Komentari za tekst "Vaša beba u 11. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
127
Ostavite komentar
Imas pravo i ti i beba na zdravstveno osiguranje preko Biroa. No moras pre svega da budes za stalno ako si pod ugovorom do nekog perioda nemas pravo na 3 godi ne plaćenog odsustva
I meni je to padalo napamet ali onda nemam zdravstveno, bas me briga za mene al za nju mi treba. Ne znam koja prava imam ako idem na neplaceno, a godišnji mi trenutno ostice od prosle ggod jos ce mi dati 15 dana novog
Moze te tražiti da iskoristite godisnje odmor za poslu godinu. Ja se isto nisam vratila na poso. Ne zelim da dam dete u vrtić zbog corine. Već je dobilo pola porodice. Hvala Bogu nisam u kontaktu sa njima. Tako da sam od firme uzela 3 godine neplaćeno. Ali muz mi radi naravno.
Cao mamice, moja beba je 11ipo meseci, hoda kad se samo drzi za nesto i sama stoi ali kad hoce nesto da uzme ili da ode ona to radi puzeci. Prica na nekom njenom jeziku i ono osnovno tata baba i ostalo..mislim da me ne razume nesto previse kad pokusavam da joj zabranim nesto, kad joj kazem da nesto ne treba da radi ona opet tera po svome i od svoje rodjenje imamo problema sa spavanja, budi se na svaki sat-dva a nije ni gladna ni zedna i zubici je ne muce zato sto sam primetila razliku kakva je bila kad su nicale, jel ima neko slicno iskustvo ili neki savet?
isti problem i mi imamo 26.10 beba decak puni 1god
od rodjenjan malo ranije je rodjen svaku vece se budi ko alarm u 2
nikada do sada nije prespavao cijelu noc
identično..sve je to normalno
Mame koliko reči znaju da izgovore vaša deca? Mi 13.decembra punimo godinu.
zdeavo moja beba pumi godinicu 14.12 zna poneke reci kao mama,tata,baba,deda,to u ostalom sve razume i znakadnesto zeli pruzi prsticem i vice to to,sobzirom da je prohodala u desetom mesecu kao kazu koje dete pre prohoda kasnije progovori
Drage mame, da li vas bebe znaju samostalno da sednu. Nasa veva sedi, ali ne zna sama sesti, sve kleci na kolenima, i skroz je nezainteresovana da ucimo?
upomoc imam problem sa dojkom jedna mi veca, boli . stavljam obloge , izmuzavam al izgleda kao da je nisam zmuzla. bila sam kod lekara kaze mi da to nije nista. cudno mi je .
Meni su hladni oblozi pomagali. Za komentar ispod: otkud toliko mrznje u Vama gospodjo??
Pa ako si bila kod lekara i ako ti je rekao da nije ništa jel treba da ti mi ovde koji bismo stručni da ti kažemo da nije tako i nisi ti krava da se muzeš ženo božija
upomoc , imam problem sa dojkom sta da radim . natekla je , boli. stavljam obloge , izmuzavam al dalje je naduvana . jedna mi je veca dojka jedna manja.
kakva je krvna slika kod vasih beba?
Da li ima kod vas dabje bebi jedna noga deblja i da ima slojeve , mi smo dobili uput za fizijatra i da snima kukove, kad je imao 6 meseci snimao je i bilo je dobro .
sad treba da ponovimo snimanje kukova
Nama je pedijatar na prvoj kontroli ustanovio da je jedna noga deblja i za nijansu duža. Sad u utorak idemo na snimanje nogica da definitivno vidimo na čemu smo. Beba ima sedam meseci, uredno se razvija, puzi.
Pozdrav svim mamama 🙂 Moze li neki savet kako privoleti bebu da jede krupniju hranu, moj bebac jos lalo puni godinu dana,moram reci da jedino sto od krupnije hrane jede je izgnjecena banana i hleb i poparici sve ostalo mu jos blendam i bas sam zabrinut par puta je plakao kad sam mu davala izgnjecen spanac i pirinac iako je sve bilo mekano on je plakao i odbijao da jede, ne znam ni kako da mu dajem sveze voce, zapravo se najvise plasim sa se ne zadavi komadicima hrane, bilo kakav savet je dobrodosao. Prva beba je u pitanju, bas sam se vodila nekim pravilima oko ishrane sta da se dsje kada u kom mesecu ,brinem da nisam preterivala iako sam samo zelela da jede ono sto je najbolje za njega bez onog da mu svi ostali guraju da proba gluposti. Bas mi treba neki savet kako poceti sa kakvom hranom kako pripremljenom..hvala unapred i pozdrav svima
Molim Vas da zanemarite prethodni komentar, niste Vi morali ništa. Svaka beba je priča za sebe i može se desiti da ćete ponuditi 20 puta komadiće pre nego što prihvati. Bitno je samo ne siliti i to raditi nonšalantno i opušteno. Napravite hranu i poređajte par komadića na tanjir i pustite bebu da sama uzme. Samo bez nervoze i stresa jer bebe to definitivno najviše osećaju. Igrajte se, neka se zaprlja, umrlja ručice, ne ka istražuje ukuse. Znam da moj komemtar dolazi kasno i verovatno ste se već navikli. Nadamo se da smo još nekim mamama pomogli. 🙂
Beba bi morala još u 8.mesecu da ima onako samo malo prognječene obroke,tipa da oseti u ustima meke komadiće koje mora malo da promelja da bi progutala,sa 10.meseci bi morala probati komade hrane,tipa daš bananu u ruku i gricka. Naravno svo vreme gledaš. E sad pošto se zakasnili onda kreni postepeno sa ovim kako sam objasnila da si trebala već od 8.meseca.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Loši usputni komentari o težini, imenu i socijalnom životu koji ne trebaju trudnicama »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Loši usputni komentari o težini, imenu i socijalnom životu koji ne trebaju trudnicama »
Uz malo kreativnosti napravite izuzetno dekorativnu korpu sa uskršnjim jajima! »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »