Komentari za tekst "Vaša 39. nedelja trudnoće"

Komentara
3023
Ostavite komentar
Meni, sinoc. Ne znam sta mi je bilo, odjednom neka mucnina i nagon za povracanjem.
Zanima me da li se još nekome dešavalo da u 39 nedelji povraća ?
Mame, 38 plus 5 sam
Sluzni cep mi je ispao ima i preko tjedan dana
Doktor mi je rekao da imam duboko usce, da beba jos nije usla u kanal za porod
otvorena sam 3 prsta
Leda me otkidaju,mjehur da ne pricam,kontrakcije koje traju danima vec, al nisu pravilne, ima li kakva mama savjet kako da olaksam bolove? Raspadam se, treca mi je trudnoca, i najgora dosad, prve dvije su mi bile za pozelit.
Pozdrav svima!39.sam nedelja,doktor me je pregledao i rekao da sam otvorena jedan prst.Prva mi je beba,pa ne znam da li je bas blizu,jer nemam nikakve druge promene,kontrakcije i slicno? Srecno svim mamama!
pozdrav, 39 ned. takoder.
ne mora znacit da je blizu ja sam vec skoro 2 tj otvorena 1 prst, a unazad 3 tj imam "lazne trudove". Bila u pon. na kontroli nisu me ni pregledali samo isla na ctg i tjt poslali me kuci i sad ne znam dali sam otvorena jos vise ili nisam, sljedeca kontrola tek za 5 dana.
I meni je prva beba, bila sam otvorena u četvrtak jedan prst, danas sam išla na kontrolu i dalje sam otvorena jedan prst. U međuvremenu nisam imala ni pripremne kontrakcije.
mame pozdrav, 38+3, termin 12.9.
radi iscjetka proslih 7 dana stavljala sam vaginalete polygynax koje mi je dr prepisala, svaku noc pred spavanje vecinom oko 00h i to se otopi i iscuri do jedno 05h potpuno, jucer i prekjucer zapazam blijedo zuckasti iscjedak ljepljivi onako gusci bas dosta cijeli dan curi kao glista iz vagine (ispricavam se na izrazu ali drugacije ne znam kako bih opisala) takoder primjecujem kao neke zilice u toj sluzi, jucer na kontroli na ginekologiji ispricam to dr kaze ona to je od vaginalete kako se topi ja kazem nije vaginaletu stavljam vec 6 dana i nikad mi tako nije bilo, a zena u cekaoni mi je rekla da je njoj tako sluzni cep ispadao i da ne mora nuzno bit sa sukrvicom da moze bit blijel i ispadati par dana, pa sad ne znam dali je to sluzni cep dali to ispada ta 2 dana ili? oprostite na duzem postu ali prva trudnoca pa dok sve opisem 😂😂 dali se neka mama susretala s tim, hvala lp.
isto termin 12.09😊
sretno nam🥰
Termin mi je 3.9 nikakve naznake do sada.. malo stidna kost boli, ali to je vec vise tjedana. Na pregledu me doktor jos do sada nije gledao jesam li otvorena. Samo slusamo ctg otkucaje srca bebe. Prvi porod. Koliko vas doktori vaginalno pred kraj gledali. Iskustva.
Na dan termina bio bolan pregled, gledali plodnu vodu bistro sve ok.. doktor je izvadio ruke su mu bile sukrivice, men cjelo vrijeme iza oregleda ide smedi iscjedak, iza mokrenja obrisem se vidim sluz.. sad jel to sluzni cep ili? Do sad mi tokom trudnoce to nije bilo
Mene doktorka koja će da me porodi gleda ručno od početka devetog meseca. S' obzirom da ti je termin sutra, obavezno treba da te pregleda ručno, mada nemoj da brineš i ako prebaciš termin.
Pozdrav svima :) 39 sam nedelja... termin mi je 5. septembar.. nemam nikakvih kontrakcija, nisam uopste otvorena.. i prva mi je trudnoca... jako postajem nervozna.. da li je to ok i da li ce devojcica doci do termina ili ce ga preci? :))
treca trudnoca, termin 9ti sept, nema ni traga ni glasa od porodjaja, uzivaj dokle god je tako. 😊 kad god beba dosla, dobro dosla.
Isto, samo što je kod mene druga trudnoća ali ni znaka da se porođaj bliži 🙄 a prvu trudnoću sam prenela 18 dana
pozdrav,da li ima mamica iz Subotice i dali neko zna kakvo je stanje posle porodjaja carskim rezom,zbog situacije u kojoj se nalazimo? hvala
Ja sam iz Subotice, ali mi je termin tek 23.9. Još ne znam hoće li morati carski jer imam problema sa pritiskom. U bolnicu ponesite sve što mislite da vam može zatrebati jer kad vam neko ostavi na porti torbu može proći i par sati ili tek sutra da je dobijete. Ostaje se 2 dana ako bude prirodno ili 5 dana za carski...
Hvala mnogo na odgovoru.Meni su noge.natecene.Imam.i dalje pritisak isti i sa terapijom.Nekad pracen glavoboljom.nekad.ne.Dosta.toga s promenilanu ishrani.Nisamnznala.za slatkise,izbacicu.ih.
39 sam nedelja, termin mi je 15 avgust
Osećam bol u vagini, da li je to normalno i jel oseća neka od vas isto to??
38+3, termin 12.9.
isti osjecaj takoder imam, prosli tj bila 1 prst otvorena, i imam "lazne trudove" i bolove u kraljesnici, i probadanje u desnoj strani kraljesnice dole kod guze i bas zaboli da jauknem od boli. Meni su na hitnom prijemu ginekologije rekli da je ta bol normalna da se to tijelo priprema, da se vagina priprema za porod i prolazak bebe, da se zjelica i sve siri, meni nekad bude osjecaj kao da me przi ( pecka) nesta u vagini 😂 kada pocne ta bol.
I ja osećam u levoj strani pubične kosti već nekoliko dana a od juče i stezanje u krstima kada se krećem ... Mislim da se telo priprema za porodjaj. Termin mi je 23.8.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »