Komentari za tekst "Koje vrste spontanog pobačaja postoje?"

Komentara
59
Ostavite komentar
Cao zene :)
Imala sam spontani 10-og maja se to saznalo,bila sam 5- 6 nedelja trudnoce,malo sam krvarila i sa blagim bolovima.Primljena sam u Front iii rekli su mi da je vec samo od sebe krenulo i da nisu za intervenciju bilo kakvu jer kazu da ce samo otici.Medjutim,dva dana sam imala odliv i izlazilo mi je dosta ugrusaka,sad vec nekoliko dana krvarim,i imam jace bolove ,nekad ne mogu da podnesem.26-og sam trebala da dobijem redovan ciklus i dobila sam ,sad imam iste te bolove i manje krvarim,ali ne znam sta da mislim vise,sta se desava i zasto tako jako boli.Bila sam na pregledu i uradjen je i ultrazvuk i kazu da sacekamo jos 3-4 dana da krvarenje prestane,pa ako ne prestane da se radi intervencija.Da li je moguce da ce doci do toga,i zasto su ovako jaki bolovi,a sad manje krvarim ...Hvala
Pozdrav svim ženama koje prate, evo i mog iskustva vezanog za temu..
Juce mi je odrađena kiretaza, trenutno ležim, oporavljam se..
Bila sam u 10.nedelji trudnoće kada sam ultrazvučnim pregledom saznala da je zapravo plod uginuo, da se ne čuju otkucaji srca, da nema napredovanja u razvoju ploda u odnosu na pretposljednji ultrazvučni pregled ( 22 dana pre toga). Upućena sam na kiretazu, krvarila sam juce, vec danas manje.. Rečeno mi je da ce biti blagog krvarenja nekih 3-4 dana.. nekad osetim neki blagi bol, ali kratkotrajan.. kažu da je to zbog vraćanja materice u prvobitni oblik..
Na otpusnoj listi mi stoji dijagnoza: O020 Ovum laesum et mola Non hydatidosa. Cekam rezultat jos 4 dana da vidim sta je uzrok.. da li je neko imao slično iskustvo i ovu dijagnozu?
zdravo drage ja sam u 12 toj nedelji ali je bebi stalo srce moram na kiretazi u ponedeljak posto je bio petak a i dalje imam jake mucnine i mirise zelje za hranom ? a ne krvarim i nemam bolove dali neko ima iskustva
To se i meni desilo ..doktorka kaze ti si i dalje trudna hormoni rade bez obzira sto plod nije u redu..😒 i naravno posle kiretaze ili spontanog sve prestane
Pozdrav svima! Imam isti problem kao dosta djevojaka ovdje.. znam da doktori racunaju od zadnjeg dana menstruacije ali s obzirom da smo se muz i ja cuvali i poslije moje zadnje mens, znaci zadnji dan je bio 25.04 a mi smo prvi put pokusali 05.05 i vjerovatno treba par dana da plod bude tu... i danas odem na drugu kontrolu i kaze mi da mi je beba mala za tu sedmicu, oni meni onda ne mogu da racunaju da sam bila u tom periodu od 25.04 do 05.05 bila trudna jer smo tek poslije zadnje menstruacije prvi put pokusali, pa da li je moguce da je greska onda u racunanju 😒😒
Prije svega veliki pozdrav za vas ! Da li mi molim cas mozete pojasniti spontani pobacaj sam imala 28.12 u 5 nedelji trudnoce Ocistila sam se tabletama kroz menstr.cim je krvarenje prestalo imala sam ne zasticene odnose jutros sam uradila test koji je imao blagu drugu crticu koji pokazuje trudnocu ! Sta mislite da li je moguce ! napomenut cu vec sam isla na pregled sve je ok i sve se ocistilo
Hej! Ne znam šta se do kraja dogodilo, da li se ispostavilo da si trudna ili ne, ali i meni je bilo tako par nedelja nakon pobačaja, zato što je organizam i dalje lučio HCG hormone (u dosta manjoj meri naravno) i potrebno mu je bilo vreme da shvati da više nije trudno.
Poštovani, dobar dan. Ja sam pre mesec dana imala spontani u petoj nedelji. Spontani je prošao bez kiretaze. Medjutim muž i ja smo se juče malo zaneli, pa me interesuje da li je uopšte moguće ostati opet u drugom stanju u tako kratkom vremenskom periodu? Hvala unapred
da
Imam jedno pitanje, imala sam odnos sa deckom pre oko 5-6 dana, naravno koristili smo zastitu, kasnije tog dana sam primetila braon krv na vesu, da li je to normalno ili je moguce da sam trudna?
Cao svima. Imala sam spontani u 10oj nedelji. Bez krvarenja i bolova. Jednostavno je prestala beba da se razvija. Da li moze neko mi objasni kako da obrisem podatke na ovoj aplikaciji, gde sam pratila razvoj bebe?Tesko mi je da to stalno gledam. Hvala u napred.
Ćao žene.
Ja sam 6.nedelja + 4 dana, ali imam samo gestacijski mešak, ploda nema.
Lekar mi je preporučio kiretažu, ali u medjuvremenu sam prokrvarila-isto kao menstruacija drugog dana.
Malopre mi izadju dva ugruška.
Da li je moguće da je to-to što je izašlo?
Svakako idem na pregled sutra.
Mozda ce moje iskustvo nekom pomoci...Pre 12 godina iznela sam trudnocu ma sportski...Nikakvih problema jedino je carski bio zato sto 5 godina pre toga nisam ostajala trudna...Kad mi je cerka imala 8 meseci ostala sam opet trudna ma bez ikakvih problema ali u petom mesecu trudnoce preziveli smo porodicno pozar..Izgoreo nam je ceo stan i sve u njemu...Ja nisam imala problema ali su me ostavili na odrzavanju preventivno ...Greskom doktora moja mladja cerka zivela je 9 meseci nakon rodjenja..E nakon tog porodjaja meni krecu muke ...Za 10 godina 5 spontanih uvek ista stvar srce kuca sve ok ali ja prokrvarim i sve samo izadje bez kiritaze..Zadnji spontani je bio pre 5 dana..Uvek su u 6 -toj nedelji...E sad imam 38 godina i tek sad kad se oporavim poslace me na analize da vide sta se desava...Ja toliko zelim da rodim ali svaki put kad vidim dve crte ja jednostavno znam da nista nece biti dobro...Do sad su mi govorili da je sve ok i da neznaju razlog a sad doktorka spominje trombofiliju...Videcemo..Uglavnom ja ne odustajem sto savetujem i vama!
Slican problem i ja imam.Zanima me da li si uspjela,a nadam se da jesi i zelim ti od srca
Drage mame i buduce mame , nazalost moja trudnoca nije uspjela . Imala sam spontani pobacaj u 6tt +4 . Imala blago krvarenje i blage bolove u stomaku. Taj dan sam i otisla svom ginekologu . Da bi on ustanovio da se radi o greski zaceca ,srce jos nije bilo ni pocelo kucati ,jako jako malo je bilo, i da bi najbolje bilo da idem u bolnicu da me sa sigurnoscu pregledaju. Medjutim u jednoj bolnici sam sok dozivjela od strane doktorice . Sam pocetak u toj bolnici je bio uzas . Kao prvo mog muza nisu pustili sa mnom „zbog Corone“ onda pregled kod doktorice: Jako arogantna ,gruba ,nepazljiva ,a tek svaka njezina rijec je bila ostra i pogadjala me. Tu me pregledala u jakim bolovima uz krvarenje,sva je ljuta bila da se ne zaprlja. Znala sam da se njoj vise vratit necu . Otisla sam kuci uz sok i plac. Noc jedva prespavala . Da bi se ujutro ja i muz uputili u drugu bolnicu u drugom gradu. Od samog ulaza u bolnicu se osjetilo blago olaksanje. Prvo su pustili mog muza da mi bude pratnja u teskim trenucima, zatim jako ljubazno osoblje a doktorica ,za ne povjerovati jako njezna i osjecajna prema meni . Sve je popricala sa mnom sto i kako. I onda pregled opet je jako pazljiva bila prema meni . Zatim dok me pregledala je zadnji dio placente izisao da bi ona rekla da nema potrebe za kiretrazom. Zavrsi se pregled,olaksanje da ne trebam kiretrazu i bol da nasa paljuljica nije uspjela ali cim prodje 3 mjeseca nadat se opet novoj trudnoci uz nadu i vjeru da ce sve uredu biti.
Cao mame, i buduce mame. Ja sam spontani (blizanacka trudnoca) imala u 15oj nedelji. Krvarila 10-ak dana posle spontanog. Zanima me kada ste dobile prvi ciklus. Danas je 10.04. ja jos nisam dobila (spontani bio 13.02.20).
Da li si dobila u medjuvremenu ? Ja sam takodje imala spontani u 6-oj nedelji, zivim u inostranstvu pa mi nije radjena kiretaza vec sam pilulama sve resila..sada cekam da dobijem i ubrzo se nadam ponovnoj zdravoj trudnoci..
Zdravo, poslednju menstruaciju sam imala 18.01., pozitivan test mi je bio 14.02. Na prvu kontrolu sam otisla 24.02. gde mi je potvrdjena trudnoca i receno mi je da postoji gestacioni mesak i da je jos rano. Na sledecem ultrazvuku sam bila 02.03. i mesak je bio 1cm. Ali 04.03. mi je krenuo braon sekret, bas malo. Imala sam blage bolove u donjem predelu ledja. Otisla sam odmah 05.03. na kontrolu, doktor je rekao da je mesak 1,25cm da se mnogo malo razvija i da mi sve lici da ce doci do spontanog, jer ne vidi plod niti srcanu radnju. Posto po njegovom racunanju sam usla u 7 nedelju. Zanima me da li je mozda mogao da pogresi, mozda je ovulacija bila kasnije pa samim tim i zacece. Znacio bih mi bilo kakav savet, odgovor.
Danka, ne bih da te plašim. Ali imam istu situaciju kao tvoju. Poslednju menstruaciju sam imala 16.01. Pozitivan test je bio 14.02. Već na prvom pregledu mi je rečeno da je plod mali za moju nedelju, ali da sačekamo nedelju dana da čujemo srčanu reakciju. Na kontroli se videla srčana radnja i samo na momente čula, plod je i dalje bio jako mali. Sad u nedelju sam malo prokrvarila, ide mi braon sekret i svaki put kada se obrišem papirom bude sveža krv. U malim količinama sli dovoljno za paniku. U nedelju sam bila u Betaniji gde su mi rekli da se kod njih dolazi samo ako ti lije krv niz noge, i on smatra da 60 posto će beba biti zdrava, a 40 posto da će doći do spontanog. Međutim ja sam sinoć odmah otišla kod privatnog ginekologa koji nije mogao da ustanovi srčanu radnju, beba nije napredovala ni malo od poslednjeg susreta i doći će do spontanog. Betu sam vadila, i mala je za moju nedelju 7+5. Nadam se da kod tebe neće biti takav slučaj. Želim ti svu sreću.
Zdravo. Trudna sam 8+3. Prije 3dana sam bila Kod ginekologa jer sam imala krvarenja blago, sto je Ona ocijenila da treba regulisati utrogestanom 2x200mg I na 5. dan progesteron. Ja sad u toaletu komad neceg se nasao na mom vesu. Krvavo providno, oko 4-5cm u precniku. Nije ugrusak krvi. Ne znam sto je ! Dr mi ne odg jer je kasno a sjutra tek u 12h otvaraju ordinaciju. Da li se iko sreo sa necim slicnim?:(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »