Komentari za tekst "Šta sve treba da znate o OPORAVKU od porođaja"

Komentara
52
Ostavite komentar
cao imam jedno pitanje porodila sam se 29. 9. 2023 beba sad ima 5 meseci a ja jos nisam dobila mestoraciju
Imam jedno pitanje. Porodila sam se u oktobru. Danas sam bila na pregledu vaginalnom i ultrazvucnom. Receno mi je da je sve uredu, samo su mi jajnici u mirovanju. Da se javim za mesec dana ako ne bude pojava ciklusa i da uradim neka dva hormona. Pritom dojim jos uvek. I u prvoj trudnoci sam dojila i imala prvi ciklus tek kad sam prestala da dojim. E sad, rekli su da ce mozda oni izazivati aktivaciju jajnika. Da li je neko imao slicno iskustvo? I mogu li dobiti detaljnije objasnjenje ove situacije. Unapred zahvalna.
Ja sam se jako dugo poradjala, kontrakcije sam imala na svakih par minuta koje su trajale oko 50 sekundi, tako da predaha bas nisam imala, a sve to je trajalo od 8 ujutru pa do sutradan do pola 11. Sam porodjaj mi nije bio toliko bolan, tj. kad su krenuli naponi, ali su me kontrakcije pre toga bas namucile. Radjena mi je epiziotomija. Prvo mi je dete, pa sam bila nakon porodjaja malo u soku sta sam sve prosla. Sto se tice oporavka, kod mene je to bas trajalo. Tek posle nekih 20ak dana sam mogla da sednem, ali ne i da se naslanjam svom tezinom, uzasno me je zatezao jedan šav. Za ranu sam koristila octanisept i natopljavala sam ulozak rivanolom da mi omeksaju šavovi. Dobila sam hemoroide i ušinula ledja. Kao rekvizit sam koristila gumu za plivanje, ona mi je bila spas i bas mi je olaksala oporavak i umanjila bol tokom sedenja. Krvarila sam oko mesec dana, prve dve nedelje obilnije, posle manje, ali da vas me iznenadi ako jedan dan pocnete opet obilnije da krvarite.. Za par dana ce biti 5 meseci od porodjaja, i dalje kad se setim bude mi nelagodno, ali opet i pored svega sto sam prosla, razmisljam da uskoro opet zatrudnim, pa da sve i prodjem isto i na porodjaju i tokom oporavka. Nisam zelela nista da ulepsavam, niti da nekog zaplasim, samo sam ispricala moje iskustvo i sta je meni pomoglo. Porodjaji i sam oporavak su individualni. Sve u svemu, jedva cekam drugo dete 🤗
Treba mi savjet. Porodila sa se 06.07.20. Radjena mi je epiziotomija. Nakon 7 dana od poroda radjena mi je revizija jer mi se materica nije skupljala zrusavala se krv. To kad mi je radjeno imala sam losu krvnu sliku. I sve se nekako stabilizovala pustena sam kuci nakon 10 dana. Ali konci mi jos uvek nisu ispali nez sta se desava. Jel neko imao neko iskustvo? Savjet pomoc? Hvala unaprijed.
Porodila sam se 06.07.20 i radjena mi je epiziotomija. Ali bakon 7 dana od poroda utvrdili du mi da mi se materica ne skuplja i da zadrzava krv pa su morali da mi rade reviziju. I bila mi je losa krvna slika gvožđe nisko i leukociti poviseni. I tek 16 sam izasla iz bolnice. Za konce su rekli da ispadaju sami ali evo meni jos nije ni jedan ispo. Dal ima nekog razloga za brigu ili? Jel imo neko neko iskustvo?
Porodila sam se vaginalno i imala epiziotomiju. Odmah nakon sto sam ustala sestre su me odvele u toalet da se sredim i rekle da treba da isprem i ranu vodom. Posto je to bio moj prvi porodjaj ucinila sam onako kako su mi rekle. Ranu sam dalje tretirala Ocetniseptom i vec prvi dan nakon porodjaja sedela najnormalije. Lekove protiv bolova nisam pila. Iskustva su individualna,a moje je takvo da epiziotomija nije bauk.
Meni je noga porasla u prvoj trudnoci za pola broja, 38 mi je sada malo, moram uzimati pola broja vece. 😂
Meni je porodjaj bio horor. Kao i trudnoca od 7.meseca kad su mi predlagali prekod trudnoce zbog mozdanih komora bebe.
Vodenjak mi je procureo u subotu ujutru i primljena sam na odeljenje uz neke neredovne kontrakcije, nedelja od jutra do noci kontrakcije na 5 min ali otvorena samo 2 prsta. Ponedeljak ujutru kontrakcije na 3 min ali i dalje 2 prsta. Uglavnom od 8 ujutru do 8 uvece sam se rastajala sa zivotom, molila za indukciju ili sta god jer sam bila iscrpljena. Na sve to nisu hteli ni epiziotomiju da mi rade pa zaradih rupturu 2/3 stepen.
Rodila sam zdravu devojcicu koja ima mesec i po koju volim vise od svega. I ne kapiram kad kazu sve se zaboravi, ja taj uzas necu zaboraviti. Da je vredelo - jeste. Da nije moralo tako-nije.
Molim Vas recite mi kolike su bile komore? Pitam jer imam slican problem. Pozdrav i sve najbolje!
Kao da sam ja pisala tekst haha moja bebica ima dva meseca, a ja se bukvalno najezim svaki put kada se setim porodjaja, i mislim da nikad necu zaboraviti. I ja sam se jako dugo poradja jer se nisam otvarala, cak su mi dali i indukciju kad su videli koliko se mucim od bolova, a ne otvaram se, ali nije mnogo pomogla. Posle indukcije poradjala sam se jos 18 sati. Naravno vredelo je, ali sto kazes, nije moralo tako
Savet mladim mamama-ako imate ranu od epiziotomije,najbolje je dezinfikujte je troprocentnim hidrogenom,a ne jodom,pisem iz iskustva.Meni su u bolnici savetovali jod,ali mi je on pogorsao situaciju(bilo je jos bolnije),dok mi je moj dr privatno savetovao hidrogen ,koji me spasio.Doduse,mozda nekim zenama jod ipak pomogne ili octenisept,ali za onu drugu kategoriju nas -hidrogen je zakoooon!
kada mogu da idem kuci poslje porođaja 😂
Porodila sam se prije 20 dana (drugi prirodni porodjaj) s tim da sam imala krvarenje koje se po malo smanjivalo i evo vec 5-6 dana imam samo zuti iscjedak,dva puta sam podigla korpu sa vesom i pojavilo se krvarenje,malo sam odlezala i krvarenje je prestalo a zuti iscjedak nastavio,zabrinuta sam da li je to uredu,nema neugodnog mirisa,nemam temperaturu,ponekad imam napade vrucine,rana jos nije zarasla u potpunosti.
Porodila sam se prije 48 dana,nakon 40 dana krvarenje je prestalo. Medjutim zadnja dva dana opet imam blago krvarenje,da li je to ok?
da li vam je bilo ok , isto mi se desava :)
proslo je 15 dana od porodjaja i ja i dalje osecam nesto u stomaku sa leve strane jel to normalno?? dal se to sve vraca na svoje ??
Sta da radim da ubrzam vracanje materice? Proslo je dva meseca od porodjaja, krvarila sam mesec dana i od tada vise ni kapi krvi a sadai ginekolog na ulttazvuku kaze da se materica jos nijr vratila i da je jos dosta velika. Dojim redovno pa ne znam u cemu je problem
Posle tri meeeca od porodjaja je sve ok sa matericom, pa kaze ginekolog jednostavno ne mozes sa tim nista uraditi nekome se brze a nekome sporije vraca, jedino savetuje sto cesce bebu na dojke da sisa i vise kretanja...
Zdravo,
Da li sze otkrili razlog velike materice i 2mj. Posle porodjaja? Sta je uocio ginekolog?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »