Komentari za tekst "Vaše dete 4 godine - treći kvartal"

Komentara
20
Ostavite komentar
Moj stariji sin, oblaci se samostalno jos od 3 godine, a poceo je sa godinu ipo dana sam da jede sve, nije hteo nasu pomoc, danas zeli da pomogne oko kucnih poslova, uvek nas sam pita da li treba pomoc, sam sredjuje svoju sobu, sam se tusira, sam pere zube, sad ima 4 god. Mladji sin ima 18 meseci i sam jede, i pokusava da kopira starijeg brata u svemu. Decu nismo forsirali ali smo im redovno pricali i davali dobar primer kako se i sta radi, smatram da rad sa decom treba poceti jos od 18 meseci, naravno bez grubog forsiranja, ali takva deca nisu razmazena i kasnije se mnogo lakse snalaze nego vrsnjaci gde su roditelji uskakali u svemu. Imam rodjaku koja ce uskoro 13 god i dalje je majka oblaci, ceslja... ucimo decu da budu samostalna i nezavisna od nas, jer nekad nas nece biti, a oni nece se snalaziti u ovom danasnjem svetu, i svetu koji tek dolazi.
моја ћерка већ од непуне две године једе сама као и син који ће за непуних месец дана напунити две године... мени је најгоре што треба сваки час да се породим с близанцима а и овако имамо доста проблема па су деца доста тога запамтили... биће гадно вратити их какви су и били...
I moj isto od jednom se promenio, radi po svom, ništa neće iz prve da posluša, plače čim nije po njegovom. Još čekamo bebicu sad sam usla u 5 mesec. Nek nam je Bog u pomoci
kada da mogu da za trundnim?
ja sam rodila 16.08.2018 god drugo dijete sam rodila 30.11.2021
neshvatam, mene moje dijete vec sa 1,4 mjeseca znalo i da skupi svoje igracke i da jede samo, cak je uzimo malu metlicu tobos da cisti, a ne sa 4 godine.. pobrkali ste nesto.. e jedino sto nece da uci da pise i crta to ga ne interesuje samo bi napolje da provodi vreme
Evo jedne mame koja posle 4,5 godine koliko ima moja devojcica, ne zna kako sa njom da postupa. Ja sam prvi put izgubljena po pitanju vaspitanja. Rec je o tome da smo pre 3 meseca dobili novog clana, bebu. Od tada se ponasanje nase cerke iz korena menja. Kazu ljudi ljubomorna, ne znam, ali ona vise nema kontrole. Prica ruzne reci, radi sve sto joj kazemo da ne treba, place za svaku sitnicu, nocu nece da spava u svojoj sobi iako je vec i pre spavala, slabo jede, ma sve sve sto nije nikad pre. Ja sam na izmaku snage i vise joj ni ne govorim da nesto nije ok, jer ne znam kako da joj objasnim, ona ponavlja lose postupke svaki dan iako joj sklonim igracke, "kaznim" nema sladoleda, nema bazena, itd... Stvarno sam neko ko puno prica sa detetom, i nije sto je moja ali nisam imala zamerke na nju do pre 3 meseca. Ali sada mogu da kazem da je moje dete bas onakvo kako nikako ne volim da vidim na ulici i za koje prokomentarisem kako bih mu slazko iscupala usi. UPOMOC. P. S. Ne ide u vrtic nije nikada ni isla, sa mnom je jer sam inace nezaposlena mama.
I nama je bilo tako, ja sam lezala pred kraj trudnoce i nisam mogla da budem sa njim kao pre i dijete se skroz promijenilo... Pravi scene, za sve vice necu a sta je i hteo ako mu se da onda opet nece... Bas tesko za svakodnevnicu gdje ga treba ubedjivati od oblacenja gaca do obuvanja a onda nece ni da ide nigdje... Trudila sam se da ga ubijeidm pricom, da ga vise grlim i kazem da ga volim onih puta kada dodje kod mene... Izgledalo je da radi, bio je u nekim trenutcima mamina maza i desavalo se da netso uradi namjerno da pokaze da je dobar i da ne moram ja... A onda isti dan opet krece sa necu necu i ostalo... Ja sve cekam da prodje. No onda mi je napravio javno scenu, sat vremena smo se ubedjivali, on vristao... Kad smo dosli kuci ubrala sam prut i dobio je batine... Znao je zasto ih je dobio i nije vise pravio takav haos, sad kad nesto nece i nece bez razloga zapretim pruticem i odmah poslusa. Nije nam se narusio odnos ko sto svi pricaju, dete ima traaume i to, odmah posle je dosao do mene i rekao da me voli i sto puta mu kazem da ga volim i pohvalim kad nesto fino napravi, generalno imam strpljenja ali ovo je bilo prekrsilo svako meru, u pitanju su meseci pokusaja da se na fino promeni i mislim da se nije moglo drugacije.
Kod nas evo isto, u potpunosti. U svom očaju sam u ušla ovdje da vidim da li slučajno ima jos ovakvih slučajeva, kad vidjeh vaš komentar... Da li je se nesto promijenilo? Nadam se da jeste 🙏
Identicna situacija kod nas, bukvalno kao sebe da slusam.. Samo stariji sin ide u vrtic gde je i pokupio ruzne reci.
Da li je sada situacija bolja? Da znam sta da ocekujem🙂
Mi imamo devojcicu istog uzrasta,i odjednom se to isto desilo,ali bez bebe niti nekog posebnog razloga...
Ova nasa je po malo u vrticu ali ja ne radim pa je non stop sa mnom...
Samo da nam Bog da snage, jer je ovo zaista nepodnosljivo i citiram svaku vasu rec-podvuceno dva puta!! 😞
Nama je vrtic bio spas! Tamo je naucio i da mora da deli sa drugima i da bude pazljiv. A i mi imamo bebu od 3 meseca i seku od 3 godine, bata ima 4.5 i nemamo problema.
Svasta, pa oblaci se samo vec sa 2 godine i jede samo odavno...nesti ste pobrkali🤔
😃
kako da naucim dete da jede samo
Postovani, iz nekog razloga u opciji moja porodica fotografija dodatog clana ne moze biti sacuvana. Prijavljuje se greska. Ako mozete omogucite tu opciju. Hvala.
Znači,niđe veze...🙄🙄🙄
Glupost! Kao da je za detecod dve godine!
potpuno se slallažem...
Tacno, promaseno skroz!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »