Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
moja pojede oko 130g ima jedan obrok ali planiram uskoro i drugi jer smo poceli sa 5 meseci.
Svakako ponudite bebi samo onoliko koliko ona zeli.
Probaj sa jos jednim kasnijim obrokom ako toliko voli da jede, mozes slobodno da uvedes, mozda nesto sa zitaricama one vise zasite.
Drage mamice, da li je neko imao problem da joj beba vristi cim napustim prostoriju,a cim je uzmes u ruke, smiri se, do sad to nije radila, sama se igrala, uspavljivala, dobra beba i sad odjednom ovakva reakcija, nisam je navikavala na ruke... Inace beba ima 6 meseci.. Neki savet bi mi dobrodosao ... Hvala :)
Nema tu saveta nekog posebnog , sad trazi paznju , starija je .
Je li imao stolicu redovno?Mojoj bebi se to zbog tvrde stolice desavalo.Davala sam joj caj od kamilice malo zasladjen 150ml svaki dan.Od tada nikakav problem
koliko mi je poznato beba te dobi treba piti najviše 80ml twkucine, a i šečer se nebi smio prije godine. dajite samo mlake vodice , ako ima kruti obeok stolica mu mora biti tvrda
Hello, moj bebac puni 6 meseci za 2 dana... Po savetu pedijatra od svog 4.meseca jede cvrsu hranu i svašta nešto smo uveli, medjutim na savet pedijatra zitarice smo tek sada uvodili.
Pre jedno nedelju dana sam uvela pirinčanu kašu i imao je bas problem sa stomakom, tako da sam prestala da mu dajem, ali on od tada ima bas velike probleme sa stomakom. Problem je taj što kada krene da sisa krece da mu jako krce creva i da se grci(kao kad je imao grceve kad je bio manji), place... I ima gasove... Evo vec 5 veceri mu dajem Espumisan ne bi li zaspao, ali sve to ga budi u toku noci posle na sat-dva... Naravno, na sve to muce ga i zubici...
Jel imao neko iskustvo da se bebi vrate grcevi? Meni to nije logicno, ali eto ja nemam drugo objasnjenje 😒
inace, pirincane pahuljice i nisu neki sjajan izbor u ishrani beba. imate drage mame, zitarice celog zrna, prokuvajte i napravite kasu za vase bebe. sve sto je instant no-no iz najbolje namere govorim bez da se iko uvredi. ako bebi odlucite da date pirinac uz njega ide namirnica koja 'otvara' (od koje se lako beba iskaki) dakle suva sljiva, suva kajsija, tikvica, kruska, brokoli...ni slucajno sargarepa, krompir.
To je zato sto ste krenuli prerano sa dohranom. Pirinac inace zatvara. To sve pedijatar ako je strucan treba da zna...
Poštovana, mi smo pirinac uveli tek nakon mesec dana sto je jeo cvrstu hranu, pre toga nije imao probleme.
Inace sada vise nema taj problem, pirincane pahuljice mu vise ne dajem i sve drugo lepo rucka 😊
Aha, dobro onda. Kakva je sada situacija ? Je li beba uma normalnu stolicu ? Nama su dali savet da u svaku kasicu stavim malo eksta devicanskog maslinovog ulja jer bebaima neredovnu stolicu (na 5, 6 dana, nekad i duze), a uskoro pocinjemo sa dohranom. Imate fenomenalnu grupu na fb Domace kasice za bebe, sa odlicnim savetima za dohranu i izbor namirnica.
Stomacic se jos privikava na cvrstu hranu.😊
Uvedite probiotik i ako beba jede cvrstu hranu, malo prokuvale vode, caja od kamilice u flasicu. Mojoj bebi je interesantna flasica jer je gricka(nikla su dva zubica) i pije u isto vreme, ali ja joj ne dajem vise od 20ml vode dnevno, posto je dojim.
Skontala sam sa lepo kaki dok ja lezim i stavim je na svoja kolena u polu-lezecem polozaju i ona sakicama obuhvati moj prst i ide ka napred, u sedeci polozaj i tako par puta i pelena bude puna a ona mirna. To je nas fizioloski polozaj pa mislim da ne moze da joj skodi..
Nadam se da ce ti pomoci nesto od ovoga😊
Pozdrav zenice,
imam jedan veliki problem pa se nadam da ce mi mozda neki vas savet pomoci.
Problem je u tome sto moja beba ima devijaciju desne nozdrve i od svojih mesec dana spava sve na desnoj strani da bi mogao da dise.Inace kada legne na levoj strani automatski se zapusi leva nozdrva zato sto se sav sekret iz desne koji se sakuplja slije u levoj nozdrvi,i onda ide ispiranje fizioloskim i ciscenje noskom.Problem je sto se glavica vise oblikovala na desnoj strani nego na levoj i ne znam kako da je oblikujemo i na levoj da ne bi imao deformisanu glavicu,inace beba ima pet ipo meseci.Mnogo bi mi znacio vas savet sta bih mogla da uradim.Unapred vam hvala
to def treba da vidite sa pedijatrom ako se to slivanje sekreta u levu nozdrvu desava bas svaki put kad legne na levu stranu pa ne postoji nikakva sansa da vi sami to ispravite tako sto cete ga non stop polegnuti na tu stranu.
jer jednom sam prilikom na instagramu videla jednu mamu ciji je decak zbog nepravilno oblikovane glavice nosio kacigu koja je bila specijalno napravljena bas za njega. Ne kazem da i vi to trebate ali vidite da li moze neko resenje da se nadje.
Da li neko ima dobar savet za spavanje??..moja beba samo u kolicima spava..savet?? Hvala unapred 😊
To "navikne se beba" na cega tacno? na vase odsustvo? na uskracen majcin zagrljaj i toplinu?
taj metod je klasican stres za bebu. Prvo dete mi nije spavalo do 2.godine nocu se umeo buditi i po 5x do druge godine nije noc spojio.
Tako i vase bebe koje nisu spojile noc ne padajte u ocaj SPOJICE NOC. izdrzite to malo vremena dok se ne desi i pruzite im beskonacno mnogo ljubavi.
vreme leti brzo...
Ako nemas kupi onu ljuljasku iznad krevetca.Stavis je u krevetac,dudu u usta pokrijes je,upalis ljuljasku ugasis svijetlo i laku noc.Izadjes iz sobe na 10 minuta dok beba ne zaspe.U pocetku ce se buniti jer je to nesto novo za nju,ali samo treba biti uporan.Nemoj stojati iznad bebe i posmatrati je,jer je svjesna tvoje prisutnosti.Mozda ce "plakati" do 5 minuta i zaspati.Ako i dalje place,vjerovatno je to zbog dude,stavis bebi dudu i opet izadjes.Navikne se beba odmah.
Je l probao neko da primeni metodu iz knjige Naucite dete da spava- Natase Lovrincevic? Mi vise ne znamo kako da se izborimo sa nespavanjem.
Strpite se , proći će . Ali MOLIM VAS, kao psiholog i kao majka dvoje dece, nemojte primenjivati metode dotične autorke! Isplakavanja je nešto najgore što možete detetu da uradite. Da, prestaće da plače posle dva, pet, 10 dana, ali ne zato što se naučilo smiriti i samo zaspati. Nego zato što zna da mu niko neće doći . A treba mu! Dodir , zagrljaj, mamin miris… Uvek odreagujte na detetov poziv.
Komentar je od pre 2 godine. 😂
Bili smo strpljivi, nismo imali srca za ovu metodu.
Poceo je tek sa 2 godine da spava po celu noc
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »