Komentari za tekst "Vantelesna oplodnja"

Komentara
771
Ostavite komentar
Koju kliniku u Srbiji biste preporucili? Hvala!
Klinika Teofanovic, nekada Ivanović i dr Gocu Teofanovic. Neki kažu da je ona stroga i ume da bude neprijatna ali ona samo kaže kako jeste i neverovatno je posvećena svakom pacijentu. Ono što se meni dopada jeste što ona štedi ženu, ne ulazi u postupak ako nisu svi uslovi kako treba, i bori se sa vama. Samo jedan primer, ja ne znam nijednog de koji sa odmora a retko ide na odmor, zove kolegu da pita koliko je vaš endometrijum jer ste došli na kontrolu u njenom odsustvu, ima sve u glavi, prouči vaš slučaj i pokušava sve što je u njenoj moći da dobijete bebicu. Da ume da vas protrese ume, ali isto tako u da ulije nadu i podigne moral. Žena se daje 100 posto svakom pacijentu. I više od 100 posto. To je bar moje iskustvo i ume da vidi što drugi dr ne vide. U suštini je najvažnije da nađete dr koji je dobar ali koji vama odgovara, to jest morate imati poverenja u njega, koga god da odaberete.
Do juce sam i ja slicno mislila, a onda mi je dr sama promenila misljenje. Naime, nakon 2 neuspesna pokusaja, 3 embriona ukupno za koje je tvrdila da su fantasticni, juce mi je objasnila da cu sa svoje 43 god i ocajnim materijalom, sto mojim, sto suprugovim, prirodnim putem tesko ostati trudna i sugerisala da idemo na donaciju! I da smrsam 7-8 kg (sa cim se jedino i slazem). Ja bih iz te klinike juce izasla potpuno porazena i ocajna da mi pre 10 dana u Domu zdravlja doktorka koja mi je davala nalog za progesteron nije ispricala bukvalno identicnu pricu koja se desila njenoj rodjenoj sestri. Zavlacila je zenu kroz 3 pokusaja i rekla joj identicne stvari kao i meni. Bukvalno je krivicu za neuspeh svalila na nas. Pritom, ova zena je ostala trudna prirodnim putem nakon sve ove muke.

Ono sto mene vredja u celoj ovoj prici je sto mi prosle godine kad sam dosla kod njih sa svim analizama dr Goca nije nasla za shodno da pomene bilo sta od ovoga sto mi je rekla, vec je jedva docekala da mi odmah uvali u ruke kesu ampula i spriceva za stimulaciju bukvalno istog dana nakon prvog pregleda, a onda se, godinu dana kasnije, setila da mi kaze kako sam debela, stara i da smo oboje u ocajnom stanju sto se tice naseg materijala.
Pa kako se, bogati, ne seti to da mi kaze 5000eur ranije?!

Sa druge strane, mi smo tamo otisli po preporuci zene koja je bebu dobila iz prvog pokusaja, tako da ocigledno nema pravila.
Ipak smatrala sam da bi moje iskustvo moglo nekome da bude znacajno.
Caos.....da li je neka od vas radila VTO u Visegradskoj kod dr. Dosev? Kakva su vam iskustva u vezi nje i da li znate koja je cena? Pozdrab
Mi smo se po preporuci prijateljice koja radi u Frontu odlučili za specijalnu bolnicu Beograd.
Radi nekoliko lekara koji su tu prešli iz drugih bolnica. Posvećeni su i (u mom slučaju 😀) uspešni.
Postovana, da li mozte nesto vise da mi kazete o toj klinici, da li garantuju uspesnost i kakav je tim,jako bi mi znacio svaki odgovor. Hvala💓
Izvinjavam se.. koja je specijalna bolnica u Beogradu u pitanju?Zanima me VTO sa doniranim spermatozoidima.
Zahvaljujem se na svakom savetu, predlogu, informaciji
Cao Nina,zanima me da li ste usli u proces VTO sa doniranom spermom?Posto ja planiram da udjem u proces,pa biram kliniku
Slakic,da li ste uali u proces VTO
Pozdrav. Da li se u Srbiji moze uraditi VTO sa doniranim spermatozoidima za zenu koja nije udata ( da li ima banka sperme )?
Hvala!
Dobar dan.
Meni je ovo drugi pokusaj vto, ova sam radila u Genezisu. Kod prvog pokusalja smo dobili jedan enbrion. Nazalost nije uspelo. Ovaj put sam nakon aspiracije imala 6 jajnih celija od koji se 4 razvila u embrion. Transer mi je radjen 16.03. , vracena su dva embrona. 26og radim betu. Nadam se ovaj put pozitivnom rezultatu.
Dali je sve ok ?Kako je proslo ?
Drage dame...spremam se za prvostepenu komisiju za vto.sve smo nalazaze uradili moj muz i ja.mene zanima sta mislite o jevremovoj jer sam planirala tu da radim vto.pokusavamo vec tri god da dobijemo bebu.kod muza sve u redu kod mene delimicno zapuseni jajovodi,insuli.rezistencija,policisticni jajnici....hvala vam i srecno svimaaaa
Nakon sto se obe komisije prodju, da li znate kolko se ceka da vas klinika pozove? Mislili smo u Narodnom frontu da uradimo prvu VTO ali smoculi da se ceka i po godinu dana da vas pozovu..
Zavisi od Klinike... U NF i Visegradskoj se dugo čeka... U privatnim uglavnom ne
ja mislim da je rok 6 meseci za ukljucivanje u program (racuna se dan kada ste prosli drugostepenu). Problem sa Frontom je sto je prebukiran pa je moguce da kod njih traje duze. Mi smo isto zeleli Front pa odustali zbog guzve i otisli u Valjevo.
Srecnoooo
Hvala! Odlucili se za Genesis ipak.. prosli juce drugostepenu pa sad cekam pismo i poziv iz klinike..koliko se ceke u proseku?
Hvala ;)
Cao Alex, mi smo na poziv cekali oko 2 nedelje. U decembru smo imali prvu konsultaciju i rekli su mi da u januaru krecemo. Cekala sam 2. dan ciklusa koji je bio 02. februara. Otisli smo tog dana gde su radili folikulometriju. Dobila sam terapiju koju sam 5 dana sebi davala u vidu injekcija. 07. februara su ponovo gledali folikule i dali mi jos 4 dana terapije. Kod mene je trajalo ukupno 9 dana jer su folikuli lepo narasli. 13.02. Bila mi je aspiracija, tj uzimanje folikula. Emriotransfer mi je bio 18.02.. 26.02. radila sam betu koja je bila pozitivna. Sada sam 11
nedelja. :-)
To je divna vest!! Cestitam!
Mi smo drugostepenu prosli 13.marta, nakin toga je krenulo ovo ludilo.. sad sa nestrpljenjem ocekujem poziv..
Mislim da su nas pozvali kroz 2 nedelje na prve konsultacihe a onda smo cekali 2 meseca na ukljucenje u program.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »