Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
429
Ostavite komentar
Obicno savetuju fizioloskim rastvorom ciscenje ociju, s kraja oka, ka prednjem delu, i nikako isti tufer, gazu, koristiti za oba oka.
Sad je period alergija, moj stariji sin
od 3godine ima alegiju na cvetanje i ambroziju, po ocima mu se najvise vidi, crvene su i suzne, i stalno ih cese, kao i nos.
Zdravo mame.
Beba za 2 dana puni 9 mjeseci, jos nema ni jedan zubić. Počeo je lupati glavom od pod, od nečiju drugu glavu.. Da li je te neka prolazna faza , ima li neko sličnu situaciju?
Ja poznajem jednu bebu koja super napreduje i mi je jako interesantno sto svoju radost iskazuje lupanjem glavu o zid. Ona uvek kad je nesto jako sretna dopuzi do zidu i pocne lupati glavu, ne vidim problem u tome
Mi imamo 6 zubicaaa
ni mi nemamo zubice za nekoliko dana 9meseci
Mame da li ima neko cija beba ima dg.eqvunovarusa stopala.Mi imamo 8 meseci i 3 nedelje nosili smo gips 4 meseca nakom toga operacija i zatim ortozu 24 h.Na poslednjoj kontroli su nam skinuli ortozu tj.nosimo je samo nocu.Bebac ustaje i oslanja se na nogicu ali je primetno stopalo krace.
Moj sin je to imao 2 puta je operisan prvi put su mi radili ahilovu tetivu drugi put sa 4 god su mu operisali stopalo jer je uprkos svim vezbicama i nosenja longeta i nosenja denisbraunovih cipelica stopalo krenulo da se vraca ka unutra, uvek ce imati krace stopalo i tanji list on je imao na jednoj nozi danas ima 14 god i za ceo broj mu je krace stopalo i list je dosta tanji ali to je sve normalno on danas nema nikakvih problema ali je do 7.god nocu stalno nosio longetu. Za oziljke od operacije smo mazali saljicevu mast i mnogo mu je pomoglo oziljci su mnogo manji. Sad je tesko ali bice sve to dobro samo slusajte lekare.
pozdrav mamee, bebicu od vec skoro 9mesc dojim i ima i kasice preko dana dorucak rucak i uzinice ali kako da izbacim postepeno dojenje s tim da beba ne zeli uopste flasicu da prihvati..
ima li kakav savjet,kako bebu naviknut na flašicu
Majčino mleko je do godinu dana OSNOVNA i GLAVNA hrana bebi. Iako ste uveli kašice svi savetuju da barem do prvog rođendana dojite, ako ste u mogućnosti, vašu bebu. Pored nemlečne ishrane beba MORA da ima i mlečne kašice, tj. mlečnu ishranu.
Ni moja ne zeli flasicu..sad ne zeli ni dojku...ne znam sta da radim
Zdravo mame, koliko ste pazile na ishranu i to koliko zdravo jedete kada su bebe prestajale da sisaju kao ranije? Mi imamo 9 meseci i jedemo lepo cvrstu hranu, sisanje je minimalno, osim nocu kada je stalno na siki. Ja sam od obaveza oko bebe batalila neku ekstra hranu i jedem minimalno pa zbog toga pitam
Uzmeš vok,tiganj,šta god. Ubaci kilo piletine, dolij malo vode da to pokrije, pa prevrni za koji minut. Za 10 min meso gotovo. Na drugu ringlu u šerpu sa ključalom vodom iskreneš kilo povrća, za 5 min.isključiš,ocediš, posoli,dodaj malo maslinovog ulja i promešaj. Na trećoj ringli obariš rižu. Odgovorno tvrdim da si zdrav obrok spremila za 15 min, suđe oprala za 3 min,rasporedila u kutije za 3-4 min. I skuvala jedno 5-6 obroka. Tako da izvini,bez uvrede,pitanje ti je glupo. Razumem da nemaš vremena za sarmu.
Moja beba uskoro puno 9 meseci i nikako nece da ostavi siku 🤔 inace decak je u pitanju i jedino uz sikuhoce da zaspi iako ima i obroke.. nocu se cesto budi i daljee nikako da prespava noc, ne znamvise sta da radim ima 8 zubica. Ako moze neki savet kako da se uspava bez sike ida danju izbacim skroz? 😪
Ja sam to odavno res la vec posle prvog mesec, presla na AD mleko nisam imala živaca da dočim psihički sam bila opterecena sa li ce biti sita. Koliko je pojela, zasto toliko dugo sisa da bi dosla babica i rekla posle podoja daj joj dohranu i ja joj dala ona pojela sve. Babica mene pita pa koliko je sisial pa 15 do 20 min ona nista to vi nemate mleka stisne zena nema nista malo ide i kaze od sada joj dajte AD mleko. Beba se oporavila skroz za nedelju dana evo je sada ima 9 meseci i imam 9, 5 kg. Hiperaktivna puzi, stoji jede ko mecava tako da.
Ne izbacujte podoje, beba je jos mala.
Drage mame, ima li vas jos tu koje prelazite sa dojenja na adaptirano mlijeko. Nama je trebao jedan tjedan da nadjemo odgovarajuce mlijeko i da izbacimo dnevne podoje.. Ali nocu nam nikako ne uspjeva, jos uvijek doji.. Imate li neke savjete. Hvala
Samo Boze sacuvaj.
ja sam prešla prošlog meseca sa dojenja na ad, noćne podoje sam ostavila poslednje i polako izbacivala, kada plače malo je umirim i ljuljuškam,ako ne uspe dam joj mleko u flašicu i to je umiri. Nije bilo teško ni naporno, i odvikla se lepo.
Zdravo mame. Imam jedno pitanje ,mozda i dva. Moja beba ima osam meseci j tri nedelje. Jedemo ok,ali imamo mali problemcic,ako hrana nije dooobro izblendirana i beba naidje na mali grumencic ,odmah se gadi,desi se i da se ispovraca. Slusam price drugih majki,kako vec njihove bebice uveliko zvackaju cvrstu hranu. Pa sada ne znam kako da pomognem svojoj bebi i umanjim refleks pivracanja? Cujem i to da druge bebice vec “sve”uveliko jedu. Ja sam sa mijom bebom iskljucivo na kasama. Od mesa ,povrca,zitarica,nije mi jasno sta znaci to da neke bebe jedu “sve”? Prvo mi je dete , pa eto treba mi mali savet ,iskustva vasa?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »