Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
720
Ostavite komentar
Ja sam mom bebanu pocela davati imlekovo sa vitaminom d3, dajem mu preko dana, a nocu ad. Nista mu ne fali, lepo je prihvatio.
Da li je moguce? Danas su sve informacije lako dostupne. Predlazem da posetite sajt SZO i sami procitate zasto ne treba uvoditi kravlje mleko pre navrsene prve godine zivota. Ili dajte bebi, na kraju krajeva to je Vase dete, it's up to you ;)
Pratite svoju bebu, nemojte nonstop sedeti na internetu. Svaka beba je individualna, ako lepo prihvata hranu i raste i jaca, zasto ne. I meso i mleko i voce i povrce, pogotovo ako znate odakle potice. Ipak je prirodnije od kojekakvih praskova. P.s. Mi imamo 5 meseci i 2 nedelje, 71 cm smo visoki i teski 7800 gr. Od ortopeda smo dobili preporuku za pocetak sedeceg polozaja, i uveliko uzivamo u obrocima i hranilici. Pedijatrica prezadovoljna, kaze samo neka rucka.
Da li neko ima iskustvo sa mitiserima na bebinom licu?
mozda od znoja? raskomotite bebu dok pije mleko (tad se najcesce znoje) ili nocu dok spava proverite da nije pretoplo ili pokriven debelim pokrivacem.
Zdravo😊
kad ste stavljali svoje bebe u hodalicu i sedeci polozaj,beba ce za koji dan punih 6m?
S koliko mjeseci mislite da će se beba podignuti potpuno sama u sjedeći položaj? To mi jema baš logike.
Citajte, informisite se, pitajte pedijatra. Razumem da majke ranije nisu imale ovako lako dostupne info, ali danas stvarno ne mogu da razumem. Staviti dete u dubak sa 6 meseci, uzas..
Beba smije da sjedi tek kada se sama podigne u taj polozaj, nikako prije. Ne bih se slozila sa time da je beba spremna kada pocne da stavlja nogice u usta, jer su to dva potpuno razlicita opterecenja za kicmu.
Kad beba stavlja nogice u usta, tad je spremna i da sedi. To je znak da je bebin kicmeni stub dovoljno razvijen i spreman za opterecenje tokom sedenja. :) sto se tice hodalice, olaksanje jeste za roditelje, ali bebe imaju poteskoce u hodanju kasnije, tj.teze staju na noge jer ce se navici da hodaju na prstima, zbog olaksanja u hodalici. Radije je ogradite ili ako je prostrana prostorija, ostavite je na podu da se okrece. Brze ce da napreduje motoricki i ranije ce prohodati. 😊
Zdravo mame 💚😊
Koliko dugo ostavljate vaše bebe u sedećem položaju u ovoj nedelji (skoro pa 6 punih mes.)? Moj beki se vuče u sedeći čim je u prilici i kad mu pružimo ruke a onda se ljuti kad želimo da ga spustimo ... Ja ga ne bih forsirala do kontrole u savetovalištu ali pitanje je da li će i kada će je biti obzirom na vanredno stanje ...
Veliki pozdrav 🖐️
Mame jel vam opada kosa? moje je skroz opala ne znam kad ce prestati?! inace dojim bebu
isto..počela sam piti kolagen, vitamine, koristiti ulja i šampone namijenjene za smanjenje opadanja kose
Meni je baš krenula da opada kosa, ali sam našla Pregnacare New Mum se zove, ima dosta vitamina i minerala, počela sam pre nedelju dana da pijem, opada i dalje, ali ne u celim pramenovima. Takodje sam dobila savet frizera da je problem u nedostatku vitamina i minerala posle porodjaja i tokom dojenja, što i ima smisla, pa sam se zato odlučila da eto ojačam organizam, kako bi se izborio sa svim hormonalnim promenama, umesto da posežem za nekim šamponima (koji po meni uvek previše obećavaju). Svakako, za šta god se odlučile - srećno!
daaa i to mnogo mi je opadala, sto vi kazete u pramenovima, ja sam usisavala 3 puta dnevno, zbog kose koja opada, onda sam uzela forever vitolize, i aloe-jojoba sampon, i resila taj problem 🌺
Bukvalno u pramenovima..😭😭😭 Svaki put kad perem sam u strahu koliko cu kose izgubiti, o cesljanju da ne pricam.. Krevet, jastuk pun dlaka.. Svuda po kuci moja kosa..😭😭😭
i meni mnogo opada kosa, svaki put mi je pun cesalj kad se ocesljam

Ooooo da od zdrave kose do dupeta guste ostalo zamalo nista ... hormoni luduju ... ja sam se osisala na paz alpecin sampon c1 koristim i brzo je pocela nova kosa ... naravno maska neka dobra ne skodi .
Gde držite bebu preko dana da se igra? Ukoliko počinje da sedi? Cini mi se da gde god da je stavim čas se isprevrce, vidi nešto novo (daljinski, udaljenu igračku) i nigde nije bezbedna. Ne mogu da se odvojik mi obrok da joj spremim ako smo same.
kolica i poluležeći položaj su spas u kući ako želim odraditi nešto
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »