Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
497
Ostavite komentar
ne bih da vas nesto plasim..ali pokazalo se da je kravlje mleko jako stetno za nas organizam, aa pogotovo za tako malu bebu😊
uglobalu svi mlecni peoizvodi su kancerogeni, i pedijatri su verovatno ludi sto kazu ne kravlje do godinu dana...
Dosta vas se vodi time nece mom detetu nista da fali kako su nas ranije odgajali, vaspitavali i ostalo..Samo vam kaze ranije, u danasnje vreme previse hemije ima i u hrani i u kozmetickim proizvodima..Probala sam da se istusiram nekom bebi kupkom i ja se osula a zamisli da sam je isprobala na detetu, naravno tamo pise 0%alkohola itd..pa vi vidite, tako je i sa hranom..a vi na sve to dajete malom.bicu od 6 meseci kravlje mleko koje se pokazalo da je kancerogeno i najstetnije za svaciji ogranizam...ako ne znate proguglajte malo niko ne pise uzalud i pedijatri ne kazu za dzabe..svakako vas izbor ali jako jako stetno...Veliki pozdrav!
Nemam reci za krevlje mleko tako rano. Ono se daje posle 1god a ne u 6m. Bolje cutite nego sto što se hvalite neznanjem.
Drage mame imam jedno pitanje, beba ima 8mes 1ned. nema zubice,pa me zanima koje zitarice i na koji nacin joj mogu spremati? I ako moze raspored ishrane vasih beba kad, sta i u kom perodu dana dajete svojim bebama. Unapred zahvalna :)

svaka beba je primer za sebe, neka ce u 8 mesecu imati 3 obroka neka 2..sve zavisi..a to sto nema zubice, nema ni moja pa je vec pocela da jede komadice hrane..To jw sve do bebe..zitarice:proso, amarant, kus kus, integr.pirinac, griz, ovsene pah..palenta...
Taman posla, hvala puno na odgovoru znaci mi, ona je na dohrani odavno i od skoro sam pocela da joj dajem 210ml mada i to je nesto ne zasiti jer nocu trazi da jede zato sam pitala za raspored hrane, a grupu na fb cu potraziti.
Mi isto 8 meseci i dve nedelje i nijedan zubic. Ujutru ustaje oko 7, pije mleko oko 210 ml, onda oko 10 dorucak (zitarice +voce) , oko 13 h rucak (povrće, meso, riba, zumance). Kad je mesni obrok ne daje se jaje. Onda ima mleko jos dva, tri puta do spavanja. Imamo jednu uzinu, posle rucka, vocni jogurt, vocka neka, ponekad sokic. Uskoro ubacujem veceru (kacamak, griz, pirincane pahuljice).
Od zitarica koristimo za sad:
Ovsene pahuljice: potope se 10 ak minuta u vrelu vodu.
Speltine pahuljice isto, moze i speltin griz, kuva se kao svaki griz.
Proso (minimum dva sata potopljen u vodi, a najbolje uvece za sutradan) kuva se 20 ak min
Kukuruzne, imas kinou, kus kus, amarant itd. Verujem da za svaku ima na netu kako se sprema. Uglavnom, obogati jelo vitaminima, a pritom je svaka jako ukusna. Mogu i sa vocem i sa povrcem da se kombinuju, bitno je samo da ne bude u kombinaciji sa batatom ili krompirom zbog previse skroba.
P. S. Grupa na fejsu, ukoliko imas 'Domace kasice za bebe' ce ti pomoci. Smatram da sa nekim stvarima preteruju, ali ima i dosta olaksica i dosta odgovora na pitanja na koja pedijatri ne odgovaraju.
Malo sam se raspisala, valjda sam ti pomogla 🤗
Svaka čast Zoeice vidi se da pratimo istu grupu. Potpuno sve isto kao vi bih napisala samo sam ja smanjila količinu mleka. Nocu mi se svakako budi 3x pa ujtru dajem odmah oko 8 doricak pa uzina vockica i oko 13h rucak. Zatim mleko 200ml i oko 17h neka večera pa pred spavanje u 20h 200ml mleka.
Pratim istu grupu nije loša. Jos nemamo zubica ni mi 😂
Beba 8 meseci i 2 nedelje još uvek nije samostalno sela, puzi vojnički.Ima li mama sa tim problemom?
Moja se diže odlično iz ležećeg položaja u sedeći ali od puzanja ništa. Nešto malo ume sa strane da se pomera, onako vojnički ali unapred ne ume i ako se podigne na rukice i kolena, odmah se spusti na stomačić. Kada je držim uz ivicu kreveta lepo stoji uz pridržavanje nakon što sam joj pokazala , pre toga je samo dizala nogice.
Moj malac od 6.mjeseca je počeo da puzi vojnički. Tako je ostalo. Nije znao sam sjesti. Prije tjedan dana smo bili kod bake i u kući ima pragove, za par dana prelazka preko njih, se počeo dizati četveronoški i očito skontao kako iz toga položaja sjesti. Sad na sred sobe kad hoće da sjede, fino se podigne četveronoški, a od puzanja i dalje imamo gmizanje 🤣
Samo neka su nam zdravi💗
Isti slucaj i kod nas. Vojnicki propuzao pre 7og meseca i nije promenio stil. :) Nije se doveo samostalno u sedeci polozaj jos uvek... Da li je Vasa beba pocela da puzi na kolenima i rukama, ili je zadrzala vojnicki stil? :)
Nije to nikakav "problem", svako dete se razvija individualno, i ne moraju svi da prohodaju sa 10 meseci... Nemojte forsirati dete, vezbajte sa njim, ali dajte mu prostora da samo nauci odredjene stvari... Ako kojim slucajem primetite da za neko odredjeno odstupa od navedenih normi, javite se fizioterapeutu
8 i 2 nedelje, ne sedi samostalno,a od puzanja tek nista.
Ima 🙂
8 mjeseci i 6 dana, niti puzi niti samostalno sjedi. 🙂
Drage mame, kako ste pravile bebama griz na flasicu? Na 250ml mleka koliko ste stavljale griza? Molim bez osudjivanja zasto dajem detetu griz pred spavanje.
Snezana je ocito jedna veoma tuzna i ogorcena zena. A sto se griza tice, nije osuda sto dijete jede griz pred spavanje nego to sto ga dajete na flasicu, to je velika gresksa i moze biti veoma opasno iz mnogo razloga, procitajte malo po internetu, molim vas.
Srećno ❤️
Vrijeđa jer je vjerovatno jako nesretna i isfrustrirana.
zasto ova Snezana samo vredja?
Kako su vas ispostovale mame i ignorisala da vas posavetuje u nebuloznom pitanju.
Nadam se da ste usavrsili kako napraviti griz i da ga beba jede.
Moja beba ima 8 ipo meseci, jos uvek sisa.. U poslednje vreme, posebno preko dana, slabije sisa.. Da l' zbog zubica ili jednostavno vise ne zeli da sisa.. A moje grudi nikad vece i nikad vise mleka.. Sta da radim? Kako da ga odviknem od sisanja, a da se moji grudi ne upale.. Tuzna sam sto ce prestati da sisa, a u isto vreme se plasim za svoje grudi..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »