Komentari za tekst "Vaša 36. nedelja trudnoće"

Komentara
2965
Ostavite komentar
pozdrav svima!
molim vas za neki savet.
juce na kontroli mi je doktorka rekla da imam malo vise plodove vode.ali da je to ok.nace do sada je sve bilo u redu,a usla sam u 9-i mesec danas.rekla je da to nije nista strasno ali opet se brinem.
meni su to isto bili rekli da beba nema vise prostora u stomaku i nema dovoljno plodove vode, to he svakako bilo krajem 9 mesecaa pa su mi ukljucili indukciju i porodili me prirodno.beba je hvala bogu ziva i zdrva, alo je na kraju ispalo da je mogl jos da ostane, nego su sve pogresno procenili😑
Pozdrav svima!
Danas na kontroli mi je doktorka rekla da imam visak plodove vode i da to kao nije nista strasno. Medjutim,svasta sam procitala na internetu o tome i jako me je strah. Molim vas da podelite sa mnom vasa iskustva o tome. inace ulazim u 9-i za dva dana.
Pozdrav🙂,u sustini se ispostavilo da je sve u redu ali sam morala na carski rez umesto prirodan porodjaj jer doktorka kaze da je beba kao od viska plodove vode imala dosta mesta u materici pa se puno okretala i na kraju se namestila tako kako se namestila pa nije moglo prirodnim putem. sad koliko je i to tacno,nisam sigurna.🙂nadam se da sam ti bar nesto pomogla.
Draga mama sigurno si se do sada porodila,pa me zanima je li sve bilo u redu,jer su i meni konstatovali taj visak plodove vode,bas bi mi znacilo da mi odgovoris?🤗
Rekli su i meni. Izbacite slatko i sokove i za 10 dana će se sve regulisati. Meni su rekli ako tako nastavi da bude Povisena količina plodove vode da ću roditi bebu dzina 😏
zenice ima li vas koje u ovim nedeljama imate svakodnevne glavobolje a pritisak ok?
Drage moje trudnice ima li neka da se porađa u bolnici u Kraljevu? znali se šta treba da se ponese u porodilište?
Verovatno ste se porodili i čestitam na bebici, pa me zanima kakl ste prošli u Kraljevu? Šta ste sve nosili u porodilište? 🤗 unapred hvala na odgovoru.
Da li ste imale problem sa hemoroidima, sta ste koristile i posle koliko su vas prosli?
Meni Faktu nikad nije pomogao.
imala sam problema sa hemoroidima i prije trudnoće.
Avaricon mi je pomogao, 5dana sam ga koristila. ali konstantno sam stavljala kantarionovo ulje na vatu i držala tako non stop. jes da zamastim svu robu ali pere se. kantarion liječi na duge staze i baš olakšava
.
Meni je lekar na hirurgiji savetovao da koristim nesto iskljucivo na biljnoj bazi. Kaze da bilo koja ovako mast nema garant da nije stetna za trudnice. Ali ako se odlucim ipak za njih, tipa Faktu mast koju mnogi preporucuju, da je nikako ne koristim duze od nedelju dana
faktu mast..za par dana se povukli
Drage mame,ima li neka da se poradjala u gradskoj bolnici,kakva su vam iskustva,znate li mozda da li zaista zbog kovida ne daju nigde torbe da se nose nego mora sve u kese da se pakuje sto se tice stvari za porodiliste?
Na Zvezdari su mogle torbe 2015. i 2017. Iz licnog iskustva kazem.
Torbe nikad nisu ni mogle koliko ja znam :)
Koristi li neko jos uvek utrogestan 3x200mg u 9 mesecu
?
Pozdrav mame... Da li su i vama manji pokrete bebe pred kraj trudnoce? U 36 smo nedelji, od pocetka trudnoce je bas ziva beba, od kad smo usli u 9 ti to se smanjilo. Osjetim pokrete ali vrlo manjim intezitetom nego sto je bilo ranije pa se brinem.
Često se umiri zbog nedostatka prostora, iako ja imam osećaj da ovo moje pravi žurke više od pola dana, ali su ti udarci ili neprijatni ili čak jako bolni, uništava me.
Dok mi je recimo prvi bebac bio miran jedva da sam ga osećala.... Sve je individualno...
I ja sam 36 nedjelja,ali baš osjetim bebu svaki pokret,ali ne brini nije kod svake žene isto beba sad ima manje prostora pa je vjerovatno zato .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »