Komentari za tekst "Vaša beba u 12. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
134
Ostavite komentar
losos,oslic..
Moja curka ima godinu dana.po noći jede 2-3 puta.bila je na adu, ali nam je doktorica rekla da joj ukinemo jer ide ka pretilošću. Zamjenili smo ad sa kravljim mlijekom i od tada po noći manje količinski jede.e sada mene zanima vaše mišljenje sto se tiče kozijeg mlijeka.razmisljala sam joj ponuditi umjesto kravljeg kozije.probala je i svidja joj se.sta vi mislite o tome?
kozije mleko se ne preporucuje ispod 2 godine
, skoro sam bas procitala, vi se svakako raspitajte kod pedijatra.
Moja beba neće da jede hranu koju mi jedemo, dobro ne mislim na svu hranu nego na onu koju i ona može da jede sa nama. Samo kašice hoće da jede a ima devet zuba, kad oseti da ima nešto tako u komadiću tipa kajgana i pavlaka ili proja i jogurt ona neće da jede i to je napinjanje da jede pojede vrlo malo i neće više. Pre neki dan se zagrcnula od pirinča i to što je sitan, ja ne znam da li je to normalno da još ne mogu da jedu lepo ili? Znam beba koje i sa jednim zubom jedu sve i ješne su a moja nije uopšte za hranu neće da žvaće. Doduše i muž i ja smo bili mršavi. Ima oko osam kila a napunila je godinu dana sad 13.
Trebali ste postepeno okp 7-8 meseca vec da dajete ne blendiranu hranu. Ja sam imala srece da je moja beba bas u tom periodu sama pocela da odbija kasastu hranu. Ponudila sam joj sitnoseckane komadice, npr brokoli je htela sama da grize iako je imala samo jedan zub tad. Sad sa godinu dana tri zuba al jede skoro sve iseckano na krupnije komade. Nemojte odustajati, veoma je bitno da deca zvacu. Pokusajte da potrazite pomoc ako vidite da ne ide.
Isti slucaj beba nece da jede nista od cvrste hrane samo kasice.
Pozdrav i od nas...imamo isti problem sto se hranjena tice moj bebac nece nista da pojede ako nije izmiksano u blenderu. Treca mi je beba i sa ovih dvoje nismo imali ovih problema, al prosto neka beba jos uvek nije spremna da jede sa stola. Dajte detetu sta voli da jede dok nauci kako da proguta a da se ne zagrcne to je nasa preporuka.Veruj vremenom ce nauciti sve. Veliki pozdrav
Nas beban je kao da dobije nagon za povracanje kada oseti hranu probaj mu davati kasica i ubacis malo sitnih komadica, pa onda povecavas komadice smanjujes kasicu
Hoda od 11 meseca...Sve jede,zna i par reci da kaze,tipa mama,tata,baba i deda.Ali imamo strasan problem sto se tice zacenjivanja.Kada joj nesto ne damo ona pocne da place,valja se po podu i zacrveni se,ili kada negde idemo ona isto place i zaceni se.
Ima li neko takav problem?Ovo nam se desava od jedanaestog meseca.
Tantrumi drage moje 😁
Imamo isti problem. 😔
Da li ste uspeli to nekako da resite?
mi jos nismo dobili vakcinu , a napunio je godinu dana.
cao zanima me koju sad treba da prime vakcinu ? i da li ste zene za mmr ??
kako se vi snalazite sa malom decom i obavezama
Nemam nikakvu pomoc oko dece, muz nista nece da mi pomogne oko njih. da ih cuva da mogu poraditi nesto. u kuci, ili da odem negde kad su obaveze u pitanju. sta mislite o tome. ocajna sam. nezgodno ne mogu njih voditi sa sobom . Mali su ..
Pa mislim da si mužu previše dozvolila. Održavanje kuće nije samo na ženi,valjda i on živi s vama. Ako ne želi da bude sa decom bar neka usisa,očisti kupatilo.
Šta sve vase bebe znaju u ovom uzrastu?
Pozdrav
prica mama,tata,baba,dada,amam,ne.Podigne se iz sedeceg u klececi polozaj uz krevet,Jede vecinu hrane u sitnim komadima koja nije tvrda naravno,dva zuba imamo,uskoro ce i treci.Hoda uz moju pomoc
moj mali je prohodao sa 10 meseci, zna da mi donese nesto kad trazim, da sidje sa kreveta, da se popne na neke nize krevete, klupu u parku, zna da uzme cesalj i kao ceslja se, gde ide crevo od inhalatora ubacuje na mesto, da pokusa da stavi zasitu tamo gde stoji (naravno ne uspe), uzima deciji dzoger i kao brise pod, uzima nam usisivac i usisava (mlatu napred nazad) vozi sekina kolica za prodavnicu i to bas lepo upravlja skrece, podigne preko praga,sve sto vidi da se cesto radi, generalno i on pokusava da uradi, nekad nesto uspe, nekad ne. ali zato nista ne prica smisleno, jedino sto ima neko znacenje je njam njam (trazi da jede). jede kao veliki, i to kasice skoro nikako (tipa zitarice sa vocem), krupnu hranu lepo zvace i proguta, ne ide mu najbolje da pije na casu (mada ja to slabo i praktikujem). eto to je otprilike nesto cega sad mogu da se setim i sta on radi/ne radi.
moja beba je 15.01. napunila godinu dana! stoji, krece se uz namestaj ali ne hoda! kasno je pocela da puzi! prica po neke reci, opta -lopte,elka-jelka,ala-hvala,ko je to poslednjih par dana pita kada zvoni tel ili neko kuca , lepo se igra uspavljuje lutke hrani ih ali nece da jede, sisa jos uvek , hranu spremam i bacam, poslednja ,poslednja 2 dana je pojela nesto inace jede samo mandarine! ali sva deca su drugacija , neka su jaca na jeziku neka na motorici...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »