Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
587
Ostavite komentar
Mlečni proizvodi se uvode sa 9-10 meseci. Do godine je majčino mleko ili formula glavna hrana, te nema potrebe još i za mlečnim proizvodima, kad se uvedu ide prvo kiselo mleko, jogurt, pavlaka. Mleko tek posle godine.
Upravo uvodimo kiselo mleko. Povrce smo uveli dosta karfiol,brokoli,spanac i uveli smo gluten. Meso samo smo piletinu stigli sada bi trebalo da krenemo zumance.
da li vase bebe puze?
Poceo je pre 10ak dana da puzi 'vojnicki' (vuce noge i gura se podlakticama). Stize svuda, ali ne tako brzo kao kad bi klasicno puzao. :D Ljulja se isto 'u konjicu', ali ne pokusava da pomeri napred ruke, ni noge...
Nas mali zaspe izmedju 21 i 22h i spava do 6h s tim da se u tom periodu sigurno 4-5x probudi, uglavnom nece da zaspi dok ne jede tek onda zaspi ili se razbudi u 3h ujutru i onda sat vremena nece da spava vise ne znam sta da radim... Danju ima 2 nemlecna obroka, ostalo pije mleko adaptirano, oko 150ml na 4h, ali nocu na 2h hoce da jede... Cak smo probali da mu pred spavanje damo 200ml i on se opet probudio posle 2 i po h da jede..da li neko ima slicna iskustva?
Procitajte sta je regresija sna
Ista situacija bila. Zaspi izmedju 21 i 22. Tada popije cc150 ml i svaki put kad se budio davala sam mu vode da pije i oko 3 sata mu dam opet ad i poslije sve vodu do 7 ujutro kada mu opet dam ad. Tako se vremenom odvikao i sada se budi samo jednom popije ad i ujutru 😊😊
Isti slucaj, samo moj klinac sisa. Do 6. meseca bi zaspao do 21h i onda se budio eventualno jednom oko 2 ili 3h da sisa i nastavio bi da spava do 7h, a od kad je napunio 6 meseci slavim kada nocu poveze 2 sata, budi se vec posle 1.5 ili 2 sata posle uspavljivanja, a ustaje u 6h, hocu da poludim. Smiri se samo na dojci, vise ni duda ne pomaze, kao drugo dete.
beba ima 7,5 meseci vec duze vreme, mesec dva unazad, budi se non stop nocu cak i preko dana nema miran san . jede 2 nemlecna obroka,poceo je da puzi al još ne sedi. da li znate razlog toliko nemirnog sna i stalnog budjenja?
Kod nas je ista prica. Nadamo se da su zubici
Pozdrav mame, da li nečija beba ima alergiju na proteine kravljeg mleka? Mi smo otkrili još sa 3 meseca, beba sada ima 7 ipo meseci.. Još uvek ga dojim i na dijeti sam, tj. ne unosim ništa mlečno. Mislim da mu je prošla alergija, ali sve se nešto plašim da probam, da li neka ima iskustva sa tim, i da li se nekoj bebi povukla alergija i kako ste to potvrdili da nije više alergična?
Ja se inace plasim da uvedem jogur i kiselo mleko, beba ima 7 meseci i 3 nedelja, sve ono idem pszljivl, cak smo probali i belo meso nije neki ljubitelj mesa sve jede super i bice i povrce ali kada stavim meso u povrce i izblendiram nece nesto da jede. Pokudava la sam evo vec 3 nedelje i nece i nece da jede meso. Ne znam zasto?
Mi smo prosle subote probali kiselo mleko i malac se ceo osuo, tako da cekamo sledecu nedelju, po savetu pedijatra da probamo jogurt jednu kašičicu da vidimo dal ce reagovati. Recite mi koji test ste radili da bi otkrili da je beba alergicna... Planiram da ako opet odreaguje da trazim od pedijatra da radimo.
Hvala
nama je to otkriveno sa nekih 5 meseci. sad ima 7,5 meseci i ne jede nista mlecno i pije posebno mleko Neocate. prati nas doktorka iz Tirsove idemo na kontrole al sad zbog ovog stanja nismo, tako da nastavljamo isti rezim ishrane. i nama su rekli da otprilike do prve godine nece nista mlecno jesti. pozdrav
Pozdrav! I mojoj bebi su ustanovili tu alergiju, tako da sam i ja sada na mlecnoj "dijeti". Recite mi na koji nacin onda unosite kalciju koji je potreban i mami i bebi? Sumece ili nesto drugo? Nama su rekli da tek negde oko godine prolazi ta aletgija...😐
Pozdrav, dali moze jedna konsultacija bebica mi ima 7 meseci i 2 nedelje, ne sisa pije hipp combiotic dvojku i kada kaki bas se jako napinje i pocrveni sav dali bih trebala da se brinem zbog toga? 🙂
To je normalno, ali ukoliko mu je bas tvrda stolica dodajte mo maslinovog ulja u slane obroke. To ce mu pomoci 🙂
To je sasvim ok, tako je i kod mog.
ne to je normalno ❤
Imam jedno pitanje, beba ima skoro 7ipo meseci i još uvek ne sedi samostalno, sta raditi?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »