Komentari za tekst "Vaša beba u 10. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
287
Ostavite komentar
Moja jede cveklu od 7++ (domaća)
Cvekla se kuva oko 1h,cijela sa korom i odma se hladi pod mlazom hladnee vode, oguliš koru isječeš koliko može pojesti ostalo zalediš 😊 i po potrebi u vrelu vodu staviš da se ohladi.
Moja beba je spavala do 6 mjes normala 21:30 ili max 22 h i kako su počeli zubici sve se okrenulo naopacke sada zaspe vecinom 1 2 3 h ali i odspava do 11:30 .Pokusala sam je buditi ranije da ustabilimo tempo opet je bila ista prica posle 12 tek zaspi postalo je iscrpljujuce jer je cak izbacila 2 spavanje spava samo jednom i toku dana .
Da li nas ima jos ovakvih mama ?
Zelim nam puno strpljenja sve ce ovo jednom proci 😊
E ja sam sve to proizvela kada je imala 6 meseci. Havala Bogu sada toga nema u spava celu noć bilo je tada lakse zato sto je bila manja pa i laksa za nositi. I spavati, a sada sada ima svoj ritam i to je to. Inace to sa zubicima kod nas je trajalo 2 meseca nisam spavala nocu samo preko dana. Ko sta radi ja spava spava i ona. I dok ona nije odlučila jedan dan da krene da spava noću. Sve sam pokudava la pre toga i da je drzim budni preko dana i ono i ono i zava i igračice ma sve ali nista. Sada imamo 6 zubića.
pozz mame❤️
Da pitam ima li mama sa ovim iskustvom i kako izlaze na kraj?
Beba do 6mj super spavala.Od 6mj. ludnica(zubi su počeli od 3 mj i nije to)od kako se počeo dizati uz ogradicu
Svaku veče isti ritual spavnja 22h on zjeva gotovo sad će zaspati i onda siki odjednom očiii otvorene širom spremne za igru ustajanje vrištanje do 1h🤦🤦
To nam traje već duže vrijeme i sve mislim proći će,ali bliži se kraj trudničkog sad mi već panika
Ako može savjet ili iskustvo ?Lp❤️
Ja sam imala problema s svojim prvim sinom, tri godine je haos bio svako vece. S drugim sam krenula da radim od pocetka, beba mora da ima rutinu spavanja preko dana, da se prati budno stanje. U ovom uzrastu 3 sata moze biti budno i spavanje preko dana. Poslednja dremka da ne bude posle 5.
da bi beba spavala navecer jako je bitno kako spava preko dana,morate pratiti budno stanje,npr ako se budi u 8 da vec u 11 ide da spava,pa kad se probudi opet za 3 h,tako se nece iacrpiti i bebe koje su premorene ne mogu da spavaju,zato morate uspostaviti rutinu da zaspe do 20 max ne 22..
Ako će da te uteši moja ćerkica isto tako ali do 6h ujutru !!! Ja ne radim svakako, nemam problema zbog posla ali studiram. Propuštam predavanja, ona preskače doručak, ne stižem ništa da uradim jer ne mogu da ustanem na vreme - nenaspavana sam. Dobrodošao bi i meni neki savet kako ovo da rešim😅
Koliko spava preko dana i kad mu je poslednja dremka pred večernje spavanje?
Zdravo svima! Imam jedno pitanje za mama koje uskoro trebaju ili su se vratile sa porodiljskog na posao, da li postoji mogućnost da se porodiljsko produzi a da to nije odmor, da naglasim beba je sasvim zdrava ali nije još prohodala. Hvala unapred 🙂
Predviđen period prohodavanja je do 18 meseci. Komisije ne produžavaju bolovanje ukoliko dete ne hoda i ukoliko je sve u redu sa detetom, jet je sve još uvek u granicama tolerancije.
Uz pregled i potvrdu fizijatra i saglasnost komisije, dobijete 3 meseca jer dete ne hoda. To se produzava posle isteka ako dete nije prohodalo u medjuvremenu i tako dok dete ne prohoda.
Zdravoo,desava li se nekome da beba od jednom samo prestane da sisa,nije zainteresovana za siku? Okrece glavu nije zainteresovana ,nece ni kravlje mleko. Jede lepo ,lepo napreduje,ali me brine jer dve nedelje vec nece da siki,nece nikakvo mleko. Inace spava celu noc ,vesela je sve je super. Beba ima 10meseci i nedelju dana. 🙂 (Odmah da napomenem da nije do mene ,normalno i zdravo se hranim)
Možda joj je samo sa blagim zakašnjenjem refleks sisanja prešao iz primitivnog u voljni i sada neće da se muči da siki. Bebe od početka sisaju refleksno, a nakon određenog perioda svi ti primitivni refleksi postaju voljni i to je jedan od glavnih razloga odbijanja sisanja.
ja imam isti problem sem sto sika naravno a karavlje nece nikako gadi se ja mislim da je to sto hrani te bebu pa je sita zato mozda nece
Očito ne želi više dojiti, ima i toga :). Moj nećak je s cca 9mj tako isto odlučio da više ne želi. Probajte joj bar malo nadomjestit mlijeko kroz kašice.
Htela sam da te pitam kad su počeli bebe da pije moja kravica mleko? Ili još pije mleko AD?
Pozdrav 🙂
Ja da se pitam nikad ne bih dala, cak vise ne pijemo ni mi u kuci.. Vi niste svesni koliko je kancerogeno.. Bolje ovseno ili neko tome slicno.. Ali ako vec hocete da predjete onda od godinu dana, ne pre! Izaziva gusenje i svasta nesto, necu da plasim ali videla sam neke ruzne stvari. Pozdrav
Pozdrav mamice možete mi staviti dnevni me i vaših bebica bila bi vam zahvalna
budjenje
7h-podoj
10h-dorucak (zitarice+voce)
12h-podoj
13:30-rucak (meso ili zumance +povrce)
15:30h-podoj ili uzina (voce ili mafin vocni)
17:30-vecera (zitarice +mlecni proizvodi ili zitarice +povrce ili mafini,palacinke..)
19:30-podoj
20h spavanje
Nemamo nijedan zubic. Vide se donje jedinice i samo sto nisu izasle, bas je nabubrelo. Da li su jos nekome ovako kasno izlazili zubici?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »