Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Bez panike,nije to nista strasno. Ja imam IR i evo me u 16oj nedelji. Terapiju pijem redovno,redovne kontrole i nema brige. Uskoro treba da radim i OGTT test...💪🤰🏼
Ja ga stalno kontrolisem, ali jedem sve, nemam neki poseban rezim ishrane osim sto vise jedem voce i povrce. Moguce je da je zbog stitne, reci ce ti endokrinolog da uradis nalaze. Meni je u prosloj trudnoci bio povisen sad u ovoj je u redu ali ga mjerim stalno. Vjerovatno ce ti korigovati ishranu malo.
U CG posto se caka za pregled kod endokrinologa 2-3 mjeseca, doktor na uputu napise da je trudnica u pitanju i ne ceka. Vjerovatno je tako i kod vas.
Dragana, mnogo hvala na odgovoru.:)
Draga,Sorija mnogo Vam hvala.Ja sam se bas zabrunula.
Pitqnje za sve mame koje koriste fraxiparin,molila bih da mi odgovorite.Koristim fraxiparin,kada udarim sebi,krv krene.To mi se desava vec nekoliko poslednjih dana.Da li se desacalo jos nekome i da li je to normalno?Mnogo brin.Sutra cadim d-dimer.Do sada je bio normalan.
Nista strasno, desi se i meni, zakacite krvni sud pa zato .
A do koje nedelje dajete u stomak,ja sam krenula pre par dana za sad samo noga i ruka,nesto se plasim u stomak,inace sam.16 nedelja?
Nemojte se plasiti to je normalno, verovatno pogodite neki cvoric ili manji krvni sud na kozi. To nije nista strasno. Igla je jako mala I tupa ne moze nista da Vam se desi. Bodite obe ruke, noge I stomak. Ja Sam medicinska sestra po struci i nadavala Sam se toga. Ne brinite se nista budite bez brige. Stavljajte oblpge kupusa ili led direktno na bolna mesta. Pozdrav!
Desava se i meni, verovatno kada potrefim neki krvni sud, ali to bude nekoliko tackica, nista strasno, ne znam kako je kod tebe? Kako trudnoca odmice, sve mi je bolnije, ali se trudim da izdrzim sto duze bockanje u stomak, po savetu hematologa, a kad ne bude moglo vise, onda prelazim na noge i ruke.
Dobila sam hematom koji se sada cedi i krvari
Bio je 44mm

Sada je sve uredu
Zdravo Jelena, koliko dugo si imala krvarenje hematoma? i je li to bila braonkasta krv? ja isto imam hematom, 15. sam nedelja, i povremeno krvati vec 7 dana, ne znam dokle ce vise... hvala na odgovoru.
Cao mame, kad ste vi prvi put osjetile bebu u prvoj trudnoci? ja sam u 16 nedjelji i do sad sam samo osjetila mjehurice , a bebine pokrete jos ne . I jedva cekam🥰
Od 16. do 22. nedelje. I ja sam osjetila, ja sam sad u 17. nedelji, ali nisam sigurna da je to to.
Bez brige, brzo ce postati jaci i moci cemo da ih lako prepoznamo i da uzivamo u njima. 😊😊
Ovo sam pisala x puta 😃
od 16. do 22. nedelje. Ukoliko nije prva trudnoca i ranije.
Drage dame, farbate li se vi u trudnoci? Imam neke plave ombre pa bih da samo njih potamnim, da li moze to smetati i uticati na bebu? Sta vi mislite o tome 🤔
Ja se ne farbam ali mislim da nije zabranjeno. Samo sto bih vam ja preporucila da koristite farbe bez amonijaka.
Cao mame...3ca trudnoca...svaku sam ispratila sa bebcom al prvi put pisem...iskreno malo...ma mnogo sam uplasena...15+5 ned pre par dana su me uhvatili nesnosni bolovi u ledjima i stomaku...na pregledu dr je konstatovao kontrakcionu traku na uz dao injekcije prog. I utrogestan 3x1 uz strogo mirovanje...naime ja sam u panici pogotovo kad sam sama sa decom...konstantno osecam pritisak dolje,nekad se uhvatim da mokrim na 15min...proveravam da nema krvi...cim malo duze sam na nogama osecam napetost u stomaku i tezinu...sve me to ometa u svakodnevnom zivotu...volela bih da cujem vasa misljenja i iskustva. Izvinite na dugackoooom postu. Hvala i srecno svima❤
Nadam se da ste obije dobro. Svaka cast sto se drzite, izguracete vi to do kraja, jake ste vi. 😊
Zdravo Saro. Kod mene je slicno, samo druga trudnoca. Od pocetka mirujem, jednostavno sta god sam probala krenuo je bol, pritisak. Na pocetku me uzasno bolela i kicma, prepone. Tada utrogestan 1 dnevno, sada 3 jer su pocele i jace kontrakcije. Kada krenu umirim se i prodju za 3 dana uglavnom. Cerka ide u vrtic, osim kada je bolesna, tada je sa mnom. Ne vredi, tako mora, samo moramo da se cuvamo i izdrzimo do kraja. Ja sam u 30 nedelji. Nijednom nisam setala, usisala kucu, sredila kupatilo, sve radi suprug. Nedostaju mi i ti najobicniji poslovi. Nosim i farlin pojas kad spremam rucak, to jedino uradim i nekad i to bude previse. Sedenje nikako. Pozdrav i srecno, uspecemo :)
Cao zene, imam pitanje trebala bih da pocnem da pijem Prenatal/Pregnacare ili mama vita plus..Sta bi vi koje ste vec probale preporucile? Hvala unaprijed svima i srecnoo♥️
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »