Komentari za tekst "Koliko često treba kupati bebu"

Komentara
48
Ostavite komentar
Nisam za kupanje svako vece iz razloga ne sto sam lenja, vec sto voda nije kao nekad puna je hlora stare cevi i isusuju bebi dodatno kozu. Benina koza je 5 puta tanja od nase. I svakodnevno kupanje bi je dodatno isusilo. Ok je svaki drugi dan ali svaki ne. Mene su kupali svaki dan 90ih dok je nesto i bilo kako valja, danas pijem vodu i ne mogu da se izborim sa peskom nego moram da kupujem flasiranu, toliko o tome. Pozdrav svako dobro
Rodila sam cetvoro dece,svako dete sam kupala svako vece,od prvog dana od izlaska iz porodilista,u nasim kartonima kod pedijatra,imamo uredne vakcine,bez temperatura izazvanih upalama grla,usiju i slicno,cak poslednje dve bebe su blizanci i nije mi problem da ih kupam svako veve i kosu da perem,jedino kako rastu smanjujem pranje kose na 2x nedeljno,a kupanje obavezno stalno bez preskakanja.Maramice koristim preko dana,i nisu nasi stariji nekada rekli:"cistoca je pola zdravlja"
Imam bebicu od 3 nedelje i zivimo u Nemackoj. Ovde je preporuka da se bebe kupaju jednom nedeljno i to bez ikakve hemije, samo u vodi u koju se doda mleko i maslinovo ulje. A na svakodnevnom nivou da se brise krpicama i vodom. Iskreno, mislim da nema potrebe za svakodnevnim kupanjem tako malih bebica, posebno iz razloga sto im znojne zlezde jos uvek nisu “aktivne” tako da se ne znoje. Kupanje jednom nedeljno mislim da je sasvim u redu, a svakodnevno naravno brisanje ubrusima/krpicama potopljenim u vodi.
Pa realno u letnjim danima meni je bebu lakse okupati svaki dan nego je tim mokrim krpicama da je brisem.
Ne znam da li ste citali bas taj sastav sudokrem kreme koju svi preporucuju da i nije bas najzdravija, elem doktor iz Nemacke je preporucio Afroditinu kupku za male bebe da se smanji kolicina hemije a ujedno je pomagalo ako bebe imaju te sitne aknice i temenjacu. U kadicu se sipa voda u vodu 1 puna časa od 2dl mleka i 1 cep maslinovog ulja. Mojoj ćerkici su se aknice povukle posle 3 kupanja. Nadam se da ce i vama pomoci. Mali savet.
Od ovakvih tekstova čovek se samo iznervira... Nek kupa ko kad hoće što se mene tice nek kupaju I 1 godišnje ako je njima tako dobro.... Samo mi nije logičnan savet što su napisali izbrišite temeljno problematicne delove što su ustvari vrat, pazuh, prsti ići, prevoj nogica i rukica pa zar nije lakše okupati dete i njemu će biti lepše posle kupanja nego da ga samo maltretira i brišes...uzas napraviše nauku oko odgoja deteta I održavanja osnovne higijene.
Ajde pametne glave probajte vi da se kupate jednom nedeljno sta bilaznite. Danas su sve izmenili katastrofa. Mene je majka kupala svako vece pa sta mi fali, uvek je to bilo normalno samo se poslednjih par godina tobozr neko lenj setio da dete kupa jednom nedeljno. Mom malisanu prija kupanje,i kupamo ga svako vece samo kosicu peremo jednom nedeljno i tako cu i drugo dete. Ne razmem kako neko moze da bude lenj za svoje dete,ako si mogla da ga rodis mozes i da ga kupas a kupanje sigurno nece da mu skodi
Kupam i kupala sam od početka dete 3 puta nedeljno, uz obavezno pranje guze posle svake stolice. Leti kad su vrućine kupanje bude češće ali većim delom godine nam je ritam svaki drugi dan. Ni njemu, kao ni Vama, ne fali ništa. Ali, otkud Vam pravo da nekoga nazivate lenjim? Vama je obavezno kupanje svakog dana, nama je obavezno čitanje pre spavanja. Sebe
organizujte kako želite ali drugima ne kačite etikete ako se ne uklapaju u Vaše viđenje savršenog roditelja.
Moje dete ima izuzetno osetljivu kožu, crvenokos je pa možete zamisliti. Najbolje nam se pokazalo kupanje svaka 3-4 dana uz pranje guze posle svake stolice, leti ako se znoji češće. Samo dva brenda pelena mu nisu stvarala gljivični osip a menjala sam ih do druge godine kao da je novorodjenče-po 8 i više dnevno.
Zasta je strasno da neko komentariše kao lenjost. Postoji nešto sto se zove biom kože.
Moju drugaricu koja se porodila u Beču su u porodilištu savetovali da bebu kupa samo običnom vodom i to svaki drugi treći dan. Ne mora svaki dan. Dali su joj neka prirodna ulja da maže bebu.
Ne vrede preporuke svih pedijatara sveta da se beba ne kupa svaki dan... sta je narod navikao pa to ti je :( Mi koji pratimo i malo se potrudimo da procitamo i naucimo zasto te treba tako smo lenje mame... manite se ovih clanaka i skolice, ako su mame zacrtale da treba da rade sto i bake pre sto godina tako ce i biti...
Kupali su i nas svako vece pa sta nam fali. Ako meni prija da se osvezim vodom zasto ne bih i dete. Mnogo se lepse uspava i spava nakon kupanja.
Apsolutno se slazem. Bebe obozavaju kupanje, posebno kad su vrucine. Kako nama prija, tako i njima.
Svaki put kada se beba ukaki operemo joj guzu,kosu peremo na 4-5 dana,uostalom ne znam od cehmga moze da se beba uprlja da bih je svako vece kupala.
Moze da se uprlja od bljuckanja, kasica, od nasih ruku i odela na koje je naslanjamo, tu su i starija deca, znojenje...
Moja beba nema bracu, sestre da je uprljaju, ne jede kašice, ima 7 nedelja, bljucka malo i retko, moja garderoba je čista, i ne moze da se uprlja kao odrasla osoba.
Svako vece kupam dete, bas svako, od rodjenja je tako. 18 meseci ima
Imam ćerkicu od 2 godine. Trudna sam opet,vec 7 mjesec. Trudim se maksimalno ,pored umora i osjecanja da cu pući svakog momenta od stomaka,da njoj priustim toplu kupku 😊
nema nista ljepse od cistog djeteta 😊
Mi smo nase bebe kupali jednom nedeljno, do 6 meseci najcesce samo običnom vodom sa malo maslinovog ulja. Oboje su imali suvu kozu, i mi smo sapune i sampone u tom najmladjem uzrastu u zimskom periodu sveli na minimum. Bebe se ne znoje ako ih ne pretoplite i ne drzite na sebi, pa onda nema od čega da se uprljaju. Pored ovoga, u Nemačkoj savetuju i da se ne maze pelenska regija pri svakom previjanju vec samo po potrebi, ako se pojavilo crvenilo onda smiriti kremom. Naravno nece doci do crvenila ukoliko bebu ne ostavite dugo u prljavoj peleni. Mi smo ovako vec navikli, i eto dokaza da moze da se zivi i sa ne toliko puno bebi kozmetike, i cestog ispiranja koze sapunima i posle natapanja u kreme i losiona. Cista voda je cesto dovoljna
I ja isto tako radim, sve troje i nista im ne fali. 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »