Komentari za tekst "Pušenje u trudnoći - ne, nikako!"

Komentara
110
Ostavite komentar
Evo i ja da napisem svoju muku.Ovo je moja 6 trudnoca, 15 sam nedelja, 4 zivo dete po redu. Izmedu prvo dvoje sam imala 2 spontana. U prvoj trudnoci sam pusila do 16 nedelje, muukotrpno sam ih ostavila i nisam pusila do kraja dojenja drugog deteta. U prvoj trudnoci sam se ugojila vise od svoje tezine 54 kg, dobila visok pritisak jedva izgurala trudnocu, rodila zdravog decaka, kasnije je obolevao od cestog bronhitisa, drugo dete 4550 tesko,sve uredu. Nakon njih preminula mi je majka, i od tog stresa ne znam kako sam pocela da pusim, i u sledecoj trudnoci sam pusila,nikako nisam mogla da uh ostavim, to je bio period konstantnog stresa. Rodim zdravu curu, 10/10. Sada takodje pusim, pokusavam da smanjim, kad god imam zelju da zapalim, ja se prejedam,povracam, grize me savest, ubija me to u pojam ali niikako ne mogu da ostavim, ali se i dalje trudim, i trudicu se. Moja majka bila je stastveni pusac, rodila 7 dece,zive zdrave,bez ikakvih zdavstvenih problema. Nije ni smanjivala, niti pokusavala, jos se tada pusio cist duvan. Ne oslanjam se na to da je moja majka pusila dok nas je nosila, i ne trazim opravdanje u tome da ja nastavim sa koriscenjem cigareta,ali jednostavno trenutno nisam tako jakog karaktera da ih jednostavno bacim, a jako bih volela da bude tako. Generalno gledano, od vazduha,hrane,pica koji nam je prinudjeno da koristimo sve je apsolutno zagadjeno, hvala Bogu pa i dalje radjamo zdravu decu. Kruna za trudnice koje su ostavile cigarete,zavidimo vam, a za nas koje jos to uvek nismo, ako moze podrska, savet, bez osuda, i negativnih komentara. Srecno svima, zelim vam uspesnu trudnocu i zivu i zdravu decicu.
Iskreno, nikom ne bih preporucila pusenje u trudnoci niti posle nje niti generalno, ali slazem se sa tobom skroz, u slicnoj sam situaciji, pusila sam nazalost tokom cele trudnoce i rodila zivo i zdravo dete 10/10 ocenom, sada ima 7 meseci, tako da probaj da smanjis, ali nemoj se mnogo opterecivati nego uzivaj sa svojom decom ❤️
Ja sam pre dva dana saznala da sam trudna. Veoma jedna željena beba. Pušač sam strastveni. Ništa milije nego kafa i cigarete. Počela sam da smanjujem, a čak mi je i to teško, ali sam odlučila da prestanem. Postepeno. Nadam se uskoro. Nije lako, ali ništa nije nemoguće. Pušim zadnjih 13 godina bez prestanka ili želje za prestankom. Srećno nam svima bilo!
u prvoj trudnoci mi je bilo malo teze da ostavim cigarete, ostavila sam.ih cim sam saznala da sam trudna samo sam presekla, iako mi se dosta puta pusilo nisam posustajala.Izdrzala sam do kraja, pa i za vreme dojenja, U drugoj trudnoci ista situacija, cim sam saznala da sam trudna sam ostavila cigarete, imam vece mucnine pa nemam bas nikakvu zelju za istim.Drage mame, jako je bitno da ostavite cigarete u trudnoci mislite na svoje bebe! Postoji jako puno uz klipova koji pokazuju koliko duvanski dim steti bebama u stomaku a da ne pricam kakve komplikacije moze izazvati.Izgurajte trudnocu pa posle ako zelite pusite do mile volje, samo bebu ne trujte jer beba ne moze da bira, vi mozete! Pozdrav
A zasto ste ponovo poceli izmedju?
Zdravo , imam 23 god. Pusila sam 5 god i pre 3 godine sam prestala i to bez veze mi palo na pamet . Bukvalno necu vise da pusim i bacila paklu (nisam zbog trudnoce ostavila)... i evo sad sam trudna ,usla u 7-i mesec i ne mogu da vam opisem koliko mi se pusi, kao kad vam se prijede nesto ... sad pa sad.. kao da mi organizam trazi ... razmisljam o tome da zapalim pa da povucem par dima samo ... Cini mi se da ce da ako posle 3 god zapalim cigaru da mi se smuci i taman cu da odagnam pozudu ... stvarno ne znam sta da radim ... sta vi mislite ??
Pusila sam do 2.meseca trudnoce dok nisam saznal da nosim blizance,nisam pusila celu trudnocu.U medjuvremenu sam imala strasne stresove i porodicne probleme,pocela sam da pusim u 33. nedelji trudnoce 6 7 cigara dnevno,sad sam 34. Nadam se da necu naskoditi mojim bebama,borim se opet da prestanem pred odlazak u bolnicu.
Jeste li čule da cigarete menjaju DNK pušača? Samim tim i DNK jajnih ćelija. Čak i unuče žene pušača može imati respiratorne probleme zbog toga što je njegova baka pušač. Ovo je novo istraživanje i meni je teško da poverujem u njega.
Pusac sam 15 godina, u poslednje vreme sam pusila najslabije cigarete, karelija ultima , i kada sam saznala da sam trudna pokusala sam da prestanem ali mi nije islo od ruke i samo sam smanjila na 10 cigareta, kada su krenule mucnine ubrzo , prestala sam da pusim jer mi je smetalo, sada sam 13 ta nedelja , mucnine su se smanjile a ja sam opet dobila zelju i za kafom i za cigarama, popusim po 3,4 cigare dnevno, od svake uzmem po dva tri dima i ugasim skoro celu, ja sam sebi tako prilagodila, hvala Bogu beba napreduje lepo, ali bi volela da ostavim skroz!
Oduvek sam govorila da kad zatrudnim to će mi biti najveća motivacija da batalim loše navike. Medjutim, kad sam saznala da sam trudna, ipak mi je trebalo nekoliko dana da se odviknem. Smanjivala sam svaki dan dok i sama nisam shvatila da nemam potrebe za cigaretom i da mi je od nje samo muka a samim tim i bebi šteti. Tako da sam tog momenta ostavila cigarete. Postala sam jako osetljiva na mirise i ukuse tako da sad i kad neko zapali ili ja bežim od njega ili on mora u drugu prostoriju. Uhvatim sebe i dalje kako nekad razmišljam da li da zapalim ali odmah mi se u organizmu javi neko gađenje i tada znam da mi je to signal. Eto, to je moja kratka priča. Cigare su mi se smučile u trudnoći i zato ih i ne konzumiram više.
Cao svima, pusila sam 5 godina, u januaru sam saznala da sam u 7. nedelji trudnoce i odmah sam prestala. Cim sam uradila test nisam vise zapalila ni jednu cigaretu. Sad sam 24. nedelja i probudila mi se opet velika zelja za cigaretama. Pogotovo kad sam u drustvu pusaca. Tako da, trudim se da pijem kafu sa nekim ko ne koristi cigarete i tako mi je malo lakse.
Ne osudjujem nikog i shvatam da je mnogo tesko da se prestane.
Ja sam prestala zbog bebe, ali vec sada znam da cu kad se porodim i prestanem da dojim, da nastavim sa cigaretama.
Nadam se da do tada necu zapaliti i zelim vam svima da uspete u prestajanju. :)
Hvala Bogu što nisam pušač.
Pusila sam aktivno 6 godina... 3 godina pokusavala da zatrudnim, kad sam saznala da sam trudna istog momenta sam obecala sebi da necu pusiti i evo me u 14 nedelji trudnoce bez duvanskog dima! :)
Cula sam da ako se pusenje prekine u trudnoci organizam krene da se cisti i tada svi otrovi odlaze u bebu, pa me zanima koliko je tacna ova informacija? Hvala unapred :)
to nema smisla :)
kad prestanes da pusis, otrovi se uglavnom izbacuju preko tvojih telesnih izlucevina, dakle kasljem, znojenjem, odlaskom u wc itd. otrov zeli da izadje iz tvog tela, pa ne vidim zasto bi se sad u trudnoci zadrzavao i odlazio u bebu???
kada pusis, taj otrov ide u bebu jer prvo ide direktno u tvoj krvotok pa odmah i do bebe posto se ona tako hrani... posteljica zadrzava neke od tih otrova i kod trudnica koje puse moze biti cak tamnije boje. kad prestanes da pusis, kolicina otrova se smanjuje, dok ga sasvim ne nestane...

Cula sam da ako se pusenje prekine u trudnoci organizam krene da se cisti i tada svi otrovi odlaze u bebu, pa me zanima koliko je tacna ova informacija? Hvala unapred :)
Bolje da budete iskrene i kazete da pusite i da ne planirate prestati, nego sto kukate kako vam je mnogo tesko i kako pokusavate ali nikako ne mozete da prestanete.
Onaj ko STVARNO zeli da ostavi cigarete, on ce ih i ostaviti i tu nema vise sta da se prica.
Ja sam pusila 10 godina i nije mi padalo na pamet da prestanem da pusim, ali kad sam saznala da sam trudna, smanjivala sam i na kraju skroz prestala - i to pre 10. nedelje. Da, bilo je i tesko i htela sam i da ubijem nekog i sebe i mrzela sam ceo svet i bila nervozna. Cak sam se i ugojila oko 5 kg u tom periodu. Ali sam bila odlucila da cu prestati i prestala sam.
Ili prihvatite da ste pusac i prestanite da kukate i trazite izgovore, ili ostavite cigarete.

Pa i ti si ovde kukala kako ti je teško, hejteru. Nadam se da si drugačija osoba 4 godine kasnije.
Zdravo svima,
za svoju trudnocu sam saznala tek poslije mjesec dana, a uvijek sam bila strastveni pusac... nisam uspjela da se ostavim te ruzne navike, i svako vece kada legnem pipam stomak i slusam bebicu. Vec sam uveliko 6. mjesec trudnoce i sada se bebica pocela jako vrtiti i udarati. Od pocetka trudnoce nisam imala nikakve poteskoce i probleme, pa cak ni mucninu,
bebica se normalno razvija i ne fali joj nista bar za sad, svaki pregled je besprijekoran i nemam cak ni nedostatke vitamina.
Za sve trudnice pusace bih samo preporucila da jedu sto vise voca, najvise citrusa, limun, mandarine, narandze i tako to, ja koliko god ispusila cigareta, pojela bih na tone voca, mandarine i limun mi se najvise traze, pojedem po kilogram mandarina na dan haha!
Zelim svima sretan put do kraja trudnoce i da ako Bog da sve i jedna donesemo na svijet nase predivne bebice zdrave i zive!!!
Veliki pozdrav!
Drage moje,ja ne znam kako ali bez problema sam ostavila cigarete. Pusac sam bila 10 godina,pakla do pakle ipo dnevno. Cim sam saznala za trudnocu,taj dan sam popusila 2 cigarete,iduca dva dana isto i nakon toga ne pusim. Povremeno imam zelju da zapalim ali necu jer se iskreno bojim koliko cigarete mogu lose uticati na bebu i necu da rizikujem.
sada sam 20 nedelja...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »