Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
Drage, morala sam dva ipo meseca da mirujem zbog niske posteljice i hematoma u12. nedelji i sad kad mi je u 22. nedelji rečeno da mogu da se vratim aktivnostima i da je sve ok, ja se i dalje plašim šetnji/vožnje kolima/odnosa.. Da li je neka imala slično iskustvo i kako ste ga prevazišle?
Cao draga, razumem te u potpunosti. Ja sam juce saznala da se hematom povukao u 22 nedelji i takodje ne znam kako da se opustim. Ja cu krenuti malo sa setnjom sa nekim na kracim relacijama pa videcu za kasnije. Ali nisi sama. 🥰
Hej mame, koristila sam neku drugu aplikaciju pre ove. Ta mi je pokazivala da sam usla u 21nedelju i sesti mesec.. A ova mi pokazuje 22nedelje, a pritom sam uvek isti datum unosila.. I sad sam skroz zbunjena jer nzm da li sam jos uvek peti mesec ili usla u sesti.. 🤣🙄🤷‍♀️
22+1 je ulazak u 6 mjesec.
U 23oj nedelji ulazite u 6 mesec 😍
Sesti mesec pocinje ulaskom u 23-u nedelju 🤗😘
Pozdrav svim budućim majkama.Malopre dok sam završavala ručak,nekako sam šerpu u kojoj se nalazio krompir,Iskrivila dok sam je prenosila na sto,i prosula ključalu vodu na stomak,mozda otprilike 0,5dcl,i sada se jako plašim da li bebi može biti nešto. Da li je neka od vas imača takvu situaciju?Da napomenem,imala sam helanke sa visokim strukom i majicu odgore,valjda nije puno doslo u kontakt sa golim stomakom 😒😒
Zdravo! Ušla sam u 22u nedelju i od juče osećam povremena žiganja u vagini. Pre 10 dana sam bila na u.z.sve bilo ok. A pre 25 dana mi je dužina grlića bila 34mm. Nosim blizance i juče su baš bili aktivni. Inače baš mirujem od 12te nedelje, mada poslednjih dana više šetam i ustajem. Brine me to žiganje, da li je normalno?
I ja imam par dana ziganje, bila sam na kontroli prije 4 dana i sve je ok. Niti sam otvorena niti mi je skracen grlic. Ocigledno su ta ziganja i probadanja normalna.
Pozdrav svima. Da li neka trudnica ima duplu matericu i kakva su iskustva sa tom pojavom? Naime, u prvoj trudnoći koja je bila idealna niko nista nije primetio,a u drugoj prvo su mi na dabl testu konstatovali hematom posteljice, pa nisku posteljicu i sada posle ekspertskog uz u Visegradskoj kod dr.Vrzić ,kazu nista od prethodnog već je to druga materica,septum, kao manje razvijena ili zakrzljala,ali ostali do sada to nisu videli. Sve drugo je ok,samo kao to moze da se otkloni kasnije,da mi ne smeta. Dovodi do obilnijeg krvarenja posle porođaja, bas kao i meni posle revizije krvarila sam mesec i po dana. Eto, to je moje dosadasnje iskustvo,ako neko ima slicno,pisite 😉🤰 💪
Zdravo, 22. nedelja sam i desi mi se u toku dana da osetim menstrualne bolove i pritisak skroz nisko. Trenutno nisam u situaciji da se cujem sa svojim lekarom i da odem na pregled, pa me interesuje da li je jos neka osetila nesto slicno?
Meni se to dešavalo ali sam u tom periodu imala pojačan sekret a i urinarnu infekciju, ti bolovi su se javljali samo noću povremeno, kada sam dobila terapiju vaginalete i urino čaj to je prestalo zato pretpostavljam da je kod mene to bio razlog ali svakako da se ti bolovi dešavaju i usled istezanja i širenja materice i skroz je normalno.
Meni je doktor rek’o da su ti blagi bolovi, nalik menstrualnim normalni. Tako da mi nije jasno čemu minusi i panični komentari. Svakako pomeni svom lekaru to na sledećem pregledu i naravno idi i ranije ukoliko su bolovi jači.
Mislim da bi bilo dobro da odes kod bilo kog lekara ako tvoj ne radi. I da lezis i nista ne radis.
Prevrtala sam se u toku noci i sasvim slucajno se probudila na ledjima spavajuci, negde sam procitala da beba tako dobija najmanje kiseonika i da je najbolje spavati na stranu. Nadam se da bebi nije nista zbog toga, pazim, ali valjda sam sanjala nesto ne znam. Zabrinuta sam sad za bebu. Hvala ako me iko utesi.
Evo informacije iz prve ruke 🙋‍♀️ Bila sam kod doktorke skoro, inace ulazim u 6-ti mesec, i imala isto pitanje. Rekla mi je da sve dok nije velika trudnoca (tipa od 7-mog meseca), moze slobodno da se spava na ledjima jer beba jos uvek nije toliko teska da bi pritiskala tu venu koja joj dovodi kiseonik. Tako da ako nisi u nekom sedmom mesecu- slobodno 😉😊🙃 Meni npr vise ne prija spavanje u tom polozaju, samo na bokovima. Tako da uzivajte 🥰🥰🥰
I meni se cini, nego prva trudnoca, panicar sam i procitala tako nesto i super kombinacija. Hvala ti puno :)
Glupost,ne mozes je ubiti ako lezis na ledjima, zato ne brini. Ja cesto lezim na ledjima dok gledam tv ili tako nesto, beba je perfektno.
Zdravo svima 😃
Mene interesuje koliko ste kg dobile do 22 nedelje? Ja sam 6kg, pa ne znam da li je to mnogo 🙄
8kg.
Prošlu sam 22kg dobila do 6mjeseca.
Izgubiš na težini poslije poroda,dojenje ne spavanje učini svoje.
ja sam imala 49kg dva mjeseca poslije poroda. Otišla roditi sa80kg.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »