Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2646
Ostavite komentar
moj termin 11.5.2020😘
Zdravo zene. Molim za savjet, trudnocu vodim privatno, a kod drzavnog idem samo za upute koji mi trebaju, nikakvi pregledi nista sa njegove strane. Medjutim tu nastaje problem, jer nece da mi daju nalaze da ih nosim kod svoga privatnoga ginek. Prva mi je trudnoca, ne znam sta da radim, kako i na koji nacin da dodjem do svojih nalaza? Unapriied hvala!
Hvala Sonja 💐
Drzavni lekari nikad ne daju nalaze, ako vodis privatno i nalaze moras raditi u privatnoj laboratoriji.
14.05.20djecak💙
13.maj- decak :)
Zdravo Andjela, i meni je termin 14.5.
Čaj josif pancic za trudnice-iskustva? 🤔🙂
Ja sam ga pila u prethodnoj trudnoci, i imam samo pozitivno iskustvo... Pila sam ga i pre trudnoce posto sam imala problem sa infekcijom koja je udarila i na bubreg i jedino me je to spasilo da mi se vise ne javljaju infekcije.
Već 2 mjeseca su mi malo povećani leukociti u urinu, kako da se rijesim infekcije?
Svi kažu to je normalno u trudnoći ali smeta mi i pecka :( da li neko ima rešenje? 🙏Pozdtav❤️
13.05.2020 decak....a 20.04.2018 devojcivu rodila :)
13.05.
devojcica❤
zdravo mame,
da li se neka od vas susrela sa "problemom " urina. Naime prvi jutarnji urin mi je mutan , dok su svi ostali tokom dana normalne boje i bistri.
Da li je to nesto sto treba da me brine. Drugih problem nemam, tipa peckanje, učestalo mokrenje, sve je normalno sem toga.
Ima li ko iskustva sa euthyroxom u trudnoci? Prepisan mi je naizmenicno 25 jedan dan pa 50 drugi dan i sve tako.
Usla sam u 18.nedelju,do sad dodala 6 kg, ali ne bih da odem ni nesto preterano pa me zanima ima li ta terapija uticaj i na to. Cisto da znam sta me ceka :)
Hvala puno na odgovoru, to me malo i ohrabruje :)
Ja sam imala ranije problema sa stitnom ali su me lekari konstantno vrteli u krug tako da sam ostala bez adekvatne terapije. Da ne pricam koliki sam visak kg imala. U poslednjih pola godine pre trudnoce sam skinula bar 20-25kg i dosla na neku normalnu kilazu. Danas sam se merila opet i vaga pokazuje +5,5kg otkako sam trudna.
Ja sam svesna da u trudnoci je gojenje normalno, samo me zanimao i uticaj eutiroksa na to jer zaista i zbog zdravlja i svega ne bih volela da previse nabacim pa da se opet mucim sa time.
Hvala jos jednom puno :)
Ja imam hipotireozu i uvecanje stitne zlezde i terapiju eutiroksom i pre trudnoce da bi mi pomogao da ostanem trudna, cak su mi dali vecu dozu dok smo pravili bebu da bi pospesili sanse za zatrudnjivanje. Za to su pokazatelji bili brzo i prekomerno gojenje, unutrasnji bes, losi rezultati tsh duze vreme i ultrazvuk stitne.
Od kad sam trudna idem na kontrole svakih sest nedelja gde mi se povecava doza za 12.5. Ja sam sada 18n+5d i nisam se ugojila ni grama ali i vodim racuna, endokrinolog je pohvalio jer ne bi trebalo sa dodje do velikog ili brzog gojenja. Eutiroks utice na rad stitne i izmedju ostalog svojim dejstvom kroz stitnu ubrzava metabolizam tako da se kontrolise njen rad, tj. normalizuje se i zaustavlja prekomerno gojenje ali mora i da se vodi racuna o ishrani. Ja sam od prosle nedelje na 62.5 ali to zavisi od individualnih rezultata.
Meni jos uvek nije sasvim utvrdjeno koja sam nedelja 😁 Po menstrucije je 17+1, po Dabl 17+5 a po Uz 18+4 😂 i to mi je doktorka na Uz rekla da je krupna beba po merama a ja jos nisam osetila pokrete.
Najmerodavniji je uz radjen oko 10 nedelje ciklusa tada beba nema genetske predispozicije i u polozaju je u kome se najlakse izmeri oo tim merama se odredjuje starost. Nisi jedina lezim trenutno u bolnici i svaka druga ovde ima taj problem ukljucujuci i mene.
drage moje, moram da podelim sa vama, ne znam da li ja to umisljam, al mislim da ne umisljam, ali kad god pojedem nešto slatko moja beba pocne da "luduje" . Tacno je jace osecam, da li se secer brzo apsorbuju do bebe il sta je, ne znam. To sam primetila, sad da li umisljam ne znam. Je l neko to primetio😂😂
Da li neka od vas u ovoj nedelji oseca bol u preponama? Ja danas jedva hodam. :(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »