Komentari za tekst "Šta uzrokuje dijareju u trudnoći i kako se leči"

Komentara
28
Ostavite komentar
38+1 dan, od sinoc povracanje i dijareja, bukvalno su mi prazna creva, četiri puta sam povracala, i četiri puta išla u vece, sta pojesti, a ne ispovracati se?
Ćao drage buduće mame i one koje to već jesu. 23+5 sinoc me probudio bol u stomaku, misleći da trebam u wc ustala medjutim isla normalno u wc onda je bol postao sve jači i jaci ( ali ne onaj tipičan bol kao kad moraš u wc nego su bili baš ružni bolovi)... muka hladan znoj bebu osetila da se zgrcila probudim muža jer sam se prepala nakon toga povratim i posle par min opet osetim da bi mogla u wc i bio je proliv posle toga se smirilo sve i zaspala. Šta bi moglo biti? Nisam se susretala sa dijarejom ne znam kako je 🙄 malo mi čudno takvi bolovi odjednom da nestanu
12+1 nedelja sam i već par dana imam nadimanja i ujutru na kratko grčeve kao i redju stolicu. Jel neko od mama zna neki dobar probiotik koji bi mi pomogao?
Postovani od sinoc imam temperaturu i retku stolicu,bila sam kod lekara dala mi je antibiotik jer mi je povisen GRANULOCITI,,sad temperatura ide do 37,5, da li sve to moze da skodi plodu,inace sam 6-7 nedelja?
Cao,23 nedelja sam imam dijareju vise od nedelju dana,bila sam u bolnici primala sam infuzije rekli su mi da pijem probiotik 2 puta dnevno,ali nista meni ne pomaze.Sta da radim? Moze li neki savet molim vas jer se jako plasim i zbog bebe da joj ne bude nesto.😟😟
Trudnica sam, 6 nedelja trudnoce od pre 4 dana pocele su tegobe u zelucu i povracanje. Mislila sam da su to jutarnje mucnine koje traju i u toku dana. Od juce imam dijareju po 3-4 puta dnevno. Sta god da pojedem izbacim kroz stolicu. Zvala sam hitnu i rekli su mi da pijem probiotik. Sad nisam sigurna da li probiotik ima nekog uticaja na plod, ako neko moze da mi da savet ili je imao slicno iskustvo?
Ja sam nova na forumu. Imala sam u par navrata dijareju - skroz vodenu stolicu, ali dr nije bila zabrinuta (u 7.nedelji), rekla mi je da na par dana ne uzimam Orthomol (to su vitamini), ali ipak opet pisle nekoliko dana se ponovila dijareja. Samo, sada ima i nekog vaginalnog krvarenja...nije jako, ali dovoljno da se brinem. Sutra idem na pregled.
U 24. nedelji sam imala taj problem. Sve sto bih pojela izazvalo bi mucninu i malo kasnije dijareju. A jela sam samo pirinac, krekere, Podravkinu pevac supu... Treceg dana takvog stanja sam pozvala ginekologa, koja mi je rekla da u toj fazi trudnoce to nije uobicajeno, da sam dobila stomacni virus i da dva dana ne smem jesti nista osim gorepomenute supe i kompot od jabuka da se pije kao infuzija-sve vreme po malo (da ne jedem jabuke takodje). Usput mogu neku grisinu ako bas kriziram, a uvece pecen krompir. I nista vise. Izdrzala sam, stomak se smirio, beba ok, sto je najvaznije. Dakle, treba pozvati ginekologa, jer nije svaka faza trudnoce ista, a ovo jeste alarmantno stanje i za majku i za bebu.
U trudnoci treba proveriti sve ako dodje do proliva. Ja sam slusala lekare sve po knjizi kao sto kazu i nakon skoro mesec dana je sve proslo, drzala sam cajne dijete, konstantna upotreba organske hrane vlakana proteina, pregledi stolice urina brisevi, gastroenterolozi svi rezultati u najboljem redu.rekli su mi eto nije ti nista super si..nakon 3,5 meseca trudnoce krenuli su kilogrami da skacu ali sam zbog oslabljenog imuniteta zakacila alergiju koja je prerasla u bronhitis 2 nedelje ukupno sa terapijom amoksicilina (jedini lek koji sam popila u trudnoci) dok u 7 mescu nije krenuo pakao. Pokreti bebe su se smanjili hitan carski rez, dete je napredovalo veoma dobro na ultrazvuku ali je na zalost preminulo nakon 2 dana. Doktori nisu znali uzrok sve dok nisu odradili patoloske nalaze placente zarazene citomegalovirusom. Bum jedan virus mnogo muke suza dusevne boli. Cuvajte se mame proveravajte krv na sezonske viruse ako ste u kontaktu sa malom decom koja su bolesna dobro se raspitajte o mogucim posledicama. Toliko.
Ja sam u 30-oj nedelji trudnoće i imam dijareju već dva dana. I povraćala sam ali nisam otišla kod lekara jer ne mogu da se dignem sa šolje,koliko me muči. Može li neki savet? ☹
Jedna/dve retke stolice nisu proliv, ne lecite dok ne vidite sta zaista jeste. Nekad organizam mora da se ocisti I na taj nacin.
U tekstu pise da se ne zaobilaze probiotici.. Ne pise da se ne uzimaju nikako na svoju ruku. Probiotici se u trudnoci piju samo ako ih doktor prepise. Probiotski jogurt je ok, ali lekovi nikako nisu ok bez odobrenja lekara.
Meni je pocela da se javlja dijareja otkako imam redovnu gorusicu, mada ne svaki dan. Stomak je poceo "bira" hranu, smeta mi nesto sto do sada nije smetalo... Inace, 4. sam mesec, nadam se da ce uskoro prestati sve to.
Kakvo smaranje ginekologa?! Moje misljenje je da ne treba uzimati bilo sta u trudnoci bez saveta lekara, a to mi je i moj ginekolog rekao.
A zašto ne bi smeo probiotik u trudnoci? Ne pišite o nečemu što ne znate.,šta više to je jedini dijetetski suplement koji se uvek moze uzeti. Možete smarati ginekologe pozivima pre nego ih uzmete ali ce vam uvek dati zeleno svetlo. Probiotski jogurt ne može biti zamena za probiotik
Zdravo svima, da li je moguce da imam dijareju u 2. Nedelji trudnoce racunajuci od polnog odnosa.
Zdravo svima ja sam u 6-nedeli trudnoca i pocela je moja diarea ( proliv i povracanje ) Puno sam se uplasila zato sto sam imala malo krvi ( Od Cmaru ) i odma sam otisla u bolnici dale mi infuzije i puno lekov. Sada sam kuci ali proliv jos ne prekida. A DOKTORKA mi je rekla da beba nosim nisko a vec sam imala 2- spontani abortusa. MOLIM VAS RECITE MI NESTO DAL JE OVO OPASNO ZA MOJU BEBU I DALI CE PRESTATI.
u 12-toj nedelji sam,i pojavili su mi se bas veliki grcevi na svakih 15-tak minuta,proliv i povracanje, prepisan mi je probiotik 1x1 dnevno i antimetil 2x1 dnevno, pa sad cemo videti kako i sta. .. . Osecam neko olaksanje i manje trcanje u toalet. . .S obzirom da mi je prvi dan tegoba,nadam se da ce sutra biti mnogo lakse. . ..
ja sam u 8 nedelji trudnoce,cjeli dan sam imala grceve,i proliv ne povracam jos al nemogu nista da jedm
Ja Sam u 35 nedelji i imam dijareju jeli to opasno ili ne
da li se probiotici smeju biti u trudnoci? da li neki odredjeni ili mogu svi?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »