Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
1227
Ostavite komentar
Prvi put cujem da se bebi od tri meseca daje kamilica.. znam da daju kim zbog grceva..
A za vodu su rekli pedijatri u porodilistu.. Beba sve dobija kroz mleko.. Hvala Bogu lepo piski i kaki..
Ja dajem kazu dobro za mozak😂😂dobro ce "pamtit#
Ne..Bebama se nista ne daje do 6mjeseci..nista osim mlijeka majcinog ili AD
Moja beba ima sluzavu, pomalo vodenastu stolicu koja sadrzi i grudvice. Ne znam da li je to ok. Beba je samo dojena. Odlozili smo vakcinu misleci da je mozda trenutni problem sa stomakom ali ona jos malo pa mesec dana ima takvu stolicu. Beba dodaje po 1200g, vesela je. 6mokrih pelena i jedna pokakana dnevno.
i kod nas je takva stolica 🤭😊 ne moze da bude gusca a te grudvice su apsolutno normalna pojava, jedino to sluzavo sto kazete moze da ukazuje na alergiju na proteine kravljeg mleka isprati da li beba ima suve pecate po telu-ekcem. ili ako se nadje krv u stolici. onda se obratite pedijatru.
Alergija na proteine kravljeg mleka verovatno. Isti slucaj i kod nas. Prvo dete sluzave, eksplozivne stolice, kasnije se pojavila i krv. Drugo dete sada isti problem. Ja bih se posavetovala sa gastroenterologom i izbacila sve mlecno iz ishrane i u tragovima. Sluzave stolice nisu normalne kod bebe. Ne mora da znaci da je to slucaj kod vas ali nije na odmet da proverite
i moja ima tako i samo je dojena.. mislim da je to normalno 😉
To je normalno.. i moja beba ima takvu stolicu.. Njima je stalno vodenasta stolina s obzirom da sisaju..
Zdravoo, i nasa bebica nije kakila 6 dana i omda je 7mi napunila pelenu do vrha 🤣 ako js dojena moze i 10 dana da ne kaki, njima se u ovom periodu sire creva i kazu da je normalno je da ne idu svaki dan, ali vratice ce ubrzo u normalu pa ce kakiti i vise puta dnevno... Pozz
Zdravo,kada ce te uvestii bebi šargarepicu? Neko kaže da može po malo sam 3m,neko sa 4m😊hvala
Nikakva druga hrana bebi ne treba do 6mjes osim majcinog mlijeka ili AD..Nema pottebe za zurbim..beba svakako ima majcinu krvnu sliku do 6 mkes i od tada vi uvodite polako cvrstu hranu i stavrate joj vi njenu krvnu sliku .
Nikakvu hranu osim mleka ne uvoditi pre cetvrtog meseca i to je nekim bebama prerano. Cemu zurba ima ceo zivot ispred sebe da jede. Pustite jos vremena da se bebi razviju crevca i da bude spremna za jelo. Dosta beba u 3 mesecu imaju jos uvek grceve,samo im jos cvrsta hrana fali na to pogotovo sargarepa krompir pirinac sa cim uglavnom mame pocinju a sve to stvara zatvor.
Moja beba ima 2 mjeseca i 3 nedelje, i mislim da pati od zatvora, ima stolicu svaki treci dan. Prosle sedmice je svaki dan imala stolicu pa sam mislila da se sve vratilo u normalu, ali ove sedmice opet na svaka 3 dana ima stolicu. Inace sisa i dohranjujem je sa Novalac 1. Rodjena je sa malom tjelesnom tezinom 2200 grama pa je uz dojenje jela i preNan dok nije presla na Novalac 1, otad nema redovnu stolicu. Posljednjih dana je iskljucivo dojim bez dohranjivanja. Pedijatrica kaze da je normalno i do 7 dana da nema stolicu. To je pocelo da utice na bebino ponasanje, postala je razdrazljiva i cesto se napreze i stenje ali se nista ne desava. Da li je neka mama imala slican problem? Da napomenem da kad kaki stolica je normalna.
Moja beba od 2 meseca koja je na mesovitoj ishrani ima stolicu jedno u dva, tri dana i onda bude bas eksplozivna, gusta i zelena sto je mene uplasilo. Medjutim na drugoj kontroli pedijatar je rekao da je sasvim normalno da bude zelen i gusta zbog zadrzavanja u crevima i da je bez obzira sto uzima i AD mleko okej da nema stolicu i po 7 dana. Takodje da praktikujemo vezbice za stomak, narocito dok se kupa jer su tad misici najopusteniji i da uzima kasicicu vode ponekad.
Takodje se bebac muci, ima napinjanja, bude dzangrizav ali nazalost tako ce biti dok se ne ustale navike
Moja u pocetku nije imala stolicu i do 10 dana, svi kazu da je to ok ako je iskljucivo dojena. Kada sam dodala malo dohrane imala je stolicu svaki put kad je dohranim. Sada je opet iskljucivo dojim i opet je krenulo na par dana, medjutim dajem joj probiotik za bebe koji moze na duge staze da se koristi i sad ima svaki dan stolicu. Iako pedijatri tolerisu do 2 nedelje, ipak je velika razlika u raspolozenju kada ima svakodnevno. Ja bebu vise ne vidim da se muci, place i stenje. Nista to nije strasno, ali probajte nekako da stimulisete da kaki. I masaza stomacica i stopala pomaze nekad. Pozdrav!
i ja imam bebu od 2 meseca i 3 nedelje , posle grceva beba kaki na 10-ti dan, nas pedijatar kaze da za iskljucivo dojenu bebu stolica moze izostati i do 14 dana.
Zdravo, da li su vam kontrolisali vid i sluh otkako se beba rodila?
gde je najbolje za pregled?
Moja beba ce 3. Meseca 11 decembra, ali jos uvek nije uobrocena. Ima 7kg, jede na otprilike 2, 2 i po sata, a uvece posle kupanja mi uvek odspava od 8 do negde pola 2, 2 i posle se budi na 2 sata. Samo sisa, ja ne znam kako kad place i smiri se samo na dojci da je uobrocim
Ona će sama po svojoj potrebi da napravi taj razmak kako njoj odgovara... Bebe traze da sisaju i kada su gladne i kada su žedne i kada traže vašu blizinu i pažnju...Kao i Vi kada ste žedni-nekad u sat vremena popijete 3 čaše vode, nekad jednu... Tako i bebe... Najbolje za vašu bebu je da je pratite, one ne znaju za sat i vreme
izdrzite tri sata,smirite je sa dudom ili na sebe prislonite,podoj na zahtev je ok prvih mesec dana,videcete kako se onda navikne na tri sata,tako sam ja i samo prvi put mi bilo cim zaplace ja bi je da ona sisa,pa sam je smirila,zaspala mi i budila se posle na tri sata indavala da sisa na tri sata nekad jedino ako je traljavo sisala davala sam na dva i po sata.Pre mi je spavala i sisala pa sam je stipala,al sad ne bi trebalo da vam pravi problem veca je,samo budite istrajni i posle ce se utanaciti.Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »