Komentari za tekst "Vaša 12. nedelja trudnoće"

Komentara
1710
Ostavite komentar
Probaj malo da se opustis. Previse si zabrinuta i opterecena, isprepadana. Za svaku skoro nedelju imas mnogo pitanja, imamo ih i mi ali manje pitamo☺. Ali malo se opusti. Na ovom sajtu/aplikaciji imas jako mnogo korisnih tema. Imas objasnjeno sta je dabl test ( u clanku za 13. nedelju si za to pitala, za vrijednosti). To je samo statistika.
Polako, beba je zasticena i ususkana dobro. Ali se cuvaj.
Ja sam imala ruzna iskustva, sad hvala Bogu cekamo dijete. Radila sam tripl test i cekam rezultate, dabl nisam radila, pa sam opustena.
NT mi je 1.4 je l to normalno to je valjda taj nuhalni nabor
pozz trudnicee 12/2 sam nedelja hormoni stitne zlezde su mii FT4 10.6 L
I TSH 3.25
je l imala neka slicnee probleme rekli mi da ne smem da se ugojim uopstee ?
Jecka zasto prepadas djevojku. Ja redovno idem kod endokrinologa, 4 godine. Upravo sam uzela nalaze na kojima pise i koje su najbolje vrijednosti. Ovo su mi poslednji nalazi, od 06.02.2020.
TSH od 0.40 do 4.00
Njoj je u granici. Nije strasno, ukoliko treba endokrinolog, ginekolog ce je svakako uputiti. I kontrolisace to, da ne bi vrijednost skocila.
Srdacan pozdrav.
Nije dobar TSH, ne sme prelaziti 2, pravac endokrinolog.
Zdravo. U pravu si. Ja sam imala tsh 3,300 i nije bilo dobro. Mesec dana sam pila Tiroxil 4.0( nije terapija vise je suplement)ako sam dobro razumela. i snizilo mi se na 2,000. I nastavljam opet dok jos malo verovatno ne spadne vrednost. Meni pise na rezultatima da je za trudnice vrednost tsh 0,5-3,5... Pozdrav.
TSH je dobar, gornja granica mu je 4.2.
FT4 je isto dobar ( u granicama).
Pise na nalazu (makar meni uvijek pise) koji mi je rezultat nalaza, pa pored toga koja je da kazem najbolja vrijednost.
Ja pijem tabletu za stitnu, i picu je dok sam ziva. Ali niko mi nije rekao da ne smijem da se ugojim. Normalno je da se zena u trudnoci malo ugoji, ali zbog zdravlja treba da pazi da ne pretjera. To je moje misljenje.
Ja sam u 12-oj nedelji trudnoće
Da li je moguće da osetim bebine pokrete u donjem delu stomaka, sa leve strane?🥰😍
Tesko, to obicno bude izmedju 16. i 20. nedelje. Zene kojima nije prva trudnoca osjete prije nego one kojima jeste prva trudnoca. Beba je aktivna od neke 7. nedelje ali je previse mala da bi mogli pokreti da se osjete. I na pocetku ce vise liciti na treperenje i mjegurice u stomaku da ih je tesko razlikovati od grceva stomaka.
pozzz zenice,12 sam nedelja..Sutra abd idem po prvi put kod dokt..nadam se da ce sve biti ok. Zanima me imala sam spontani prije 4,5 mj..onda sam ostala trudna.Pa me int zene koje su imale spontani posle koliki vremena su ostale trudne☺ljubim vas
Ja licno nakon pune dvije godine, ali ne svojom voljom, jednostavno se nije moglo desiti ranije, hvala Bogu sad sam u 12-toj. Ali imam par prijateljica koje danas imaju predivnu, zdravu djecicu, ostale su trudne otprilike 2-2,5 mjeseca nakon spontanog, i imale sasvim uredne trudnoce
@elvira mila moja tek poslee 7.5 meseci sam ostala 😶 i plakala i kukala ii strasno
Zao mi je zbog gubitka,imala sam spontani prije prvog sina,i ostala sa sinom trudna dva mjeseca nakon spontanog. Sin sad ima 3 godinice,a druga beba na putu.
Zelim vam punoo srece i nebrinite sve ce biti uredu 😊
Cao devojke, 13.sam nedelja trudnoće, pecnula me malo struja kad sam htela da izvadim veš iz mašine , naravno odmah sam sklonila ruku, jel imala neka od vas to iskustvo i da li je opasno? Svašta čitam na netu... P.S. Pravi sam trapavko otkako sam trudna, svašta mi se izdešavalo
Neka ste je pitali da bi mogli da se opustite i da zaboravite na to. Hvala Bogu, zato se sad cuvajte. Ako vam je za utjehu? ja svo sudje polomih, meni to ne ide od ruke.
Sve najbolje. ❤
Prošla mi je kroz ruku, elektricitet, zvala sam odmah drugaricu koja radi sa mojim doktorom i rekla mi je da nije ništa strasno, bebe su zaštićene, ali da se ubuduce pazim, odnosno da ležim i ne radim ništa, za šta god se uhvatim nešto mi se desi 🙂
Na internetu uvijek mozes svasta procitati, nije uvijek tacno. Ako vas je struja samo pecnula nemate razloga za brigu. Da bi se opustili javite se doktoru. Ja ne bih bila mirna dok ne pitam doktora i dok ne provjerimo da je u redu. I cuvajte se.
Cao drage trudnice , ja sam 12+3 nedelja, sve je super, bili smo na kontroli i radili double test, nego imam jedno pitanje... ispekla sam se vrelom vodom po ruci i po butinama, sreća nisam po stomaku... Da li je neka imala slično iskustvo i da li je štetno? Hvala
imam pitanjce za one iskusnije, opet 🙉. Treba za 5 dana da radim dabl test, ali sam tek juce videla da na papiricu za pripremu pise ne mazati stomak 10dana pre. e sad ja ga mazala do juce znaci nekih 6-7 dana pre, moze li to nekako da utice na rezultat?
Ja sam u Sloveniji i za 5 dana radim test a doktor mi ništa uopšte nije rekao da ne mažem niti piše na papiru tako da otpušteno ne brini.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »