Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Nije rano za zubice, nama je prvi izasao sa 3,5 meseci.
Pozdrav mame, ako moze neka mama da odgovori koja ima slicno iskustvo. Beba 5 mesec,odbija svaku kasicu i pravljenu i kupljenu vec neko vreme. Jel imate neki savet da lakse prihvati hranu l?
Imamo potpuno isti problem. Sad ima 5 meseci ld 4-og pokušavam i ni kednu ne prihvata čak i stegne vilicu ili svaki zalogaj izbaci. Imam sina starijeg 11god i nije bilo nikakvih problema tako da me ovo baš muči.
Sacekajte dve nedelje pa probajte ponovo,dete ocigledno nije spremno,do 6meseci i ne treba uvoditi cvrstu hranu :) i u pocetku su to po kasicica dve, nemojte ocekivati da ce pojesti celu kasicu
Pitanje za mame koje doje.
Koliko vase bebe mesecno dobijaju grama? Da li je dovoljno 450g? Jos uvek nisam pocela sa cvrstom hranom, planiram uskoro, pa razmisljam da li joj je mlekce dovoljno😊 On fino spava, ali sigurno nece udvostruciti tezinu do 6-og meseca.
Moja beba je iskljucivo dojena od prvog dana, mesecno dobijemo oko 1kg. Rodjen je sa 4250 i 52cm,na kontroli u cetvrtom mesecu smo imali 8160 i 68cm...sad cekamo novu kontrolu za koji dan, ali smo prebacili preko 9kg.
Mislim da ako je beba, srecna, zadovoljna i ne place da nije bitno dal je napredovala 400gr ili 1kg.. Sve bebe su razlicite, a ima i drugih faktora genetike, koliko sisa... Itd. Bitno da ne gubi kilazu. Nek su nam one zive i zdrave i srecne. 😊






























Dovoljno je,pratite dete ,ako je srecno zivahno nije sigurno gladno ,kilogrami nisu merilo. Ima osoba koje daju deci plazmu i mleko ,cokolina i razne gluposti i ponosne su jer dete dobija na kilazi ,i ja kad jedem plazmu dobijam na kilazi 😂
Hvala na odgovoru!😊
Moja je po rođenju imala 2450, sada ima 5 meseci i 6500😊
Normalno je. Moja cerka nije ni udvostručila ni utrostrucila kilazu (sa 13m je imala 9kg, rodjena sa 3850), bitno je samo da ne gubi. Zdvavo i zadovoljno dete.
Ne znam zašto ne piše u app,ali je takodje ako je mama vozač dozvoljeno zakonom da se beba vozi na prednjem sedištu ,samo da je isključen airbag za suvozača i da je sedište bebe gleda prema nazad :)
Da li mame mogu da podele iskustvo sa cilibar ogrlicama za bebe. da li su koristile i koliko su ucinkovite. Hvala



Odlicno iskustvo sa prvin detetom. Nismo osetili nicanje zubica. videcemo sad za drugo.
Mi imamo pozitivno iskustvo sa ogrlicom! Ako mozetecda nadjete pravu slobodno kupite, necete se pokajati. 👌👌👌
Ja sam isto htela da uzmem pa su mi svi rekli da je to samo bacanje novca 😁
Mi imamo i samo pozitivno iskustvo i to sam preporukom svoje snajke koja svom detetu od 3 godine jos nije skinula i preporukom prijateljice koja ima devojcicu od 2 godine takodje nije skinula. Bacanje para je za lazne ogrlice i morate paziti gde kupujete. Ogrlice koje su prave imaju miris borovine kada se protrljaju cistim pamukom i ne blede vec matiraju vremenom jer to je smola. Bitno je osuncati kada kupite ceo dan da stoji na suncu pre stavljanja ako je vreme kao sada prohladno i oblacno opet moze na dnevnu svetlost kako bi se ogrlica napunila. Sledecom prvom prilikom stavite pak na sunce. Ja ne skidam mojoj takodje nikad, nosi od 3eg meseca ni na spavanju ni na kupanju ali ako se bojite na spavanju da nosi vi skinite. Samo sto kod zubica simptomi su nocu vise izrazeni pa deca ne spavaju tako da ja mojoj ne skidam i lepo pajki. Lazne ogrlice su plasticne i poblede ako se nakvasi acetonom. A prave, sem mirisa borovine ima gorak ukus ili neki peckavi ukus na vrhu jezika kada se lizne.
Zdravo mame :) Moj bebac ima 5 meseci, u zadnje vreme je jako lose volje zbog zubica, bas je nervozan i odbija sa sisa, on hoce ali cim ga stavim pocne da se uvija i da vuce usi i place, ne znam da li to ima neke veze sa zubima iako jos nije izasao nijedan, moram da napomenem da od 3 meseca balavi i gura rukice u usta, preko noci jako lose spava, non stop bi na sisi lezao i eto preko noci mogu da kazem da vise sisa, valjda je pospan i mozda ga tada ne bole toliko usi. Ako neka mama zna nesto o tome ili zna kako da
olaksamo bol neka napise neki savet. Probali smo glodalice, gelove ali ne pomaze nista.
Hvala unapred svim mamama, veliki pozdrav!


Uzmite Mama natura tablete za zube. Rastapaju se u vodi i pomažu i kod temperatura, bolova u uvetu i svega što prati nicanje zubića
Kakvo bre belo vino, stavljati bebi alkohol u usta.?!
???
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »