Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
Bebi od 3,5 meseci pedijatar je ustanovio da ima vode u levom testisu,hidrocelu
Da li je neka mama imala iskustva sa svojim decacima? Da li ima potrebe za ultrazvukom jer sam procitala da se u vecini slucajeva samo regulise do godinu dana?
Mi smo to imali od rodjenja i prestalo je kad je bebac imao oko 2 meseca. Sad ima 3 i po.. Proci ce samo, ali idite lekaru ako niste sigurni.. 😊
Beba je dojena
Dobila je ekcem pojma nemam zasto.
Doktorka nam je rekla da je kupamo i mazemo mustelom cetri dana je proslo nema nekog poboljšanja
Preko dana se ne vidi tolilo
Ali kad je okupamo pojave se crveni pecati.
Postovana morate voditi racun sta Vi jedete jer dojite bebu. Izbacite sve alergene, jaje, kravlje mlijeko, kostunjavo voce.
Nas sin je imao isti problem, jaam jela jaja a on je bio alergican na njih. To smo ustanovili alergotestom sa 8 mjeseci. Alergija je prosla sama od sebe sa 20 meseci.
Mi koristimo chicovu kupku 2 u 1 i A-derma emolijentnu kremu
pa ako je posle kupanja ukinite sve kupke par puta i kupajte je svaki drugi dan, sa izuzetkom guze naravno
Moja beba ima 3 meseca i 3 nedelje. Nekad joj se dešava da trese rukice. Kao da drhti, ali nije joj hladno sigurno. To radi kada je uzbuđena, srećna, kada joj pričamo, izgleda kao da to radi od sreće. Da li se vama to dešavalo?
Bez brige, i moj bebac je rodjen sa blagim tremorom.. prvo je rukicama mlatio i posle nogicama sad hvala Bogu ne. Povuklo se posle drugog meseca😊
Od prijatelja malena isto tako radila sve do 5.mj, radili su UZ glave i EEG pa je sve bilo uredu. Treskanje je bilo bas ocito.
Mamice, da li je neka od vas imala problem sa povisenim tonusom mišica i sta su rekli doktori?
To što beba ima jak stisak uopšte ne mora da znači da je dobro već da se radi upravo o hipertonusu.
Svakako to treba da proceni pedijatar i po potrebi preporuci fizijatra.
Ne mora da bude ništa strašno, bitno je pravilno postupanje sa bebom (podizanje, spuštanje, presvlacenje - sve preko boka), malo vežbanja i to je to. U slučaju da je nešto ekstremnije, svakako će doktori proceniti.
To što je našim bakama, dekama, mamama I tatama vrhunac poznavanja pravilne motorike deteta i neurologije da dete hvata prst, to je posebna priča.
Nikako ne gurati detetu prste u šakice jer to stimuliše zatvaranje šaka, podizati ga na gore prema sebi (već preko boka isključivo) niti vući za rukice prema sebi jer to radi stručno lice.
od rođenja, pedijatar je rekao čim beba normalno hvata igračke, ima stisak dobar i dobro napreduje, nema razloga za brigu, sve bebe imaju, samo kod nekih je naglašenije, i vremenom se smiri
Nas tata je car
Beba skoro 4 meseca, a ima 5kg. rodjena je sa 3 kg. Samo je dojim. da li je to mala tezina ta bebu njenog uzrasta ili ne? hvala
Citam komentare i bas ne mogu da ne ostavim i ja neki komentar. Ne zelim nikog da uvrijedim,nemojte tako da me shvatite. Cerkicu sam rodila 2018 godine,dojila sam je .I zaista u pocetku sam imala dosta mlijeka. Vremenom svojim nee iskustvom,mlijeko sam izgubila. Presli smo na bebi lak,kada je ona imala mjesec dana. Lijepo je prihvatila. Napredovala je bas dosta. Mene je to radovalo. Ali kasnije sam shvatila da ta njena ajde da kazem debljina nista ne znaci. To sto je bila napredna nema veze sa vezom. Makar u mom slucaju. Non stop je bila prehladjena ,puna slajma. Imunitet nikakav. Onda sam shvatila sta zapravo znaci majcino mlijeko. Sada imam sina koji ima za koji dan 4 mjeseca. I rijesila sam od kako sam se porodila da istrajem u dojenju. I ako na samom pocetku sam imala ragade ,mastitis,bolove. Kao i mnoge zene. Istrajala sam. I uzivam. On ima 6kg i 720grama. Ma odlicno. Bitno je da je zdrav. U zadnje dane prolazimo polako skok u razvoju ,on je mnogo nervozan ponekad kada siki,ali i to izdrzavamo. Sto se dohrane tice mozda 2 puta do sad sam mu dala Aptamil. Sada mu dajem Moju Kravicu 3,2 punomasno,uz konsultaciju pedijatra naravno. Eto dohrane,jos malo krecemo sa kasicama.Ne kazem da i taj Aptamil,Bebi lak i Humana nisu dio dohrane. Jesu svakako. To su bas i napravili za nase bebe.
E sada ima dosta zena koje jednostavno nemaju mlijeka i njih ne treba osudjivati na bilo koji nacin. Jer svaka majka svom djetetu zeli najbolje. Nisu one namjerno prestale da doje ili namjerno ne zele da doje. Zapravo i one su imale teskih trenutaka sa svojim bebama kada su shvatile da nemaju mlijeka. Znam po sebi i prvom djetetu. Zato majke ne osudjujte nikog. To nije lijepo. Svi smo mi majke,svi smo mi rodili djecu,mucili se za njih ,i mucimo se i mucicemo se. Truditi za njih. Plakati zbog njih. I sto je najljepse smijati se za njih i zbog njih. Veliki pozdrav za sve mameee i koje doje i koje ne doje. Sve mame su najbolje mame🥰
Majcino mleko ne moze da ne valja, ono je najbolja hrana za bebu. Ako imate mleka dojite bebu ne moze nikako da joj ne valja Vase mleko.
vasa beba sa 7 meseci mora da udvostruci kilazu..tako da uopste nije malo..sve preko 7 8 kg u tom uzrastu kazu da su ugojene bebe...tako da dojite bebu samo i ne brinite nista
Milice odakle vam pravo da sudite dal je neko dobra majka po tome dal dohranjuje dete? Evo ja sam se npr bas borila da moje dete doji, jela sta god mi je ko rekao da je dobro za mleko, nalivala se vodom pila caj za dojilje..jer sam zelela da doji.. mozda mi je bilo lakse da smuckamo dohranu i onda sam dobra majka...ali eto nisam
Dete se zamara kad doji...bas cudno da je priroda to tako uredila
Rodjena je sa 3300, sa 3 meseca imala 5100,zivahna je, vesela, ne zna da place, nije naucena da se nosi...
Ne smeta mi, niti me zanima sto druge majke doje ili dohranjuju..ali moje dete nema bolju majku od ove pa kako god...
Moja beba, za 9 dana puna 4 meseca, ima skoro 7,5kg, rodjena je sa 3,580, iskljucivo je dojena..najbolje je posavetovati se sa pedijatrom, ali svaka beba je za sebe, zavisi i od genetike.. ako je srecna beba mislim da ne treba da brinete previse o kilazi, uzivajte sa bebicom
Ne ne pokusa vam da kazem da dojenje nije dobro, nego jednostavno, toliko ovde zena je protiv dohrane pa me dajem ja bebi otrov da pije, ili ko zna sta ja joj dajem dohranu, mozda nemam meko, mozda mleko nije dobro, ilo je nesto drugo problem, ali moje dete mora da jede, i to je kraj, mene je moja majka hranila sa dohranom jel joj mleko nije bilo dobro i nista mi ne fali super mi je i bilo i ostalo u zivot u da sada, nema tu ni eg loseg, ako vidis da beba mozda manje jede kad je dojenja uvedu po neku dohranu ne boj se nece nista da joj bude samo ce biti srecna sto je jela, i sto je sita, pa sad ce i svrsta hrana polako da se daje, sta da nije i to mozda sretno, sve na ovom svetu je sretno, a posebno dohrana u vasim ocima strasno, stvarno strasno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »