Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2921
Ostavite komentar
I meni isto sve, doktor kaže da je sve to normalno
I meni isto sve, doktor kaže da je sve to normalno
Da li se jos nekom desava da ga boli trticna kost? Ne mogu dugo da lezim na ledjima ni da sedim, mada i ako legnem na stranu brzo me zaboli butna kost i onda moram da promenim stranu. Pretpostavljam da je to neki pritisak jer svakako teze spavamo sada. Hvala svakom ko odgovori.
Pozdrav. Da li neka mama ima problem s tim sto prilikom hodanja ima osecaj bukvalno kao da ima neki pretezak kamen u stomaku? 23+6. ❤ Pozz.svima!
Da valjda je to beba nisam o tome razgovarala sa doktorom, jer svi rezultati su mi okej, pa nisam panicila ali da vec sada se oseca tezina mislim da nije nista strasno :)
Zdravo. :) Da li mislite da je potrebno da svaka trudnica ide na ekspertski ultrazvucni pregled? Da li je dovoljno samo uraditi Dabl test ili biste vi ipak još nešto?
Prva mi je trudnoća, pa sam malo paničar, sve mislim da nije dovoljno. 😟😘😍
Da, naravno da je neophodno, dok dabl nije.
Ja sam odbila jer mi su mi u zadnjem trenutku rekli da ce me poslati u NS na privatno i preskupo je bilo nisam imala da platim. Ne znam zasto me nisu slali na državno...
Ja npr. u prvoj trudnoći nisam radila expertni, a sad u drugoj su mi rekli da treba. Po novom je potrebno, jer je to neki novi standard, takodje lepo pregledaju bebca: srce, i druge organe, mozak, zatim prstiće na nogama i rukama...meni je dr pokazao pa smo zajedno brojali prste 😊 takodje videla sam bebca kako zeva...koristan pregled, jer se na vreme mogu videti neke promene kod bebe, recimo ako su se creva formirala van trbušne duplje onda se nakon porodjaja odmah reaguje i beba vodi u salu...
Pozdrav svima.
Pregled mi je zakazan tek za 3.9.pa se moram ovde obratiti za pitanje. Da li se neka mama susrela sa ovakvim slucajem: lezala sam sinoc pre spavanja i odjednom je doslo do stvrdnjavanja stomaka. na 10-15 sekundi,ne vise, ali je bilo vise puta (mozda 5 u pola sata). Prosle nedelje sam bila na ekspertnom i sve je bilo u najboljem redu. inace sam 23+1. Hvala vam mnogo na odgovoru.
Meni su se lažne kontrakcije javljale u 12 nedelji što je jako rano ali su prošle same od sebe... Napomenula sam dr ali on nije bio zabrinut... Pila sam vitamine i nisam se sekirala.. To se uvek dešavalo noću ali sve je bilo ok..
isto tako mi se desavalo u 13.nedelji,kada sam objasnila doktorici kako mi se stvrdne stomak na par sekundi pa pusti,pa stvrdne pa pusti ona bez pregleda odmah mi prepisala utrogestan 2 x dnevno. uz strogo mirovanje. Najbolje da se malo umirite do sl.pregleda,lezite sto vise i odmarajte.
Ja mislim da u u pitanju brakston hiksove kontrakcije, ali one ne bi trebalo da budu toliko ceste, moj vam je savet da se javite lekaru. Mozda i nije to u pitanju ali da sam ja na vasem mestu javila bih se, ako jesu te kontrakcije ne bi smele da se ponavljaju toliko cesto
Pozdrav za sve buduce mame ❤ Da li jos neka ima problem kao ja, naime ujutru kad se probudim imam neke cudne bolove u stomaku, i to ne obavezno i samo kada se okrenem na levu ili desnu stranu, nekad i kad lezim na ledjima. Nisam sigurna da uspevam da objasnim, budu mozda kao menstrualni bolovi, i kad ustanem i pocnem da se krecem nema ih vise. Imam problema sa zatvorom pa ih nekad povezujem i sa time da mi se ide u wc a ne mogu. Izvinjavam se na duzem postu i molim za odgovor, moja doktorka je trenutno na godisnjem pa nemam kome da se obratim 🙂
I ja sam imalaa isti problem, ali mi je receno da je do creva i loseg varenja. I to ujytru bolovi su znali jaci da budu.
Pozdrav mame ,ja sam u 24 nedelji uradila sam vaginalni bris i imam neke gljivice ima li ko iskustva sa tim ? Termin mi je 4 decembra ( djevojcica).
Ja sam imala kandidu u 19toj nedelji i resila sam vaginaletama,bez brige 😊
Pozdrav, ja sam imala kandidu i u zagradi na izvestaju je pisalo da je u malom broju, u tom trenutku nisam imala nikakve tegobe i doktorka mi je rekla da ukoliko pocnem da imam kupim femma biotic tablete i da ih pijem 20 dana, i poceo je neki svrab i pila sam ih, kad sam sledeci put posle nekih mesec dana radila bris kandide vise nije bilo.
To je kandida verovatno, bez brige, ima je svaka druga trudnica. Vaginaletama se to brzo resi.
Pozdrav mame, u 23. nedelji su na ekspertskom uz videli hiperehogeni fokus u obe srcane komore. Beba se super razvija. Napomenuli su mi milion stvari (medju najgorim Daun) i na kraju kao, a mozda je i nista. Ali eto da se prati. Da li je neka mama imala slično iskustvo i kako je sve proslo na kraju?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Osnovci i srednjoškolci u Srbiji još sutra su u školskim klupama »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »