Komentari za tekst "Infekcije i trudnoća: Šta svaka buduća mama treba da zna"

Komentara
114
Ostavite komentar
Pozdrav u ranoj sam trudnoci, imam infekciju klebsiellu. Da li ona steti plodu? I da li je opasna, jako sam zabrinuta.
35 nedelja,enterokoke imam,da li je opasno???
Pozdrav zenice, pre 4 dana radila sam bris cerviksa i vaginalni bris kao i urinokulturu.
u svim nalazima imam Klebsiellu Pneumoniae ssp.
Svasta sam cula i procitala za klebsielu i jako sam zabrinuta. Inace stalno imam neke bakterije i s prvom trudnocom sam se borila s esehirijom na primer al sada je bar po recima doktora malo ozbiljnije. Nemam odnose s muzem ne tusiram se svaki dan u proseku svaki 2 ili 3 obavljam intimnu higijenu. Dakle nije preterana higijena u pitanju. Pijem Panklav mada imam alergiju na Penicilin i neki doktori kada sam lezala u bolnici kazu da ne smem da ga pijem a moj da nemam izbora i da nije strasno ako ga pijem.
Zelela bih da cujem iskustva i da li je Klebsiella zaista toliko opasna da izaziva i pobacaj ili prevremen porodjaj kao sto sam cula?
dali. ja izlecivte infekcijata I kako I koga se porodi te?
evo ja u 33 nedelji, klebsiella enterobakterija u cerviksu, u malom broju... moze da izazove prevremeno pucanje vodenjaka... takodje se frkam
Izgleda da me bio uhvatio ovaj omicron a nalazim se u osmoj nedelji trudnoce . Tek treba da idem na uz za dve nedlje. Dal zna neko dal omicron steti trudnoci?
Mene isto malo starija trudnoca od tebe oko 3 nedelje i ja isto reko necu da se sekiram odem na uz privatno i sve je super. Pila sam samo paracetamol bilo mi je ko neka prehlada. Sad mi je prosao i dabl test tako je ok sve.
Pozdrav mame, test mi pokazuje pozitivno, beta 380, u materici je zadebljan zid ali nema ploda, da li ima mesta za brigu?
Мени је тако било. На следећем уз ми се видео плод.
Imam pitanje. Danas sam bila kod ginekologa i dobila rezultate cervikalnog brisa koji kažu da ima dosta Staphilococcus aureus i malo skroz kandide. Na početku trudnoće i papa test i vaginalni bris su bili skroz uredni.Trudnica sam 35+5, a na UZ 36+5. Dala mi je doktorica polygynax vaginalete da koristim. Zanima me da li se još neko susretao sa ovom bakterijom u kasnijoj trudnoći, da li može biti opasno, i da li je pomogao ovaj način liječenja, ili pak nešto drugo i kako je sve prošlo? Hvala na odgovorima unapred! 😇
Trudnice NE SMEJU da piju uvin čaj...pokazalo se da može loše da deluje na plod....
Uvin čaj se NE SME piti u trudnoci, jer izaziva kontrakcije materice !!!
Postoji čaj Josif Pančić, "Čaj za decu i trudnice kod bakterija u mokraći. .. " ili se pije čaj od kukuruzne svile...
Ja pijem Pancicev...
Postovane,pre nekih mesec dana imala sam problema sa mokrenjem ( cesto mokrenje,bolovi pri mokrenju...).Uradjena je analiza urina i urinokultura,gde se pokazalo da nema bakterija ali se ispostavilo da imam dosta peska. Doktor mi je dao cefaleksin da pijem,neke vaginalete i to je to,kao i do 2l Prolom vode dnevno. Posle par dana sve je bilo super,cak nisam ni terapiju do kraja ispila,rekao da nema potrebe. Dodao je da ukoliko opet budem imala bolove da pijem cefaleksin do 5 dana.Inace sam 18+6 nedelja. Opet su se pojavili slicni simptomi s tim da nemam bolove. Interesuje me da sada nije neka urinarna infekcija? Sta da radim,da opet pijem cefaleksin ili mislite da je bolje da uzmem onaj caj za trudnice Josif Pancic?
Zdravo mame i buduće mame! Vidim da svaka druga trudnica ima problem sa bakterijama. Meni je pronađena Enterococcus koja nije zahtevala lečenje na početku trudnoće. Ali sada, u 32. nedelji već zahteva.
Preporučujem vam čaj od lista kruske, za bilo koju bakteriju 1l dnevno bar ja pijem i beli luk ko može da pojede i njega jedem svako jutro. I stvarno se vide rezultati. Uostalom to je nešto prirodno i zdravo, ništa vas ne košta da probate a sigurna sam da će sledeći nalaz biti bolji.
Herpes prvi put u trudnoci ,ispod nosa jako mala povrsina....da li neko ima slicna iskustva? savet?
Pozdrav svim trudnicama i mama. Da li je neka imala pozitivan nalaz na toksoplazmu, da li je radila na kraju amnioncentezu da bi bila sigurna u vezi infekcije? Kakva su iskustva i imate li neki savet u vezi toksoplazme? Pozdrav.
Pozdrav svima! Da li ovde ima trudnica i mama koje su iznele trudnocu sa pozitivnim testom na toxoplasmu? Da li postoji mogucnost lecenja? Zanimaju me vasa iskustva. Hvala unapred.
Pre više od mesec dana imala sam spontani i imala sam urinarnu infekciju,pa smo suprug i ja pili ciprocinal,da bi mi posle terapije bila urinokultura uredna a cervikalni bris pozitivan na ešerihiju.Sada pijemo oboje pancef a ni jedno ni drugo nismo imali nikakve simptome.Jel imao neko slično iskustvo?









Zato što imam ešerihiju u vagini,tako je ginekolog rekao jer kada jedan partner ima nešto oboje se lece.
A zbog cega i tvoj muz pije antibiotike? Urinarne infekcije se ne prenose.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »