Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
587
Ostavite komentar
tako i moja, e inda ja prvo kuvam meso i dosta usitnim, pa nastavim kuvanje sa povrcem, dodam batat, on je slatkast, i sve to u blender da bude izgled kao bas gust jogurt. Moja nije htela jer oseti na jeziku one zilice od mesa. Samo blendaj sto vise. sad jede i piletinu i curetinu inace 7,5 meseci
Ajme kakvi saveti ostavi dete da ogladni sto vise. Moja bebica nije htela da jede dok joj jednog dana nisam stavila cinijicu sa hranom ispred nje i dok ona niie ubacila ruku unutra i pocela da lize kasicu sa prstiju ja da joj dam kasicicom ona jede. Tako par dana. Sad joj stavim malo vode u ciniju ona se kvasi ali rucka. Lakse mi da osusim nego da perem stvari. Samo polako i strpljivo jesce. Inace bebice ako su umorne i ako im se spava nece jesti ma koliko gladne bile to da znate.
Moj bebac isto tako neece da jede. Kasice sa pahuljicama ovsenim,sargarepom,vocem hoce da jede. Dok povrce i meso nece da jede. Jako mi je krivo. Jer ne moze da jede samo takve kasice. Kada sam pitala pedijatra isto tako mi je rekla da ga ostavim da ogladni,onda ce da jede. Kunem se,toliko ogladni i kada krenem da ga hranim buni se. Krene da povrati. Pljuje. I naravno place. Davala sam mu i po jednu kasiku cisto da navikne. Ali nista od toga. Ja sam pogrijesila sto mu nisam dala prvo kasice od povrca. Ne znam cime da ga zasitim. Griz,Frutolino i tako te stvari mu ne dajem . Vec kuvam ovsene ili razane pahuljice,dodam voce. Ali ne moze to da jede uvijek. Molim vas pomozite i recite sta da radim. Imam cerku od dvije godine. sa njom nikad nisam imala ovakvih problema,zato sam bila opustena i mislila da ce i on biti takav.
Moja beba ima isto 7 meseci, sve jede ali kada napravim kasicu sa piletinom to jedva guta, junetinu i teletinu bas voli ali piletina ima drugaciji ukus malo je suvlja.. kuvala sam i belo meso i od bataka i kupovnu kasicu ali uvek ista reakcija. Poslednji put sam mu ubacila u kasicu tek malo piletine ja kad sam probala jedva se i osetila i to je prvi put da je pojeo bez problema.
sacekaj da ogladi, i stavi joj samo belo meso, skuvaj i izblendaj, da dodje kao argeta i dodaje malo vode, da bi dobila takvu teksturu, i tako ponudi, ali budi uporna , posle 2-3-4 zalogaja naviknu se na ukus, ja tako svako bezukusno jelo praktikuju.
samo budi uporna i sacekaj da ogladni.
Sta ste do sad davale bebi od nemlecne hrane?
Beba 7 meseci
batat sargarepa krompir tikvica brokoli karfiol spanac luk voce sve sem tresnns visnje maline jagode..(suvo voce ) proso ovsene pirinac palentA meso sve sem svinjskog jaje (zumance) keks mladi sir i smokic tj flipsi radi igranja
tikvicu,bundavu,avokado,cveklu,krompir,mrkvu,špinat,blitvu,jabuku,šljivu,bananu,smokvu,breskvu,lubenicu,proso,raž.pahuljice,kus kus,palentu,piletinu...ubrzo puretinu,teletinu,jaje...i sve uz maslinvo ulje🥰pozz
Moja devojcica ima sedam meseci i jednu nedelju. Super je ovako, lepo nocu spava, nemamo zubice ali za hranu je jako nezgodna. Pije Humanu 2 , ali bas je mrca. Non stop joj kuvam , sprwmam razne kase s vocem... Neki dan kao pojede lepo, neki nista, samo da pije mleko. Nije bucka, a nije ni mrsava, taman. Ali, drage mame, ja se mnogo brinem kada ne jede. Sve pokusavam, pevam, crtaci, kad joj dodje ni ust da otvori.
Pokusaj da joj par dana za redom dajes u isto vreme da ona stekne osecaj kad je vreme za klopu. Ugasi TV nema pevanja nema nista jer to nije vreme za igru nego za jelo. mozes joj dati sama da drzi kasicicu a drugom da je hranis. stavi joj cinijicu sa hranom ili malo vode ispred nje neka se igra sa time. Isto je kao i sa spavanjem samo rutina. Napravi neki sled radnji koje ces imati sa bebom pre svakog obroka. Brzo ce nauciti. I da bez forsiranja ako nece nemoj joj gurati na silu nego probaj za pola sata opet. Bebi ne sme da se spava kada je vreme obroka jer nece jesti.
Isti slucaj, samo bi sisao. Ponekad pojede kasicu nekad ne. Ali siku ne odbija. Mozda je neka faza.
Moja beba se mnogo znoji.. Dok sisa sav bude mokar, bukvalno kao da sam mu oprala kosicu..
To se desava i dok spava.. Da li postoji neki razlog preteranog znojenja..? Izuzmimo da mu je pretoplo, jer je obuce u skladu sa temp.u kuci..
Isto je i kod nas. Na početku tj. od 2-3 mjeseca se puno znojila, sva bude mokra. Uradili smo nalaze pokazali su da je anemična. Sada je popravila krvnu sliku i manje se znoji. Znoji se kad sisa. Ja bih Vam savjetovala da isključite anemiju jer većina bebica nakon 6 mjeseca zbog ubrzanog razvoja postaju anemične. A moguce je i zbog zubića da se znoji. Kao što je žena gore napisala kod bebica je i normalno da se znoji glava.
Moja beba je jako nemirna dok pije mleko iz flasice, udara je, smeje se, pokusavam sama da drzi flasicu, mlatara nogicama i kada se zasiti sa mlekom samo izbaci flasicu i odmah kuka da je podignem gore podigne i odmah hoce da se igra, takodje se znoju dok pije mleko.
I moja tako, dok sisa ja joj krpicom brišem kosu i duvam u glavu. Njima je u glavi termoregulacioni centar i zato im je glava stalno dosta toplija od ostatka tela.
Isto je situacija i sa nama.. Pitala sam pedijatra da li je to normalno na sta je on odgovorio da jeste i da nemam potrebe da brinem.
Pozdrav drage mame. Bebac ima 7,5 meseci, sa 4 meseca smo krenuli sa nemlecnom ishranom, uvek je jeo lepo i trazio jos.. Sa 4 meseca su krenuli i prvi zubi, do sad ima 4 i cini mi se da uvek neki izlazi.. Od pre mesec-dva nista nemlecno ne zeli da jede, samo da sisa, a dr u savetovalistu nam je rekla da moramo pojacati nemlecnu..Da li neko ima neki savet, kako da ga "nateram" da jede?
Moj mali nece nista toplo u periodu kad mu raste zubic.. Skuvam, ostavim da se ohladi pa onda jede.. Probajte tako, hladnije kasice (pritom, naravno, ne mislim na one direktno iz frizidera izvadjene)
Zbog bolnih desni desava se da bebe odbijaju hranu.. To se desava i nama, ali nekako kroz igru uspem da ga nahranim..
sta ste sve davale bebi da jede do sad? da li ste poceli sa mlecnim proizvodima( bez mleka)?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »