Komentari za tekst "Vaša 12. nedelja trudnoće"

Komentara
1709
Ostavite komentar
imala sam ja takav slučaj, kod mene je bio pogrešno izmjeren. Beba nije bila u pravom položaju za mjerenje. Otišla na ekspertni ultrazvuk, bilo sve OK.
Pozdrav, buduće mame😌 interesuje me šta raditi u vezi double testa sad kada su sve poliklinike i bolnice zatvorene za pacijente, da li ćete se opredeliti za prenatalni test ili nećete ništa raditi?
Ja sam uradila prenatalni. Koliko god tvrdili da rade i da smo prioritet, u dz je nemoguce doci na red u nedelji u kojoj je potrebno.. U NS je kolaps.



Domovi zdravlja i bolnice primaju trudnice i hitne. Prema savetima ginekologa od svih pregleda u trudnoci double jedino ne bi trebalo preskociti u okolnostima ovog vanrednog stanja. Verovatno ce ti u Dz odraditi uz i uputiti u bolnicu da das krv, pa posle sa rezultatima krvi nazad u dz. U mom slucaju je tako bilo. Morala sam da otkazem privatno jer je doktorima koji rade drzavno zabranjeno da rade u privatnim klinikama.
Kod nas u Cacku rade. Ja treba da radim 31 marta double test i rekli su mi da rade i da dodjem.
Ja sam juce radila double test u bolnici u Krusevcu. Doduse morala sam da imam masku i rukavice i dezinfikovali su me na ulazu u bolnivki krug pa ponovo na ulaz na ginekologiju. Ovde primaju trudnice naravno.
Da li je neko išao u Genetičko savetovalište Instituta za majku i dete i kakva su vam iskustva? Zakazala samvprivatno dabl test, pa sam zvala da otkažem jer sam bila bolesna, međutim doktorka me zvala i rekla da ne treba uopšte da radim dabl, jer imam 37 godina i da treba da radim amniocentezu i da se što pre javim ovom Savetovalištu pa će mi možda oni raditi dabl ako tako procene. Danas nisam uspela ni da ih dobijem telefonom da zakažem, ulazim u 13. nedelju, pa verovatno neće ni da mi rade dabl. Svakako bih radila neki test manje invazivan od amnio pa ako imate preporuke,pišite.
caoss svima, treca mi je trudnoca, prva je bila pre 5 godina sve bilo super, druga je bila biohemijska i ova za sada ok. radila sam uz pre 3 nedelje, i sve je bilo ok., sad sam 11+5. moje pitanje je da li je moguće da nemam apsolutno nikakv simptom cak ni bolne grudi, malo sam u tripu da to nije dobro 😟
na prvi eksperti treba da iem TEK u sredu...
sigurna sam da preterujem ali ipak bi mi znacio bilo kakav komentar. hvala
ja isto nemam simptome na ultrazvuku sve bilo ok.
Kao da sam ja pisala ovaj teskt..
Isti slucaj. Isto treca trudnoca isto porodjaj pre 5 god.. isto biohemijska i ista nedelja 🤣🤣🤣 haha
Ne brini ni ja nemam simptome a beba odgovara nedelji trudnoce.. vec sutira i stuca. Savrsena trudnoca. Sa prvom bilo uzas.. na savih 2m moram da bacam peglu iza drveta...
Pozz, 12+3 sam. Pojavio mi se tamno smedji iscjedak, sta moze biti uzrok? Treba li da se plasim? Ako ujutro bude, svakako planiram da se javim doktorici. hvala
Meni je ginekolog na prvom pregledu istaknuo da mu se, ukoliko budem krvarila ili pretjerano povracala, odmah javim, te naglasio da je i smedji iscjedak isto krv. U 7 nedjelji mi se isti pojavio, istog dana otisla na pregled, i hvala Bogu nije bilo nista opasno, samo mi pojacao te
rapiju Dufastonom, koju sam vec pila, jer sam ranije imala spontani. Sad sam u 12-toj, i nije se vise ponovilo. Ja bih se na Vasem mjestu odmah javila doktoru, pa bolje da Vam on kaze da nije nista, nego da se kuci brinete
Ovo sto cu sad da napisem vazi za SVE trudnice koje budu procitale.
Braon sekret se javlja iz vise razloga. Od onih koji nisu opasni za plod, do onih koji ipak jesu. Zato vas MOLIM da kad primijetite tako nesto se javite ginekologu. Iako nemate zakazano, podjite i kazite da imate braon sekret i primice vas bez pogovora. Ne mozete da znate koji je razlog toga dok ne provjerite. Nemojte se oslanjati na to da je neka zena imala to i da nije bilo nista strasno. I ja sam slusala to pa sam posla prekasno i prvu trudnocu izgubila. Trudnoca je bila veca od vase. Nije svaka trudnoca ista.
U ovoj trudnoci sam reagovala na vrijeme i sad cekamo djevojcicu.
Pamet u glavu i srecno.
Ćao, 12-ta sam nedelja trudnoće i dobila sam temp, grlo me boli i curi nos... Neki savjet?
prenatalni test
Ćao,12. sam nedelja trudnoće i već 4. put pomalo krvarim u vidu smeđeg iscetka,koji je u jednom navratu bio crvene boje.
Već 3 nedelje pijem utrogestan (200mg/8h),pre toga sam završila na hitnoj jer sam jedno jutro dobila odliv,mislili smo da je beba otišla. Međutim, na svu sreću nije, ali ni na hitnoj nisu znali da mi objasne o čemu se tacno radi, nakon sto je ustanovljeno da nije u pitanju pobacaj. Pre toga sam 10 dana krvarila takođe u vidu smedjeg iscetka uglavnom samo kad se krećem.
Sada se ponavlja ista stvar,jedino sto ovoga puta pijem tablete koje su predviđene da to spreče,sto me dodatno zbunjuje. Usput osecam neku vrstu straha,nervoze i panike, koji se ne odnose samo na brigu za bebu, nego su zapravo, rekla bih, bespotrebni i iz neobjašnjivih razloga. Svaka informacija i savet bi mi dobro došli, pozdrav. 🙂
Isti slučaj, samo što sam ja baš dugo
krvarila, ctvena friška krv i ne znaju zašto i kako. Sa bebom sve ok. Pošalju me kod hematologa, hematolog uradi D dimer (za zgrusavanje krvi), bio povišen. Uradim nalaze za trombofiliju i ustanovim da imam MTHFR i Pai1 heterozigot. Od 16. nedjelje bila na heparinu i vise nisam krvarila. Srecno i potrazi vise misljenja.
Isto mi se se desilo prije par dana. Od 6 sedmice koristim Duphaston za ocuvanje trudnoce zbog smedjeg iscjetka. Prije par dana sam prokrvarila ali sve je bilo uredu. Beba uredu,grlic uredu. Doktor mi je ukljucio Utrogestan vaginalete svako vece i Duphaston povecao na 4x1 .Hvala Bogu sad je sve ok. Eh sad kazu da 40% krvarenja ne znaju od cega je,moze biti pucanje cisti,hematoma itd. Svako ima svoju pricu. Znam kako ti je,pokusaj sto vise da mirujes i ne citaj previse na inernetu jer to samo vise plasi i umosi nervozu. Sretno!
Pozdrav mame i buduće mame. Prva trudnoća je upitanju, jos malo ulazim u 13tu nedelju i povremeno imam presecanja u donjem delu stomaka, da li ima neko iskustva sa takvom vrstom bola i ako ima neko savet? Hvala unapred
Pozz. Maloprije sam procitala da se to desava u 13 nedelji materica se povecava ,ligame ti opustaju nesto tako. Jedino ako su jaci i stalni treba se obratiti svom ljekaru. Sretno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »