Komentari za tekst "Kako da otvorim trudničko bolovanje"

Komentara
203
Ostavite komentar
Pozdrav, kako se otvara trudnicko bolovanje ako sam zaposlena kod dva poslodavca sa nepunim radnim vremenom po 4h, da li samo kod jednog ili kod oba?
Pozdrav svima, da li je potrebna neka dodatna dokumentacija pred komisiju, npr da moj privatni lekar napise neki izvestaj pored kartona za trudnocu ili nosim sve sto sam i do sada?
Pozdrav. Skoro sam saznala da sam u drugom stanju. Pripravnik sam u vrticu, u utorak ce biti 6. meseci kako sam tamo, sto znaci prijavljena sam preko biroa. Da li imam prava na trudnicko bolovanje? Pre toga sam bila u radnom odnosu godinu dana.
Ja sma porodilja sedam meseca , interesuje ne kako mogu da otvorim ponovo trudnicko , da li poslodavac treba ili mogu u socijalno direktno? Imam problem jos od prve trudnice, placala sam posebno knjigovodju , njegov kao ne zna...
Koliko je nedelja potrebno da ste trudni da bi se moglo otvoriti trudnicko bolivanje?
cim ginekolog utvrdi trudnocu uglavnom oko 8-9 nedelje kad beba ozivi :)
Radila sam u hotelu i ostala sam u drugom stanju i nisam mogla da otvorim bolovanje jer je hotel bio u stečaju,pa sam imala prava na biro jel sam 3 god radila u hotelu,sad ostala bez posla,krajem maja mi je termin dal sad imam neka prava na socijalnu pomoć dok se ne porodim
Poštovani, ostala sam u drugom stanju, a u radnom odnosu sam od februara, prethodno nisam bila u radnom odnosu, prijavljena sam i uplaćuju mi se porezi i doprinosi. Da li cu ako otvorim trudnicko bolovanje primati naknadu do porođaja i da li cu nakon toga, ako otvorim porodiljsko, primati bilo kakvu naknadu, posto mi nisu jasni ove izmene zakona.
Hvala svima unapred
Jovana, dok ste na trudnickom prvi mesec vam poslodavac placa, a posle drzava. Kada predjete na porodiljsko, racuna vam se koliko meseci vezano ste radili pre otvaranja trudnickog podeljeno sa 18. Sto znaci da bi za pun iznos porodiljskog i kasnije nege deteta trebali da imate 18 meseci pre otvaranja trudnickog. Nadam se da ste shvatili. Uzivajte u trudnoci.
Otvorila sam bolovanje 26.11.2019. i sad sam dobila uput za komisiju. Medjutim ne znam da li treba da se javim tacno na 60 dana ili 26.01.2020. (na dva meseca). 60-ti dan mi je 24.01.2020., i to je petak, a 26.01. Je nedelja,pa sam u nedoumici. Da li da idem u petak ili ponedeljak? Sta vi kazete?
Bolje da odete 24.01.
Meni je 60ti dan bio 31.12.2019 i otišla sam tek posle praznika jer 1og niko nije radio i dali su mi potvrdu od 06.01. i sad ne znam da li doktorka može da mi produži bolovanje od 31.12.2019 do 05.01.2020. Bolje ranije nego da kasnite.
Trenutno sam na porodiljskom a beba puni godinu dana u januaru,ali sam trudna vec dva meseca.da li neko moze da mi kaze da li moze da se otvori trudnicko bolovanje odmah po isteku porodiljskog bolovanja,ili je neka druga procedura posto je uvedem novi zakon za trudnice i porodilje??! Hvala unapred.
Drage trudnice, danas sam bila na komisiji kako bi mi produzili trudnicko bolovanje, medjutim odbili su me pa me interesuje da li neko zna kada opet najranije mogu da otvorim trudnicko bolovanje?
Hvala unapred na odgovoru.
Da li po novom Zakonu, trudnicko bolovanje nakon 30 dana ide preko poslodavca, ili moramo samo da nosimo dokumentaciju kao sto je slucaj sa porodiljskim po novom Zakonu?








Da li bolovanje prvih mesec dana plaća poslodavac ili čekamo državu?
Zdravo zenice. Ovako: trudna sam 3ipo meseca i radim vec nekih mesec dana preko omladinske zadruge u banji gde obavljam privremene poslove kao cistacica,nije mi tezak fizicki posao. Inace sam prijavljena na birou. E sad zanima me da li ja imam neka novcana prava preko omladinske i biroa nakon porodjaja?
da li neko zna da li kod blizanacke trudnoce moze odmah da se otvori bolovanje?
moze ja sam u 3 mesecu i otvorila sam bolovanje cim sam saznala da je blizanacka trudnoca
Najbolje da pitas ovo na Bebac fejsbuk grupi Bebac mame i trudnice.
Imam problem.Zakasnila sam na komisiju nekoliko nedelja,da li je neka zena imala takav problem?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »