Komentari za tekst "Koji problemi se mogu javiti nakon porođaja?"

Komentara
34
Ostavite komentar
Imala sam rupturu perineuma treceg stepena. Nije bio moj lekar na porodjaju vec neki drugi i ne znam da li je to jednostavno moralo tako puci toliko ili mozda se on nije dovoljno posvetio, (ili nije dobro) napravio rez. Ne mogu da budem mirna, sve milslim da je bio moj lekar da bi to bilo drugacije bilo. Molim za savet i misljenje.
Posledica porodjaja je da u vas zivot udje najdivnije i najlepse bice na svetu, da osetite ljubav koju niste nikada do tada. Nisam se ni trudila da citam tekst, naslov je ocajan, kao da je porodjaj nesto lose. Sve sto se desava je u sklopu trudnoce, a sve sto vam ostaje posle je neverovatna ljubav.
Naravno, pa ja se prva zalazem za to. Ali nekako mi sam naslov para usi...kao da je to nesto negativno. A veruj mi ja sam posle porodjaja toliko muke imala sa oporavkom da sam bila skrhana od bola i mislila kako nikad vise necu biti ona stara, veruj mi da sam par puta bukvalno plakala pod tusem koliko mi ke bilo tesko da obavim tu radnju, ali sam to sad vec i zaboravila, cak me muz tako potseti nekih momenata kad pricamo. Od svih "posledica" ja se ne secam nijedne, znam samo za divni osecaj ljubavi prema detetu i evo za par meseci ono puni godinu i po i dobicemo jos jednu bebu tako da cu sve pretiveti ponovo.
Da ste procitali tekst znali bi da se ne radi samo o kozmetickim problemima vec i ozbiljnim stvarima. Niko ne spori da je beba najvece blago ali to ne znaci da mama treba da bude u haosu i da je nesto boli
Zatrudnela sam sa 22 godine i strašno sam se plašila da ću da izgledam kao tetka posle porođaja, plašila sam se rane, plašila sam se da ću mužu biti neprivlačna... Ma užas. Zato sam jela zdravo, pila 3 litre vode, nisam jela kasno zbog gorušice, mazala sam kantarionovo ulje... I ugojila sam se 11 kila. Dosta su me "sekli" na porođaju, glavonja imao 3kg 850gr, dugo sam se oporavljala, strije su mi eksplodirale po grudima... Stomak se vukao kao da sam i dalje trudna još par meseci. Elem, sedam meseci kasnije ja evo imam pet kila manje nego kad sam zatrudnela, debeljko ima 8kg 600gr, nosam ga i bacam, ruke kao da sam Madona. Stomak mi čvrst, radim vežbe, strije na grudima su sada bele- neprimetne strijice. Kosa je opadala ali ništa strašno, pijem vitamine i dojim sina i dalje. Nema panike! Vodite računa o sebi i svojoj bebici i sve će doći na svoje vrlo brzo.
Da li je ovo stvarno u redu?!Kad vracate textove,obrisite komentare,zar smo ovde glupace pa odgovaramo,sugerisemo,pa cak i savetujemo,jer ovaj sajt tome i sluzi zar ne,tamo nekom koji je pisao pre dve god.iskreno nije u redu!Bas primera ima na ovoj temi!To vam je stvarno bezbeze!
Marija, mislim da prije nego odgovoris na neciji komentar, treba da pogledas datum.. A sa druge strane, i ti stari komentari umiju da budu korisni, i nekome od pomoci. Jer su iskustva u pitanju, i trudnicama dobro dodje da citaju stare ili nove komentare u kojima mogu da se pronadju odgovori na odredjena pitanja.. Ili prosto da vide da nisu jedine kojima se neke stvari desavaju
Sindrom zapustene mame, a svaka druga je danas takva... Obavezno se osisa, i tako kosa je vise od pola nedelje vezana u rep, masna. I stomak se nece bas svima vratiti sam od sebe jer em na njemu ostane sala, koje se mora eleminisati pravilnom ishranom, em se trbusni misici razmaknu i moraju se vezbati da bi se vratili u predjasnje stanje.
Ne treba osudjivati zapustene mame. Nikada ne znate kako je u necijoj kozi. Dok nisam u maju dobila svoje dete mislila sam da se to meni ne moze desiti. Sportista sam ceo zivot, ali sam u trudnoci morala da mirujem i ugojila sam se 20kg. Nakon porodjaja mi je ostalo 10kg. I, eto, punih 6 meseci ne mogu da ih skinem jer ne mogu da treniram. Muz radi ceo dan i nema ko da je ni pridrzi, a obozava da se nosa u rukama. Danju spava 3x po 20 minuta i to je to. Jedva stignem osnovno po kuci. Prioritet je da je ona cista i nahranjena. Pravim kasice, perem posudice i tako 3x dnevno plus mleko. Nisam srecna zbog svog izgleda, jer ranije nisam bila takva, ali nemam resenje i najmanje sto mi treba je da savrsene mame iznose misljenje o necemu sto njih nikako ne povredjuje i ne dotice. Realno, sta vas briga kako neka mama izgleda? Danas svi gledaju samo tudja posla.
Bravo Ana!
Nismo Ana sve zapustene mame.To je samo izgovor za zenu koja nece da vodi racuna o sebi.Kao ima bebu pa nema vremena.A nagojene od 100kg pitam se samo cime se hrane.
kosa opada i tu nema pomoci.Na srecu sama od sebe prestane da opada i raste zdravija i jaca.
Sve je lakše ako sačuvate placentu tj. posteljicu.
Poglesajte kako same sebi možete pomoći.
http://www.youtube.com/watch?v=uuxeAbeDcU0
Ja sam se ošišala posle porođaja i super mi je friz. Za 5 minuta operem i osušim kosu. A tek na leto neće biti brige. Ne robujem takvim stvarima, kosa raste neće zauvek ostati kratka.
Uživajte sa svojim bebama....
Moja beba ima vec 5 meseci i ja jos uvek imam stomak, to mi je drugi porodjaj, kada sam zatrudnela sa prvim detetom stomak nisam imala do sestog meseca, a sada uzas kao da sam u 7. Mesecu
Kod mene npr.je trebalo godinu dana da se vratim na isto!A sto je najbitnije ja mogu da pojedem sta god ne gojim se,jednostavno je tako,a kad se porodila i prvi i drugi put "vukla"sam stomacic.Citala i pitala i mora otprilike nekih godinu dana da prodje kod nekih zena da se vrati telo u normalu!Bez brige!
Ista prica, samo sto moj bebac ima sest meseci i ovo mi je prva trudnoca. Jos uvek imam stomak kao da sam u drugom stanju.
Kako da ga se resimo ili makar umanjimo?
Porodila sam se pre par dana prirodno, stomak mi je ostao kao da sam u 4.tom mesecu trudnoce inace ssm mrsava... Gledam druge devojke u porodilistu niko nema stomak kao ja. Jako se brinem, ima li neko savet ? Hvala
Apsolutno je normalno, vratice se za koji mesec. Kad sam ja bila u porodilistu bila je samo jedna zena kojoj se stomak odmah " povukao". Dojenje pomaze da se materica brze vrati na svoju velicinu pre bebe. Steznik moze dosta da pomogne, kao i trbusnjaci, samo vezbanje nije odmah preporucljivo. Prvo pustite koji mesec da vidite kako se Vase telo ponasa, onda cete videti sta i gde treba da se "popravlja" :) ako Vam bude do izgleda, hehe. Ima vremena.
Koliko sam cula to je normalno, postoje neki steznici i posebne gacice koje se nose posle porodjaja a svrha je brze vracanje stomaka... Takodje postoje kapi za brze vracanje materice u prvobitan polozaj koje se nekad daju i u porodilistu... itd...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »