Komentari za tekst "Prva bebina ocena - šta nam govori Apgar skor"

Komentara
84
Ostavite komentar
Moje bebice su dobile ocemu 1/2 a druga 2/4. Rodjeni su u 27 nedelji
Pa jos su na Institutu na neonatilogiju. Vec 3 meseca.
Kako su Vam bebice sad?
Izpaze sutra konacno 😁😇
da napomenem da sam se porodjala u Vrsackoj bolnici.. gde su svi nadrndani samo tako..
sin 7/8 imao prelom ruke i hematom na glavi nije odmah zaplakao, cerka 10/10 isto tako i,druga cerka 10/10 a sa njih dve sam imala i plodovu vodu zelenu dobile antibiotik venski i 3dan od porodjaja izasle iz bolnice zdrave ,sa sinom izasla posle 8dana jer je dobio i zuticu ..
moj sinčić rođen u 34.-om tjednu dobio 10/10. 2500gr i 45cm dugačak. bio je hitan carski zbog infekcije koju sam imala i visoke temperature, ali hvala Bogu sve je dobro završilo. on je bio 3 dana u inkubatoru na promatranju i od tada je bio samnom u sobi.
Moj sestrić je imao hipoksiju na rođenju, nije odmah prodisao, bio u inkubatoru jer mu je opadala saturacija i dan posle, ali ipak su mu dali Apgar 8 pa promenili na 9.

Da li je moguće manipulisati tim skorom? Plašim se da je lekar koja je porađala izvršila pritisak da se detetu da veći skor kako bi se izbegla sumnja na lekarsku grešku? Inače mlada doktorka je u emotivnoj vezi sa načelnikom čačanskog porodilišta i ima prilično veliku sposobnost pritiska na ostalo osoblje. Gde i kome se požaliti jer dole se već sad sve zataškava?
Žutica Vam nema veze sa abgar skorom, ona se javlja 2,3dana od rodjenja.
Starija ćerka 10/10
Mladja 9/10 zbog žutice
I sad sin posle 9 god. 9/10 jer nije odmah zaplakao, a sjutra dan zaradio infekciju. Znači do dr.je bilo. Ako je prvi dan sve bilo super, onda je do njih, jer su trebali da mi rade carski (koji se radi 7 do 10 dana prije termina) zbog mog zdravlja, doktorica nije htjela da radi, nego čekala prirodno i na kraju posle 5 sati indukcije i ne otvaranja ni mm.osim 2 prsta sa koliko sam došla, na kraju uradjen carski na insistiranje mog supruga, rekao im 'ne mučite mi ženu i dijete nego radite ono što ste i trebali da radite ranije, iste sekunde spremajte je za carski' a bila u sali dok je pričala i naravno sve sam čula, ona rekla 'hoćemo već smo krenuli da je vodimo, a ja i dalje na stolu čekam ni pomena da se sprema sala do tada , kad je vidjela da otkucaji bebinog srca nisu pravilni rekla je spremajte salu, zovite doktora da ne pominjem ime, i za 10min.sam bila spremna za carski. Fala Bogu sve na porodjaju prošlo dobro, ali on završio na pedijatriji 15dana u inkubatoru. I na kraju saznala njihova greška što je došlo do infekcije.
10/10 u 36-toj nedelji. Porodjak prirodan kratak bez bolova rodila se na 5-ti napon sva izbucena i razvucena usta u osmeh nije zaplakala smejala se kad su je stavili na mene gleda me onako ciste koze bez i jedne crvene tackice kezi se i pruza ruke prema meni. Nisu mi rekli ocenu kad su poceli da donose bebe sve bebe crvene zguzvane modri prstici samo moja nije nigde tackice na telu mislila sam da nesto nije u redu onda se rodio jos jedan decak isti takav tek tad su dosli lekari posle 2 dana da su nase bebe jedine ciste 10 da sve ostale imaju zuticu od ukupno 8 beba pa i te ostale su izasle jednako vitalne kad i mi iz porodilista. To je samo trenutno mislim da ne znaci nista dosta zavisi od tezine porodjaja i kada se beba rodila pre u terminu ili posle .
Zgrozena sam sto postoje osobe koje na ove komentare lupaju minus!!! I to kada mama napise da je dobio nisku ocenu a sada je zdrav i prav.. WTF!!!?
Moje dete je rodjeno u 36 nedelji i 5 dana (nepuna 37 nedelja). Prirodan porodjaj ne bio. Dobio je 8/9. Oduvek je dobro napredovao i u trudnoci je bio napredan 2 nedelje i sada ima 13 meseci i takodje odlicno napreduje, cak i iznad proseka. Tako kazu pedijatri, sta god to znacilo. Inace je ocenjen kao nezrela beba jer je rodjen pre 37 nedelje.
36+1 se računa kao 37.nedelja,to znači punih 36 i ušli ste u 37.sto se računa kao beba rođena u terminu,kao i sve druge bebe rođene od 37.nedelje,pa na dalje..37+1 se gleda kao 38.nedelja
Moj prvi sin je imao ocene 9/10/10 ali je posle nekoliko sati odveden na hitnu operaciju zbog anomalije koju je imao (u pitanju je atrezija jednjaka). A vidim da ima dosta beba sa niskim ocenama koje su kasnije zdrave, tako da sve zavisi od procene doktora posle porodjaja,ne vide ni oni odmah sve.
Moj stariji sin je imao 3/1/5, sada ima 17 godina i momak je za 10. Mladji je imao 7/5 ima 14 godina i sada mu se moze dati 11/10 :)
Moj sin je imao 9/10.Rodjen je prirodnim putem u 36 nedelji.
Moj je nazalost imao 5/7,ali je sada cista desetka 😁
Moja dusa je imala 10/10 😸
Noa je rodjen 14.11 2019. Agpar je 10/10.Rodio se na carski rez u 36 tjednu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »