Komentari za tekst "Koliko često treba kupati bebu"

Komentara
48
Ostavite komentar
E boze sta sve nece smisliti. Leti posebno ne kupati svaki dan, onii vole da su lepljivi i znojavi
Naravno da ne mora svaki dan, cak ni leti. 🤷‍♀️
Lenji roditelji pa ih mrzi da kupaju bebu.. Ja imam 3 sina i svako vece vec 6 godina od kada se prvi rodio nam je kupanjac od 20h i spavanjac do 21h.. Svi cisti i zadovoljni.. Najvise be volim da vidim decu sa prljavim noktima i usima.. Vase dete je vase ogledalo..
Nismo ni lijeni ni neuredni, bebe smo kupali po potrebi, a obje su rodjene zimi, tako da nam je jednom sedmicno bilo sasvim dovoljno za kupanje, prvih par mjeseci... da napomenem,obje bebe su nosile platnene pelene, nakon svakog piskenja pranje vodom, nakon kakenja pranje vodom uz malo bebi kozmetike... mazanje guze samo po potrebi (a skoro da i nije bilo potrebe)... kada je doslo ljeto... kupanje je bilo češće
Imam 3 cerke i kupam ih po potrebi, a ne da bi “bolje spavale”. Nokti se prljaju bilo da su kratki ili dugi, kad ih u vrticu ubace u pesak, deca bas i ne razmisljaju da li ce se isprljati ili ne. Kada dodju kuci, uvek noktici mogu da se ociste, to je najmanji problem i cak ni kupanje ne pomaze kada se tu zavuce prljavstina, vec se mora dodatno ocistiti, kao i usi. Ne znam cemu uopste takvo poredjenje, tema je kupanje i koliko treba kupati bebe, a ne prljavi nokti i da li se to Vama licno svidja ili ne. Deca su nase ogledalo u ponasanju, a ne u kolicini blata nakon skakanja po blatnjavim baricama, jer prljanje je svakako deo detinjstva uz odrastanje, a ako im je to izmamilo osmeh i dobro su se proveli - misija je uspela. Ne glumite neko ludilo gde ne treba.
Bravo apsolutno se slazem! Deca su nase ogledalo u ponasanju kulturi, a ne u tome koliko
Ih kupamo!
Свака реч на месту!
Ja bas ne volim da vidim decu s prljavim noktima i usima, to mi je ruzno. Ne znam kako to neko moze najvise da voli.
Tako je, svaka cast!
Mog bebca kupam svako vece jer lepse zaspe. Dva puta sedmicno kupkom, a ostalim danima samo vodom sa bademovim uljem. Bez obzira sto se bebe ne prljaju mislim da ih svako vece treba osveziti, pa i mi volimo vecernje tusiranje. Bar ja. I naravno, lepse utonem u san.
Bebu kupam svako vece,koristimo deciju kupku i sampon deciji. Kad ga okupam ostavim ga jos u njegovu kadicu da se kupa sa patkicama. A kozu nakon kupanja negujemo nevenovom kremom jer ima ekcem.
Kupamo bebu svako vece,u priblizno isto vreme.Sada,sa 3 meseca,pocinje bas da uziva u kupanju.Izigra se,pa lakse zaspi.U ovom periodu peremo kosicu svaki 2,3 dan a preko leta cemo i nju svakog dana.
Te bubuljice bebe dobijaju od nasih toksina i hormona kroz mleko ,povuku se same nakon nekog vremena ,ali moze da se koristi jod .
Mog pingvina kupam svaki drugi dan i mislim da je to sasvim u redu. Pre par dana pojavile su mu se sitne bubuljicice po licu,ali su se danas koliko vidim povukle.Kažu da su milije po nosu (one bele tackice) kao i bubuljicice normalna pojava i da ih ne treba tretirati ničim,pa se toga i pridrzavam.Umivam ga i verujem da će proći samo od sebe što mi je i logično jer se beba čisti.
Borna kiselina za oci tj acidi borici se mazu jednom dnevno sa tuferom i ocisti se sve
Kakva glupost. Koristila sam bebi sampon od prvog dana i nikad nista nije imala ni crvenilo. Ma da samo voda. Aj vazi.
Ja sam stavljala malo mog mleka i proslo je preko noci ;)
Ja Vas komentar mogu nazvati glupim. Ako ste vi imali srecu da Vasoj bebi ne smeta sampon, super i drago mi je da je tako, ali to ne znaci da je tako sa svima. Mojoj bebi od bilo kog sapuna , kupke, se susi koza, sva pocrveni, o samponu takodje da ne govorim.. kupamo je samo vodom, svaki treci dan po preporuci vise lekara ,osim kad se ukaki, taj deo operemo sapunom.
mislim da su bubuljice na licu kod nekih beba uobicajena pojava i da se posle izvesnog vremena povuku same od sebe. vazno je da bebu ne svrbi koza, da nije crvena... svakako samo koristiti nezne sapune i posavetovati se sa pedijatrom ili decjim dermatologom
moja beba je mesec dana stara, a po licu ima bubuljice ili kako kazu baby akne...sta treba raditi da bi akne nestale? zna li koja mama? hvala unapred...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »