Komentari za tekst "Možete li da saznate da li ste trudni i bez testa?"

Komentara
335
Ostavite komentar
Ja sam trebala da dobijem menzis 28 oktobra Danas je 4 novembar ja jos nisam dobila uradila sam test i kaze mi da nisam trudna a imali smo odnose jad su mi bili plodni dani.Sta da radim
Dečko i ja smo spavali skupa za vrijeme plodnih dana, ne stitimo se jer planiramo imati bebu... Zadnja menstruacija je bila 15.8., ovaj mjesec nisam dobila, ali zbog problema sa policisticnim jajnicima, nisam se brinula. Sasvim slucajno zbog bolova u bubrezima i nesto sitno kod stomaka, pricali smo da reda radi napravimo test za trudnocu, ispostavio se pozitivan, ponovila sam odmah poslije toga jos jedan test, također pozitivan. Po mjerenju 29.8. se oplodilo, u par navrata sam znala imat samo navecer mucnine, nista ne bi skuzila do dana kada su me poceli bubrezi prije tjedan dana boljet, također kad sam racunala od dana posljednje menstruacije trebala bih biti u 6. tjednu trudnoce. No, danas sam dobila bolove u lijevom jajniku, otisla na hitnu ginekolosku ambulantu, tamo me pogledali, napravili vaginalni ultrazvuk, da bi ginekolog rekao kako je sluznica samo zadebljana i da svakog trenutka trebam dobiti, za trudnocu nisam nista spominjala, osim kad me pito jel postoji mogucnost trudnoce rekla sam da da. Jel moguce da je doslo do njegove pogreske i zasto su mi obadva testa bila pozitivna, a na ultrazvuku se nista nije vidjelo?
Ne krvarim, ne povracam, tu i tamo mucnine imam, ne jedem previse, nemam apetita za prezderavanje... Sto moze biti nakraju?
Moguca je greska kod njega, po mom misljenju i iz licnog iskustva ako si prvorotkinja i tek si u 6-oj nedjelji tvoja beba se ne moze vidjeti na ultrazvuku jos... tako se i meni desilo i doktorica mi je tada rekla da je moguce da sam izgubila bebu (haha) :) i daa i ja kao i ti uradila 2 testa, pa onda u bolnici jos 2 i svi bili pozitivni :)
Tako da ne brini se, test moze napraviti jednu pogresku ali mu se ne bi desilo i drugi put...
Javi nam sta se desilo do sada.
Zene, u velikoj sam dilemi. Partner i ja radimo na bebi. Neke 2 nedelje sam koristila folnu kiselinu. Par dana nakon sto sam pocela da je koristim pocela sam naglo da menjam raspolozenja, par puta dnevno mi se javljaju bolovi u donjem delu stomaka, karlici ili jajniku, imam pojacanu zelju za hranom, cak sam se
i ugojila. Redovno imam mucnine, ali samo mi je muka, ne mogu da povratim. Konstantno sam umorna, iscrpljena i bas mi se dosta spava. Prosle nedelje sam uradila Beta HCG i bio je negativan. Medjutim, prekjuce 11.07 sam trebala da dobijem, imam onu aplikaciju menstrualni kalendar i uvek dobijem dan dva pre tog datuma, ali sada nema nista. Ni traga da cu dobiti,uopste mi se krvarenje ne pojavljuje.ne znam da li da ponovim betu ili za dva dana ako ne dobijem da uradim kucni test na trudnocu?!
Ti testovi po nekad mogu biti netačni tj. da pokažu da ste trudni a ustvari niste ili obrnuto, tako da nastavite vas dvoje da pokušavate i dalje.
Imala sam odnos sa muzem 5.7., trebala 6.7.dobiti. Inace imam redovne cikluse (28dana), je li moguce da sam trudna, iako smo dan pred menst. imali odnos, dakle nisu plodni dani, inace nikad ne kasni a sada 5 dana.. Doduse bila sam bolesna 10tak dana prije, pa reko mozda je i dp toga.. Ima li potrebe raditi test, i ako da, kada, mislim da je prerano jos..
Ćao svima, poslednja menst mi je bila 18. 05, bukvalno mi već sad kasni 20 dana, uradila sam 2 testa i oba su bila negativna, prije dva dana upalile su mi se desni, a nikakvih simptoma nemam, osim što me kad malo duže hodam ili radim boli ispod stomaka, da li to može ipak biti trudnoća, ili nešto drugo? Hvala.
Trudna si 100 posto. Blizanci su u pitanju ako je braon sekret
Znam da je stari post al si me pravo nasmijala
😂😂😂😂
Mjesecnica mi je zavrsila 7.6, a 14.6 imala odnose dok su mi bili plodni dani, ova zadnja dva dana sam imala mucnine i slabost da li je moguce vec sada praviti test ili da se priceka malo?
Ja imala 10 maja mentruaciji koja je trajala4 dana kasni mi trebala dobiti 1juna dalje moguća trudnoća
Imam neredovnu menstruaciju,nisam imala nikada odnose,nikada nisam imala ni decka.Jedino sam probala mastrubirati sa mlazom vode(mlaz vode u vagini).I uvijek kada to radim mi kasni menstruacija.Ovaj put mi takodje kasni,ali se pojavljuje tackasti braon sekret bez krvi.Ne znam da li sam trudna?
E svasta cu procitati!
Trudna si!!
Pozdrav , zadnju mjesečnicu sam imala 13.03...u zadnjih godinu dana menstruacije sam dobila uvijek između 14-17 dana kašnjenja, dok se prije znalo događati jedanput, dvaput godišnje da mi kasni po mjesec dana.. Odnose sam imala redovite sve do 13.05
ili malo ranije kada smo zbog straha stali s odnosima.. kasni mi sada već mjesec i šest dana. Nemam nikakve znakove da ću dobiti mengu , jel kad je trebam dobiti bole me leđa, stomak, grudi mi nabubre i dobijem puno potkožnih prištića po licu i leđima, a od svega toga imam samo bolove u leđima i prištiće. Osjećam mučnine konstantno, nakon jela i pića, ujutro, popodne i navečer... , a i jedan dan me bolio mjehur i morala sam non stop ići mokriti te me je peklo, no to je sada prestalo... Unazad tjedan dana non stop me boli donji dio leđa i imam osjećaj da mi je stomak nabubrio i da mi se struk proširio iako me dečko uvjerava da su mi stomak, struk i kukovi kao i inače.. Ponekad me zna zaboliti stomak tj imam bolove u želudcu i bolove oko pupka i čudne osjećaje u vagini i klitorisu (ne znam kako da objasnim te osjećaje, koda mi je nateknuto i konstantu napaljenost osjećam) Također mi stalno ide i bijelo pranje.. Moze pomoć???
zdravoo ako moze jedno pitanje?imala sam 09.04.2020 menustraciju,,,,26.04 mije bila ovulacija🙂trebala sam dobiti 11.05.ali je kasnilo ...13.05 kupila sam test Clean Blue i pokazao je da sam trudna 2-3,,ali po testu i po menustraciji toje 4-5sedmica....Juce sam vadila krv betu i ona je pokazala 1500 ,ja se sad ne razumijem u te jedinice,dali je dobro ili ne?Dugo samo cekali na bebicu puni 4 godine,tako da me sad svake sitnice strah!!.bila bih zahvalna na odg🙂
Zdravo mame. Kako ste? Ja malo uplaseno..trudna sam..na ultrazvuku se jos nista ne vidi..krenuo mi je iscedak a sad sam i prokrvarila. Nije kao menstruacija,manjeg je obima. Vec drugi dan pijem Duphaston..nepromenjeno je..nije se ni smanjilo a ni povecalo krvarenje..hvala Bogu. Imam i bolove u stomaku slicne predmenstrualnim. Ima li koja mama slicnog iskustva?
nista se ne brini,i ne stvaraj sebi paniku,,bitno je da se javis svom doktoru,,jer ni jedna trudnoca nije ista,i ni jedni siptomi nisu isti❤ neke trudnice krvare cjelu trudnocu,bice sve ok
Zanima me kako nije moguce da ostanem trudna vec godinu i 4 meseca sa deckom radimo na tome kad su mi plodni dani i sve je postoji mogucnos da nemozes da ostanes trudan ako ste ista krvna grupa? Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »