseca i u porodici nema alergija onda u uzrastu od 8 meseci sme da jede skoro sve. Uopste nije dokazano da kravlje mleko i belance nose sa sobom veci rizik od nastanka alergija. Ja bih mojoj bebi bas volela da dam kajganu ali se plasim mada ni kod muza u porodici ni kod mene nema nikakvih alergija, ipak mi nije svejedno i ne bih da rizikujem... Sta vi mislite?
Mihajlo ima 6 zubića. 4 gore i 2 dole.
Sisamo ujutro i uvece, nismo još krenuli sa kravljim mlekom. Tj. probala sam da mu dam ali odbija.
Ne puzi. Lepo sedi. Počeo je da ustaje u krevecu. Uspavljuje se sam. Spava celu noć.
Volimo da se šetamo i da se igramo sa starijom sekom.
I velika
Drage mame,
htela bih nesto da podelim sa vama. Moj Petar ima 9 mes. i 3 nedelje i jako je vesela beba. Po ceo dan nesto brblja i smeje se. Ali do pre nedelju dana uopste nije znao da puzi, da sam sedne, da ustane... Vec smo se bili zabrinuli pa smo ga vodili kod fizijatra koji nam je rekao da ima hipotoniju misica i da nije dovoljno za njegov uzrast to sto je tad mogao da izvede. Pokazali su nam vezbice i mi smo prilicno zabrinuti dosli kuci. Poceli smo to da radimo, on je plakao, bunio se i bas je bilo neprijatno. I gle cuda! Posle bukvalno dva dana, on se sam podigao u sedeci polozaj. Odmah sutradan je poceo da stoji u krevecu, pa da se podize i seta uz namestaj! Jos uvek ne puzi (mada su nam rekli da to i nije neophodno), ali je odjednom postao neverovatno pokretan! Sada ga skoro jurimo po kuci. I sve to za samo nedelju dana!
Tako da je moja poruka mamama da ne brinu, jer bebe ce vec sve same odraditi kada one za to budu spremne. Naravno, ne sporim da su vezbice od koristi da im se malo ojacaju misici i pokaze tehnika, ali one ce ipak sve same uarditi kada za to dodje vreme.
Verujte mi, sad dok ga gledam kao da to nije ista ona beba od pre 10-ak dana :-)
Neke bebe sa devet mjeseci govore slozene recenice. Sta mislite o tome da li je to moguce?
Moj sin ima 9,3 mjeseci i nijednu riječ još nije izgovorio jasno, samo na slogove brblja nesto, ali zato vec mjesec dana i puzi i samo sto jos nije poceo trcati:-)
Moj Mateja sedi, igra se sa svojim igrackama, brblja nesto po celi dan, jedino jasno kaze mama i baba, ostalo je kineski ili japanski, ne znam tacno...Sto se tice hodanja, gura dubak, malo vise u rikverc nego napred, o stabilnom stajanju i eventualnom hodanju nema ni govora, ne puzi, trazi i voli da ga vodimo, drzeci ga pod miskice, ne za rukice, tako se plasi. Vidim da ovde sve bebe samo sto ne hodaju ili vec hodaju, pa, ili je moj sin lenj ili su Vase bebe naprednije...ne znam i ne opterecujem se, svi ce oni i hodati i trcati uskoro...svako dobro svima
Cao svima, moja Milica ce sledece nedelje da napuni 9 mes. i 3 nedelje, vrlo je zivahna, stoji od punih sedam meseci sama uz ogradicu a kasnije je pocela da se pusta i da stoji bez drzanja, dok sada vec sama pravi korake dok je sa strana pridrzavam jer mi ne dozvoljava da je drzim za ruku, bas je hrabra i hoce sve sama. Puzala je jedva nesto malo sa sedam meseci, njoj se ocigledno to ne dopada, vise joj se svidja uspravan polozaj, i ja to ne smatram problemom vec licnim afinitetom mog deteta. Znaci ne treba deca po svaku cenu da puze zato sto su pedijatri tako rekli vec ih pustite da se sama razvijaju onako kako je to za njih prirodno. Kupili smo i dubak, tj.setalicu ali je u nju uopste nisam stavljala iz tog razloga sto je setalica optrecenje za kukove i dodatno zbunjuje decu, npr Milica bi u njoj imala lazni osecaj ravnoteze, a tek je naucila da je sama odrzava, i gotova je da sama prohoda, mislim da ce se to desiti sa punih 10 meseci. Ne zelim da joj odmazem , vec da joj pomognem. Pozdrav svima, i mamama i bebama od Milice i Jelene iz Sopota.
Aleksandar ce za koji dan imati 9 meseci i 3 nedelje i ocekujemo svakog momenta da prohoda, jer vec stabilno stoji i uveliko pravi po nekoliko koraka sam, samo jos malo sigurnosti:) puzi i podize se od sestog meseca, tako da je dobro utreniran za padanje na guzu. Tek nedavno je poceo da brblja, ali je za samo nekoliko nedelja izbacio osnovne reci: mama, tata, baba, deda, bata....Samo jos kada bi hteo da prespava noc i zaboravi na vodu i sokice:)
moj sin ima 9 m i 3 nedelje, pocdo je da sedi pre mozda mesec ipo, a negde u isto vreme je poceo da se pridrzava za krevetac i stoji, i da ima jaku zelju da hoda(drzimo ga za rukice i tako se setamo po kuci)..nemamo puno vremena da se sa njm igramo jer je njegova starija seka 2 godine samo straija od njega i oduzima dosta vremena svoji zafrkancijama, tako da on uglavnom sedi sam i zanima se sa svojim igrackama ili place da bi ga mi uzeli i nosili. U poslednjih par dana lose spava nocu zbog zubica koji su relativno kasno poceli da izbijaju pa imamo i oko toga muke. Sve u svemu - valda preguramo ovu fazu pa da se deca malo igraju sama :))))
Pozdrav svima. Moj Jovan ima devet meseci i tri nedeje, pre dve nedeje poceo je uvece da mi spava u ruke i na cicku. Ako ga trgnem i stavim u krevetac on se razbudi i pocne da place. Dali je to zbog zubica ili neumem da ogonetnem. Prvi zub mu je izaso na osam meseci, sad probija drugi. Pozdrav svima i hvala unapred
Moji blizanci imaju isti tretman po malo ih stavljam u dubak, ali ipak jedan puzi a drugi ne. Mislim da to zavisi pre svega od deteta. Moj stariji sin je prohodao sa 10 meseci i nikada nije puzao, cerka mi jeje propuzala sa 9 i prohodala sa 12 meseci. Pozzz
Pozdrav! Moj Nenad ima 9 meseci i 3 nedelje.Ne znam zasto ali on jos nije izgovorio ni jednu rec pa me to muci.Ima li neko slican problem?
cao svima, Moja Ana ima 9 meseci i tri nedelje pre dve nedelje se pustila i hoda sama mi samo idemo za njom da ne bi pala ali je vrlo cvrsta i kada pada padne na guzu. Sada hoce sama da ustane jos uvek joj se ne da ali malo joj fali da i to savlada. sto se tice puzanja tu fazu je totalno preskocila, inace ima 6 zubica dva dole i cetiri gore a jos uvek se budi nocu da pije vodu i mleko sa malo plazme.. Eto toliko... veliki pozdrav za sve
izvini nije mi jasno kako hoda a ne ustaje sama?
Pozdrav svima!Moja Ema ima 9 meseci i tri nedelje, puzi i sedi stabilno još od sedmog meseca,veoma je živahna puzi toliko brzo sa jednog kraja sobe na drugi da se umorim od trčanja za njom.Šetalicu je zavolela od skoro tek kad je naučila vešto da je koristi i da se provlači sa njom između stvari.Kad čuje muziku obavezno cupka u bilo kom položaju da se zatekne bilo da puzi ,sedi,stoji ili kleči.Stoji stabilno po nekoliko sekundi i onda krene da korača i naravno padne na guzu.Nadam se da će uskoro prohodati.Stalno nešto brblja i od pre tri nedelje izdiferencirale su se i reči mama,tata,baba,deda,daj,ajde i vidi.Što se tiče cipelica pedijatar je rekao da hoda što više bosa da bi joj se učvrstili članci i tetive.Stalno se uspinje uz stvari i prdžava se i tako hoda.
Moja cura ima 9 mjeseci i dvije nedelje. Počela je jako rano da sjedi, živa je i nigdje nema mira. Neće da puza već se kreće na guzi a stalno se igramo na podu. U dubak je nikada nismo stavljali tako da je puzanje ili njegov izostanak ipak do toga što ona ne želi da puza. Nipošto to ne smatramo problemom. Super je živahna, brblja, pjeva i pleše, a nama je zadovljstvo pročitati slična iskustva.
Lijep pozdrav od nas
cao svima...moja Lana ima 9. mjeseci i 3.nedjelje i puzi i ustaje od punih 7 mjeseci, a sad je vec ne mozemo stici... takodje se pusti i stoji sama i pokusava da koraca...
to sto beba ne puzi nema veze sa dubkom, neke bebe jednostavno preskoce tu fazu...
meni je fizijatar naglasio da beba ne mora da puze ali da je pozeljno jer tako jaca misice kicme i da kad prohoda ce biti stabilnija, i da joj obuvam cipelice i po kuci... dubak ne preporucuju al ja lanu stavim nekad po 10 minuta, mada ga ne voli i hoce da ide sama...
ona je prije pocela da ustaje sama nego da puzi, posle desetak dana je i propuzala...
pozdrav svim mama i bebama...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »