Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
bebac je gladan ti mu daj 40ml mleka dohrane i daj mu da sisa
Moguće da nemaš dovoljno mleka. Lepo si rekla da posle dojenja se buni, a posle dohrane ne plače i zaspi. Posavetuj se sa nekim, ali to je to.
Drage majke, moze mala pomoc? Beba ima 2 meseca, isključivo je dojena beba, ne kaki vec 6 dana.. Znam da je normalno do 10 dana da ne kaki, ali ga vec boli stomacic.. Koristimo probiotik, pije vodu i caj, ima samo gasove po ceo dan, ali nema stolicu.. Sta raditi?
Sanja, bilo koji deciji probiotik moze.. Mi koristimo bio gaju..
Moja beba nije imala stolicu po 4 dana i plakala je baš jako, jer je stomačić boleo. Ja sam namazala uži deo toplomera pavlovićevom i stavila joj u guzu. Odmah uveče je imala stolicu.
Moja beba kaki na svaki 4. dan, ali kad vidim da se bas muci, izazovem joj stolicu tako sto joj stavim malo samponcica u guzu i za manje od minut ona se iskaki.. Naravno ne preterivati sa tim i ne raditi to cesto da posle ne bude problema kad bude sama htela da kaki, tj da se taj crevni deo (ne znam kako se zove) ne navikne da stolica izadje samo ako je izazovemo..
Moja beba ne kaki po 8 dana, 7.... Od kako sam pocela da pijem senjacki čaj, čini mi se da je pocela češće da kaki..na 5, 6 dana... Dobija ga preko mog mleka, inače taj čaj je dobar za grceve, gasove i regulise probavu. Moze i bebi da se daje po par kašičica ali joj nisam davala..samo ja pijem. Nisam redovno pila, ali kad god ga popijem beba se sutradan ukaki, rekla bih da je od toga jer se tako vec par puta dešavalo. Danas se dva puta ukakila, sreći nema kraja heheheh
koji probiotik dajete bebi? nas kaki ali nema gasove i ceo dan place jer ga boli stomak. isto 2 meseca i dojen.
Da li vaše bebe drže uspravno glavicu kada ih nosite ?
Moja beba je odavno počela da diže glavu. Mi sretni,ponosni, a ono ustvari hipertonus koji su otkrili na kontroli. Sada idemo na vježbice da ne bi pogrešno usvojio neke pokrete. Inače, beba ima mjesec i po.
Drzi ,i bas je cvrsta 24 puni 2 meseca .
Mame ,potrebno mi je misljenje, savet..
Beba ima nepuna 2 meseca. Ima problem sa spavanjem, bukvalno odrema par minuta i budi se, place... Ceo dan mi prodje u ljuljanju bukvalno😞 Vodila sam ga kod 3 razlicita pedijatra, svi kazu da je zdrav, napreduje. Jedino sto ima grceve..
pokusajte da stavljate bebu na stomak da spava,moja jedino se tako smiri i ne budi na 5min kao kad je na ledjima...dobro je i za grceve ako ima,podrigne nekad i tad iako je drzim na pola i posle podoja
ista prica :)
Moja bebica je imala grčiće i odmah sam joj uvela esspumisan kapi i bio gaju.Nama je pomoglo,ali sve je to individualno i svaka beba drugačije reaguje.Moj sestrić je imao strašne grčeve,sve su probali,razne kapi,čajeve,stavljali mekinjice i ništa nije pomoglo.Svakako preporučujem bio gaju,jer je dobar probiotik.
mi nemamo grceve u tolkoj meri al colief kapi su nam jako pomogle pa ih sad ni nemamo vise nikako :)
Isto tako je i kod nas...probaj razne kapi neko možda pomognu i strpljenja treba a vremenon bice sve punoo lakše...
I mi smo imali grcice kada smo izasli iz bolnice i isto tako su nam prolazile noci.to je do grceva.kupi kapi(ja sam koristila espomisan)nama je pomogao,dok bio gaia nije nimalo.Zavisi koje kapi joj odgovaraju,Plantex caj,bocicu za grceve.Mada od svega ovoga mislim da je najvise do kapi.Srecno sa grcevima😊
Jos malo pa punimo 2 meseca.. Ali i dalje bebi setaju oci, ne uvek ali desi se dok gleda u nesto da joj se oci ukrste ili jedno oko ide u stranu. Citala sam da je to normalno za novorodjence, ali do kad to traje?
Nama su rekli da se tolerise cak do 6.meseca! I mojoj maloj se desava isto, ali uglavnom kad fokusira nesto sto joj je blizu 😁
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »