Komentari za tekst "Kako izgleda procedura epiduralne anestezije?"

Komentara
220
Ostavite komentar
ima
Ja sam primila epiduralnu nakon 6 sati mucenja i bolova ali nazalost nakon 16 sati sveukupnog poroda isla sam na carski(naravno uz epiduralnu anasteziju samo su mi povecali dozu). Morate je traziti odmah cim udjete u boks jer kasnije necete moci uhvatiti anesteziologa. Jedina mana jesta me i dan danas uhvate bolovi na mjestu uboda(4puta me boli bila puna vode) i bas umiren tih par dana nadam se da ce to prestat s godinama
Da li se neka mama skoro poradja sa epiduralom ubetaniji?koja je procedura da bi se dobio? znacio bi mi puno svaki odgovor.hvala 😊
Zasto minusi? Odgovorite ako znate, a ne ovako.
Narodni Front? Ne znam postoji li uzasnije porodiliste.
Tesko da mogu napraviti razliku u bezobrazluku izmedju ginekologa I anesteziologa. Porodila sam se u oktobru,posto sam imala vezu nisam imala problema,primila I epidural,ali! more zena koje su se to vece poradjale kao I ja,verujem da nikada vise u Front nece uci. Ili pak mozda hoce u koliko "nadju" vezu I spreme 500e kako bi se anesteziolog udostojio da se pre svega pojavi a onda im I da epidural koji se ne placa! Potpuna bruka ko nam radi.
Da li i vi imate loše iskustvo sa porodjaja u Frontu, u smislu vredjanja od strane lekara? Naročito anesteziologa.
Ja nemam,ali sam ja dobila 7 kg u celoj trudnoci.Ako ste se ugojili preko mere a zeleli ste epidural trebalo je da znate da je to anesteziolozima ozbiljan zahvat,tako da potpuno razumem i opravdavam njihovu reakciju.Moje iskustvo je sjajno,dobila sam epidural a bila sam otvorena samo dva prsta,u isto vreme sam prikljucena i na indukciju,porodila se sa tri sata,i nista nisam osetila,ne znam sta znaci porodjajni bol.
Identicno iskustvo,porodjaj nisam osetila.Anesteziolog je sve vreme bio uz mene,epidural sam dobila dok sam bila otvorena dva prsta,i u isto vreme indukciju,sve u svemu,savrsen porodjaj.Dobila sam 7 kg u trudnoci,bilo je lako plasirati kateter.Ovde se bune samo one koje su u trudnoci dobile preko 20 kg,naravno da takvim zenama anesteziolog ima problem.Imam i ja,trudnoca nije opravdanje.
Ja imam samo reči hvale za sve koji su bili pored mene za vreme porođaja, isto dosla u Front otvorena 2 prsta dok sam se popela u salu 4 prsta nakačena odmah na idukciju dali epidural, u 11h sam inače usla u salu a u 12:50 sam se porodila.
Ima li neko iskustva sa epiduralom u Smederevu? :)
Prošle godine u decembru porodila sam se u frontu sa epiduralom. Ja porođaj nisam osetila i oporavak je bio lak iako mi je rađena epiziotomija. Doktori ljubazni i razumni, ja opuštena jer ne osećam bol a moj dečak od 3750g i 53cm se za 10min rodio a pri tom mi je prvi porođaj. Svakoj ženi bi preporučila da uzme epidural jer zašto bi u 21. veku trpela bol bespotrebno. Posle 8 meseci ja ne osećam nikakve posledice tako da su te priče o straaaašnim posledicama od epidurala glupost.
Da li u Smederevskoj Palanci ima epidural?
Ja sam se porodila u martu, u Frontu
i imala sam epidural
Svakome bih preporucila, bukvalno nista nisam osecala od momenta kada sam dobila epidural a do tada sam padala od bola
Mislim da sam bila 4 prsta otvorena kada su mi dali, i posle dva sata samo sam se porodila. Ni tada ne mogu sada da kazem da je bio bol sam porodjaj vise strah i osecaj kao da mi se ide u wc kada su krenuli naponi
nisam imala nikakve komplikacije posle zbog epidurala
Oba porodjaja su bila sa epiduralom,i zaista,svakoj trudnici bih preporucila!
Ja sam se u junu poradjala u KBC Dragisa Misovic. Uzela epidural i svakom bi preporucila isto. Ovde se to ne placa, dva anesteziologa su mi uvodila epidural, predstavili se i sve vreme pricali sta mi rade i kada da im se obratim posle intervencije. Obilazili me nekoliko puta i bili prisutni , tacnije jedan od njih, tokom porodjaja sa doktorom i babicama. Prvi put sam se poradjala u Gradskoj bolnici, 2015,epidural nije bio uobicajena procedura tamo. Namucila sam se, trpela uzasne bolove, bila premorena od njih kada je doslo vreme za porodjaj. Hvala Bogu sve se dobro zavrsilo, odakle sam izvukla snagu ne znam. Povracala sam, glava me zabolela nenormalno a ostalo da ne spominjem. Drugi porodjaj sa epiduralom sam lezala, odmarala i cekala da se otvorim. Napela se cetiri puta i zagrlila svoju musavu devojcicu. Happy end! Nemam nikakve bolove u ledjima, nikakve posledice od epidurala. Bolelo me je mesto uboda neko kratko vreme, malo donji deo ledja, mesec dana nakon porodjaja u odredjenom polozaju. Sada apsolutno nista.
Da li je moguce primiti epidural, ako imate od
Malena Scoliozu kicme?
Da li je porodjaj epiduralom dostupan u gradu Zrenjaninu i kakvi su uslovi? hvalaa unapreddd 😙
Ja sam prezadovoljna epiduralnom anestezijom,stvarno je lakše.
Da li neka zna da li se placa epidural u Visegradskoj I kakva su iskustva tamo? Kada ga treba traziti?
Ja se poradjala 2014te i nisu hteli da mi daju epidural. Uzasno iskustvo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »