Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Posle 4 mes.
Punih 40 dana poslije porodjaja sam dobila prvu menstruaciju, ali s obzirom da sam rodila na carski i ne dojim bebu. Takodje bih htjela dodati da je grozno bilo, jako krvarenje sam imala, u bolnici završila, koliko se sjećam i dobijala sam neke injekcije za zaustavljanje krvarenja. Dok moja kuma koja je rodila prirodno i doji bebu ni nakon 4 mjeseca nije dobila. Sve je to individualno. Bez brige pojavice se kad bude vrijeme. :)
2.5mj nakon poroda. Carsko rez u pitanju i dojim i dalje
ja sam se porodila 4.9 i dobila sam
posle 8 nedelja
Ja još nisam. Dojim i verovatno je zato. Porodila sam se 06.09.
2 mjeseca poslije poroda

Drage mame, moja beba je za mesec dana dobila samo 400g (iskljucivo dojena), brine me da nije premalo. Na rodjenju je imala 3400g i 55cm a sad sa punih 5 meseci 6700 i 68cm, cesto joj nudim da sisa ali ona odbija mislim da nije gladna. Koliko su vase bebe napredovale i da li bebe vise napreduju sa uvodjenjem cvrste hrane? Doktor mi je rekao da je malo napredovala i da pocnem da joj dajem kasice. Puno pozdrava
Kod nas je identicna situacija. Sa 3,4kg rodjena i Evo 5. mesec 6,6kg. Iskljucivo dojena, pocela sa kasicama od 5.meseca i kajem se jer beba Jos nije spremna. Elem , dok god raste i napreduje znaci da je sve Dobro 💗
Beba tek sa 6 mjeseci najcesce udvostrici kilazu, tako da taj prirast nije mali. Inace, i da jeste, prerano uvodjenje dohrane nije rjesenje za dojene bebe. Umjesto toga, radi se na povecanju podoja.
Ana nemoj da ti bebini grami budu bitni nego posmatraj njeno ponašanje...ukoliko je ona srećna i raspoložena znaci da radiš nešto dobro..pričam iz iskustva posto je moja beba napredovala 270 grama u drugom mesecu a onda sam na nagovor okoline ponudila flasicu i nisam srećna zbog toga posto je svakako loše napredovala..ima dosta stvari kao sto su geni...ukoliko si ti mrsavica ocekuj da bude i dete takvo...ne daj da okolina utiče na tebe...i bebin digestivni trakt nije spreman na čvrstu hranu do 6 meseca ukoliko je samo na majčinom mleku.
Još jedna stvar, ukoliko su krenuli zubici tj. Desni da svrbe postoji mogućnost da je to malo poremetilo apetit.
ali kao sto kažu i odrasli u toku dana jedu više puta ali različitu količinu..
Zato samo slušaj sebe i svoju bebu a kad doktor odmahne glavom neka te ne stresira..nisi sama.. 🙂
moja beba ima sada 5 mjeseci
na kontroli smo bili kad je napunio 4 mjeseca tad je bio 6 kg a rodio se sa 3 980 i rekli su da je malo ali da mu dam supice
ne ad vec supice u petak opet imamo kontrolu pa vidjet cemo...
Moj je na rodjenju imao 50cm i 3700, a sa 4 puna meseca 68,5 i 7700. Dr kaze da je to mnogo. Sad opet idemo, pa cemo videti koliko je napredovao. Vas je napredovao dobro, jer je udvostrucio kilazu i pre punih 6 meseci. To se racuna kao normalna kilaza.
Sve zavisi od bebe. Moj sin ne rodjen sa 3260 i sad sa punih 5 ima 8kg i 72cm. Isto samo dojen i sad poceli sa kasicama.
Moja beba je 300g dobila i pedijatar je rekao da je to ok. Ja sam se isto zabrinula, ali on kaze da beba dobija i na duzini i da nema potrebe da bebe budu debele previse. Mi imamo 6600g.😊
Tek sad vidim da vam je rekao da je malo. Ja se sa tim ne bih slozila. Mada svakako mozete polako da joj uvodite cvrstu hranu.
Ja mislim da je to dobro. Beba u prva 3 meseca najvise napreduje posle sve manje. bitno je da dodaje na tezini. Bar je meni tako rekla doktorka. Mislim da bi vam pedijatar rekao da nesto nije u redu.Opustite se i uzivajte sa bebom.
Molim vas pomagajte. Beba spavala celu noc od 10 do 7,siska i nastavi da spava do 9. Sad se budi vise puta u toku noci,place. Preko dana lose spava,samo kad je u rukama hoce da spoji sat vremena. Nervozna,sve sto dohvati gura u usta. Nekako mi je jos rano za zubice a i ovo je drzi vec 2p dana pa se plasim da je nesto drugo u pitanju.
I nama sa 3 mjeseca izašla dva... Prenaporno je bilo. Možda pokušajte da odete kod ostéopate. I moja bebica je imala problem sa snom, i mi idemo...
Nije rano za zube.
Imali smo iste simptome.
Sa tri meseca krenuli
Regresija sna kod bebe-procitajte o tome 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »