Komentari za tekst "Šta je REGRESIJA SNA kod beba i zašto se javlja?"

Komentara
15
Ostavite komentar
Moj malac ima dva meseca, i vec danima slabo spava, sve po 10-15min preko dana. Preko noci dok spava, igra nozicama, vrpolji se. Moguce da je sve to zbog grceva, ali je iscrpljujuce. Toliko se umori da posle bas tesko zaspe. Place, crveni se..
Nas nas babac ima ravno 2 meseca i danju ne spava tj nema pojma da veze tipa sat vremena. Ako zaspi, zaspi na 5 ili 10 minuta i posle oci kao šolja. Moze da bude ne znam koliko umoran ista je priča a mi samo sto nismo dobili na glavi. Nocu kada spava baca se se krevetu . Ako ga ne ogradimo dodje sa jedne na drugu stranu kreveta. Jos se davi od pljuvačke kada počeo da guce.
imamo 18 meseci i regresiju u spavanje moja beba voli da spava ceo dan a uvece da bude budan! dali da ga budim u toku dana( bash smo pomesali sve ) izvinite na moj srpski
Moja beba je napunila 12 meseci i jos uvek ne spava.Sta to znaci kod nas,to je da ako zaspe uvece pre 12h npr.u 22h,probudice se za 2h i bice budna do 4h ujutru i tad ce tek zaspati (okrecuci se i prevrtajuci se po krevetu na svakih 15-20 min).Ako zaspe oko 00.00 onda ce se za 2h probuditi i traziti mleko da pije i nakon toga se celu noc prevrce i okrece,tek utvrdi cvrsto da spava kad svane(negde oko 7h). Sve smo zivo pokusali i nikako ne mozemo da joj promenimo ovakvo njeno spavanje. A pritom spava samo jednom preko dana 2h. Ako imate neki savet volela bih da ga cujem. Zubi su poceli da joj nicu od 4.meseca i do sad imamo skoro sve zube(jos dve cetvorke da niknu dole i mislim da cemo uspeti malo da se odmorimo)
Pozdrav, mene zanima nesto.. Moja beba ima 6 mjeseci, od pocetka preko noci spava fino samo se budi 2 nekad 3 puta da jede, ali u zadnje vrijeme preko dana spava svega 15 min, ustaje u 7 ujutru pa sve do 10 navece, umoran je i nervozan, ne znam vise sta da radim i zasto je to tako, ako imate neki savjet ili pomoc dobro bi nam doslo... Hvala
Bravo za temu! Ovo je prvi tekst na ovu temu koji sam pročitala na nasem jeziku. Moj bebac je imao povece probleme oko spavanja u četvrtom mesecu. Tada sam pokušavala da pronadjem rešenje, ali na domacim sajtovima i forumima ste mogli pronaci samo iskustva zabrinutih majki koje bukvalno pokušavaju sve i svašta i to uglavnom bezuspešno. Ali su pruzale podršku jedna drugoj. Kada ukucate na engleskom jeziku "sleep regression" dobijate sijaset sajtova, iskustava, predloga i knjiga na ovu temu. Ako nista, bar budete spokojniji da znate da je sa vašom bebom sve u redu i da za njeno stanje postoji i adekvatan medicinski naziv. Puno srece i hrabro!
Moja beba ce za neki dan napuniti 5 meseci, alivec nekokiko dana inamo ovaj problem da se budi na svakih 45 minuta i da treba dva sata da bi se opet uspavala. Nisam znala da ovo postoji, mislila sam da je gladna, ali ona bas trazi paznju u tim trenutcima.
Moje dete ima punih 11meseci,i ne znam kada ce spavati,kod nje to traje od rodjenja,i jos noc nismo spojile,ne sisa nocu,ali se budi x puta..da mi je da mi to neko objasni,kao da je konstantno u regresiji sna
Isti slučaj je i kod nas. Uskoro puni godinu i dalje se jako često budi noću (nekad 3, a nekad 6, 7 puta). Nikad nije prespavao celu noć. Najčvršći san ima od 20:30h do 23h. I meni deluje kao da je ovo stanje konstantne regresije. Brine me da li su toliko česti prekidi sna zdravi i neškodljivi za bebin rast i razvoj.
I moj sin sada treba da napuni 11 meseci i jos nijednom nije noc prespavao. Bilo je budjenja na svakih 20ak min, pa onda bude budan od 2-5 ujutro, i to me je iscrpljivalo potpuno. Sada se budi kako kad. Nekad 2, nekad 10 puta za noc ali obavezno u 5 ujutro nam je ustajanje jer se verovatno naspava i spreman je za igru 😊🤦
Čuj tek sa 4 meseca... moja cerkica za 3 dana ima puna dva meseca, i slobodno mogu reci da već 5 dana ima onda tu regresiju sna. Eto sad znam naziv ovakve pojave. A pitala sam se šta li je sa njom, da se nije navikla na ruke.
I moj sinčić za 5 dana puni 2 meseca, a po svemu napisanom u ovom tekstu ima regresiju sna i traje već 6 dana. Iznenada je došlo, inače je lepo spavao i preko dana i noću, znala se rutina. Polako pokušavam da ga vratim na staro. Ne znam iz kog razloga je to poranilo. Samo strpljenje drage mame.
To je skok u razvoju. Normalna faza. Obicno se desava u 3., 6. nedelji, i 3. 6. mesecu itd... ili redje u 2., 4., 6. nedelji...
Beba od nepuna dva mjeseca i nema neki ritam spavanja i cesto budjene je normalna pojava a ne regresija sna.
Beba ne moze da se navikne na ruke, slobodno je nosite koliko god mozete, ona samo zeli blizinu i ljubav, zato voli da je u rukama... Naporno je ali to je za njeno buduce dobro psihicko stanje
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »