Komentari za tekst "Višestruki spontani pobačaji"

Komentara
14
Ostavite komentar
Zdravo, imala sam 2 spontana oba u 5-6 nedelji... prvi je bio u junu a sledeci u avgustu iste godine
U decembru saznajem da sam ponovo trudna medjutim na poslednjem pregledu kazu plod zaostaje 2 nedelje. Po velicini ploda odgovara 5-6 nedelja a ja sam tada bila 8.(7 nedelja i 5 dana)...ne znam sta da radim ne bih podnela jos jedan pobacaj...brisevi ok, insulinsku nemam malo je povisen inuslin ali ne toliko da bi bila insulinska, torch analize uredu...radila trombofilije ali rezultati stizu tek za mesec dana...da li je neko imao slicnih iskustava sa manjim plodom. Inace culi smo srce...
Zdravo Milena, i ja sam imala 2 spontana pobacaja jedan u 7 nedelji, drugi 9-oj(samo se nisu čuli otkucaji srca, sve se razvilo za tu nedelju), uradila sve moguće analize, stečene I urođene trombofilije, torc, papa, insulinska, stitna, kariotip.... sada sam opet trudna i nažalost opet su mi loše prognoze, ne vidi se plod, a žuto telo je uvecano,7 nedelja, čekam još 10 dana pa da vide šta će sa mnom.... Imam sina 6 godina, prva trudnoća uredna i bez problema.
I ja sam imala 2 spontana pobacaja, sve od analiza uradila i sve je uglavnom ok. Desava se da kasni 2 nedelje, kazu da se to desava. Jel sve u redu sa bebom sada?
Благодарю покорно ! Заскакиваете да и на
личный онлайн-проект :) Купить матрас ортопедический в кривом роге на
Iva i ja sam posle dva spontana radila analize na trombofiliju. Ima ih dosta pa je doktorka izdvojila neke za koje smatra da su najvaznije i da mogu da prave problem, sad cekam rezultate. Napravi pauzu od 2 meseca izmedju spontanog i ispitivanja trombofilije da se sve vrati u neku normalu. Ja prosto samo prokrvarim svaki put, bebi se cuje srce recimo tog jutra na ultrazvuku a popodne iskrvarim toliko da sutra na ultrazvuku nema nista.
Borim se za potomstvo već izvesno vreme, i do sada sam Imala sam 3 spontana u 6-oj, i dva puta u 9-oj nedelji (jednom IVf i dva puta spontana trudnoća). Nekoliko neuspesnih IVF pre toga. Upravo se oporavljam od poslednje kiretaze pre 7 dana jer je prestala srčana radnja ploda iz prirodne trudnoće. Prethodne genetske analize ploda bile su u redu kada je isto prestala srčana radnja u 9-oj nedelji. Trombofilije smo analizirali, autoimune faktore, imala sam od 7-nedelje fraxiparin, zbog insulinske siofor dva puta dnevno, progesteron depo od 8. nedelje kada je već došlo do krvarenja, pre toga utrogestan 3 puta dnevno i Pregnyl jednom nedeljno. Ostalo je još da proverimo postojanje anomalija u materici sto se nadam da ću cim se oporavim... s obzirom da imam 42 godine sve manje je nade...
Isto, kod mene 1 pobačaj, dva prekida zbog anomalija, vto, 42 godine, isto se osećam 😞
Draga Sanja bukvalno sve isto,da li ste koristili Pronizon u trudnoci?
Prekjuče, 07.12. urađena mi je revizija nakon što je dan pre toga na redovnoj kontroli konstatovano da je srce prestalo da kuca (9. nedelja trudnoće). Pre ovoga sam sam imala spontani i reviziju rađenu u 6. nedelji, 13. marta ove godine. Dakle, šest meseci nakon prvog spontanog sam ponovo zatrudnela. Sve analize su bile okej (brisevi hlamidija, ureoplazma, sve polne bolesti, papa i sl. Problema sa štitnom nema. Nisam imala nikakvih problema. Za koji mesec punim 32 godine i zabrinuti sam. Koliko se treba čekati da se počne sa analizama? Lekar je rekao da će mi raditi torch I genetiku da provere muževljevu i moju. Ja bih da proverim i trombofiliju. Mora li za analize da se čeka? Znam da se za novi pokušaj trudnoće čeka nekoliko meseci, ali ja bih da što pre shvatim zašto se ovo dešava. U prvoj trudnoći sam manje brinula jer mi je mnogo njih reklo kako su spontani u prvoj trudnoći česti. Ovaj drugi me je potpuno razbio. Hvala svima.
Draga Sanja moje iskustvo je slicno samo sa vise spontanih pobacaja. Imala sam 3spontana pobacaja nalazi svi moguci odradjeni suprugu i meni i svi u redu, zatim ostajem trudna i iznosim trudnocu bez problema, posle 4 meseca od porodjaja ostajem ne planirano trudna i iznosim trudnocu do termina. Posle druge iznesene trudnoce nazalost opet imam spontani, pa jednu biohemisku trudnoci i evo sad sam opet trudna 6+1nedelja i nadam se da ce sve biti u redi. A kada sam pitala doktora cemu ovoliki spontani ipak 4 spontana i jeda biohemiska, jednostavno kaze priroda nije odradila svoje, telo samo odbacuje plod koji nije dobro zacet. Tako da moj ti je savet opusti se koliko je to moguce i sve ce doci na svoje. I najbitnije zaboravih reci obavezno sam pila aspirin od100mg mesec dana pre trudnoce i u trudnocu do 3meseca. Nadam se da sam te bar malo ohrabrila, jer i meni je to bilo potrebno cuti savet i misljenje od drugih.
Draga Marija. odgovorili ste na moj komentar iz 2017. godine. U međuvremenu sam imala još dva spontana pobačaja, sve u istoj nedelji. Odradila sve moguće i nemoguće analize za koje sam čula, pila aspirin pre trudnoće, dali mi i fraksiparin za svaki slučaj na početku četvrte trudnoće... Pre godinu dana radila i histeroskopiju, tobož imala septum koji je smetao Ništa nije dalo rezultata. Ja više ne znam šta da mislim... Sad su mi na kraju operisali miom iza materice. Kao on je bio povezan peteljkom i krao plodu hranu. Ja više i ne smem da poverujem ni u ššta.
Sanja, isti slucaj je i sa mnom, ne zna covek vise u sra da veruje.
Jako mi je žao Sanja zbog vašeg slučaja. Razumem vas jer i ja imam iza sebe dva spontana, oba u 9.nedelji. Nisam gubila vreme pa sam odmah posle prvog uradila test na trombofiliju, koji je bio dobar. Takođe dobar i torch i sekreti. Ali džabe, ipak se desio i taj drugi spontani. Više ne znam šta da radim a iskreno imam veliki strah od ponovne trudnoće. Da li vam je test insulinske rezistencije dobar? Da li je dobar spermogram? Genetske analize oba partnera? Svaka vam čast na upornosti i hrabrosti, razumela sam da ste imali 4 spontana
Ja sam imala drugi spontani proslog meseca.. Sada krecem sve analize da uradim.. Mada imam jako veliki strah, pogotovo kada procitam ovako neki slucaj.. Jedno pitanje samo, da li ste sve radili po preporuci lekara ili sami?
Zvala sam za trombofilije, i rekli su mi da trebam znati tacno koje moram da uradim, ima vise faktora valjda..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »