Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3803
Ostavite komentar
moja beba ima 3600 u ovoj nedelji. za dve nedelje naprednija 😁😁 ja se tesim da uz nije bas pouzdan da ppgodi tacno
36i tjedan procijenjen na 3040 g.. Mene strah da ne bude jako krupan 😂 očito svaka mama s nečim muku muči
slucajno stavih minus. koliko sam cula, da bas uz teg nije precizan. verujem da je omasio za neku stotinu grama dole. ali bez obzira, verujem da ce biti sve u redu, i da to nije strasno. javite se, ja sam 36+5🤗🤗
Ne sekirajte se. Meni je na samom pocetku trudnoce bila sitnija beba a sada smo ista nedelja kao vi i proslog ponedeljka bebac 2680 ali mi je receno da ultrazvuk varira za nekih 300 grama. Ne opterecujte se. Najbitnije je da su bebine funkcije vitalne, da se vi super osecate. U ovom periodu se bebe najvise goje. I na kraju krajeva i sitnije bebe su rodjene i sve dobro pregurale. Puno srece i bez nervoze.
36 nedelja, blagi pritisak u donjem delu stomaka, jos nije krenuo da se spusta. Da li se neka mama skoro porodila u Frontu?
Prvi porodjaj sam imala pre nesto vise od 2 i po godine. Porodila sam se u 39nedelji, CR. Nedelju dana su pokusavali prirodno da me porode, Isla sam i na stres test, i na indukciju, ali nismo reagovali ni beba ni ja. Ona je bila visoko, a ja se nisam otvarala. Beba je bila vec jako zrela za porodjaj, i velika (3880g), te sam pocela da gubim plodovu vodu, tj da se naduvam od nje (ruke, noge), sto je bila posledica tezina bebe.

Termin mi je 31.12., nekoliko puta sam pitala dr da li postoje sanse da se ovaj put porodim prirodno, ona je rekla da nema sanse. Cak i ako krene prirodno zavrsila bi na hitnom CR.
Mada, koliko sam je shvatila, ako prvi put nije krenulo, nece ni drugi put krenuti prirodno, i nekoliko dr mi je potvrdilo tu teoriju. Da li neko ima slicno iskustvo?
Meni je doktorka radila zadnji uz u 30 ned.i kaze da nema potrebe vise da se radi uz. Jel to ok? Od 36 ned. Idem na ctg svaki utorak... I to je to
gde je to ? meni doktorka svaki put radi i uktrazvuk jer cemu i ici na pregled ako ne radi uz?
mislim da ti je to sasvim ok. U Norveskoj se radi samo jedan ultrazvuk za celu trudnocu u 19.nedelji.
Drage mame daj te mi iskustvo za carski rez.. Posto mi je prvo djete
U Subotici...
bojana,u kojoj bolnici ste se porodili??
Prvo stajanje na noge je ubitačno, sve te peče rana, kao da te neko polio vrelom vodom... Ja nisam znala šta me je snašlo.
Em su me iz šok sobe izbacili posle 15h, umesto nakon dva dana, pa sam na odeljenju morala da funkcionišem kao i sve druge mame koje su ipak preležale 48h u šok sobi. Sa sve kateterom i infuzijom su me u kolicima preneli, i donosili mi bebu na svaka 3h.
Kada sam ugledala jednu mamicu kako ladno obuva patike, ide kući, pomislila sam "kad ću ja tako?!", al veruj, oporavak je jako brz, iz dana u dan sve ti je bolje i lakše. Prvi dan sam jedva šetala, a treći već sasvim normalno.
Samo moraš biti uporna i prvih dana što više, na silu, ustajati i šetati, jer je je time oporavak brži. :)
SREĆNOOO!!!! :)
Pa prezivi se :D Nista toliko strasno, nulti dan u sok sobi je najgori, posle je sve lakse i lakse :) A cim dodjes kuci sve se zaboravi! Srecno..:*
Trudnice kako spavate nocu? Jaa katastrofa... Sve me zivo boli, idem u wc svaka dva sata😩
Isto tako, svaka dva sata ustajem da piskim, pa nakon toga osecam uzasan bol u besici i donjem delu ledja, i taman kad se primire bolovi i zadremam opet mi se piski i tako u krug celu noc... :(
Loše,ne mogu da se okrenem,da disem gorusica celu noc.Kao da je neko legao na mene 🤣
Bila sam na ultrazvuku beba 3.900,da li ima mama da su rodile prirodnim putem krupne bebe?I kako su bile bebe jesu li se namucile?
4 500...sto se tice porođaja samo slusala upute i pravilno disala..beba izasla nakon dva tiskanja,lagano samo me malo rasjekli.Ja se volim zezati pa reci krupne bebe lakse roditi izgleda..same izlaze😅 također prvi porođaj,sada evo druga trudnoca zadnji mjesec...opet imam krupnu bebu pa vidjecemo

Ja se plasim carskog,iako je beba glavom okrenuta i nisko od pocetka trudnoce.Mislila sam porodicu se u 22 nedelji.Do termina ima 18 dana popravice se jos.Ja sam i sa 3.500kg prvom bebom bebu namucila jer nisam znala kada da guram 😕
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Uz malo kreativnosti napravite izuzetno dekorativnu korpu sa uskršnjim jajima! »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »