Komentari za tekst "Loši rezultati dabl testa? Šta dalje?"

Komentara
156
Ostavite komentar
Stigli su mi rezultati double testa koji sam radila 24.7.2020 god. Imama 29 godina i poslednja menstruacija je bila 21.4.2020 godine ali zbog neredovne menstruacije vodi se kao da je 29.4.2020. Na rezultatu pise da sam tog dana bila 13 nedelja i 3 dana.Teska sam 63.7kg. Rezultati glase:

FREE BETA hCG 79.09 mlU/ml: 3.33 MoM
PAPP-A 9142 mlU/l: 2.33 MoM
Nuchal Translucency 2mm (CRL of 57mm): 1.34 MoM

Down's syndrome Risk 1:2336 LOW RISK The maternal age related risk for Down's syndrome is 1:1052
Edward's and Patau's syndrome Risk; Less than 1:100000.LOW RISK

U D.Z mi je doktorka rekla da je povisen Free beta hCG i da treba da uradim prenatalan testa. Zanima me vase misljenje o tome?
Meni je free beta bila 5,3 i na dabl i na tripl testu. Uradila sam samo ekspertski uz, rodila živu i zdravu devojčicu.
Evo da ja podelim moje iskustvo sa tobom. Meni su na dabl Testu oba hormona bila povisena, free beta 4,45, a papp-a 2,53. Down's syndrome risk 1:6427. Uradila sam prenatalni, jer nisam mogla da se smirim dok ne budem sigurna. Prenatalni je pokazao da nosim zdravu devojcicu :) pre dva i po meseca sam se porodila i naravno dobila zdravu bebicu. Hocu da ti kazem da ti poviseni hormoni ne moraju nista lose da znace, ali iskreno mislim da mir koji imas kada uradis prenatalni nema cenu :)
Pozdrav! Meni su jako losi rezultati dabl testa, za dva dana radim veritas prenatalni test. Da li neka trudnica oma iskustva sa njim? I sta dalje?
Radila sam dabl test..smanjen mi je FBhCG 0.389 mom..cekam odlazak kod geneticarke,iskreno nije mi svejedno.
Sta moze da znaci to sto je toliko smanjeno? Predispozicija za sta? 😏
Meni je dabl loš. Naručila sam Moj prenatalni test, treba da ga uradim sledeće nedelje. Jel ima neka mama da je radila ovaj test? Zanimaju me iskustva sa osobljem. 375€, ipak je dosta jeftiniji od ostalih...
Gde ste narucili taj test jel mozete mi dati broj telefona
Biljana, da li mozete da mi kazete kakva su vam iskustva sa Mojim prenatalnim testom? Posto i ja planiram da radim. Hvala unapred!
Odlično. Čeka se 2 nedelje na rezultate, zbog cele ove priče sa koronom, ali su bili ljubazni i odgovorili na svako moje pitanje. Kada su mi poslali epruvetu i u lokalnoj laboratoriji zakazali vađenje krvi od medicinskih radnika iz laboratorije sam dobila informaciju da sve organizacije koje se bave ovom vrstom usluge koriste iste epruvete i šalju ih u istu laboratoriju na analizu koja nije u našoj zemlji. Tako da je njihov posao samo posrednički.
Ja sam sve to izbegla i odmah uradila NIPT. Pre neki dan isla sam u porodiliste na II ekspertski ultrazvuk i doktor koji je dosao mi je bukvalno prebacio sto sam dala te pare i smejao se. Hvala lepo, znam da sam bila potpuno u pravu.
Meni su losi rezultati dabl testa i tripl testa takodje ginekolog mi predlaze aminocentezu. Mlada sam prva mi je trudnoca. Pod velikim sam stresom zbog toga. Kakva su vasa misljenja? Heste da su to samo statisticki podaci dali mogu da pogrese
Drage trudnice i mame, unpetak dobijam analizu krvi za dabl, više me brine UZ za dabl gde je Vratni nabor izmeren 3mm, a za nosnu kost piše hypoplastican.
Do petka ko živ, ko mrtav ... Da li i pored toga ako analiza krvi pokaže nešto bolje rezultate može da bude sve ok sa bebom ?
Prva trudnoća, 29godina imam...
Draga Nevena! Nemoj da se brines! Moze ti UZ biti los a nalaz krvi dobar, moze ti UZ biti dobar a nalaz krvi los. Sve ti je to meze biti ali ne mora da znaci. Doubl test je cista statistika koja samo stvara stres I nervozu kod nas trudnica bilo prvo a petnesto dijete. Cekaj petak pa pomozi Boze, dace Bog da bude sve kako treba I da si se sekirala bez veze. Cuvaj svoj mir jer tako cuvas mir I bebe. Srecno!
Kako je proslo?
Pozdrav mame! Meni je ovo teca trudnoca, imala sam jedan spontani, imam 29 godina. Doktorica mi je rekla da se javim u Genetsko jer mi je PAPP-A 1307 mlU/l 0:43 MoM nizak I nista mi vise nije objasnjavala. Ostali parametri su uredu Rizik za Down 1: 1314, Rizik E- Patau 1:28955 Niski rizici. Ostale vrijednosti su Free hcG 37,26 mlU/ml 1,24 MoM, NT 1,7 mm (CRL 63) : 1,05 MoM. Ja sam sad zabrinuta jer mi doktorica nista nije komentarisala ni objasnila, vec me ostavila u totalnom mraku. Da li neko zna sta ovo sve znaci? Da li treba da sebrinem?
Draga, kako je sve na kraju prošlo?
Za mame koje budu citale...bila sam u Genetskom savjetovalistu, I receno mi je da ne postoji velika sansa za Down ili E- Patau vec da postoji mogicnost za druge sindrome. Zakljucak toga je nizak PAPP 0,43 jer ne smije biti ispod 0,5. Preporucena mi je amniocinteza. Jos razmisljam hocu li ici ili ne. Predlozili su mi prekid trudnoce ako nalaz ne bude bas uredu a ja to nikako ne zelim. Imala sam I 3 biohemijske trudnoce pa sam za njih visok rizik. Postoji mogucnos da suprug ili ja imamo gen.koji smo prenijeli na prvo dijete predlozene su mi nakon ove trudnoce da to pomnije ispitam da moje dijete I moja djeca ukoliko ih bude ne bi imali gubitke ili anomalije kao ja. Pala sam u nesvjest nakon izlaska iz ordinacije. Kad te krene u zivotu krene. Nadam se da ce moj sledeci odgovor na sve ovo biti normalna trudnoca.
Protumacite mi dali imam razloga dase plasim bila sam pod jakim pritiskom depresije a uradila dabl test. Rezultati su mi srednje rizicni
Zdavo zenice..i ja sam radila dabl test i doktorka mi je rekla da su rizici mali,ali joj se ne svidja beta hcg papa i nt jer su malo niski..beta hcg je 0.33 papa 0.77 a nt 1.5 mm(1.11 MoM) 11 + 4 na testu a po UZ 12..A na UZ receno da je sve u najboljem redu..Nosna kost je vidjena..CRL 50.1 mm..sta mislite imam li potrebe za strahom? Uputila me je da radim tripl u 16 nedelji..
Sad citam tvoj rezultat i meni je tako bila beta niska... Ne znam zbog cega? Aa na triple testu na granici..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »