Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2071
Ostavite komentar
Drage trudnice, kakav je vas apetit? Meni i sama pomisao na hranu izaziva gadjenje... cak i ono sto jako volim, sada ne mogu ni zamisliti. Jedino mi se jedu mandarine, banane i jabuke... poneka porcijca paste. Mucnine nisu jake, ne povracam... samo slab apetit.
Još jedno pitanje..
Šta radite u situaciji kada pojedete nešto za šta se ispostavi da vam ne prija? Ja sam napravila "glupost" sa kikirikijem i stomak mi prilično struji, što me, naravno, plaši..
Hvala na odgovoru.
Zdravo svima :). Danas je 6 nedelja i 6 dana kako sam trudna i svašta osećam. Doktor koji mi je potvrdio trudnoću mi je rekao da bi, po ciklusu, trebalo da sam trudna više nego je UZ pokazao i sad kad sam pročitala slična iskustva, lakše mi je. Međutim, svašta mi prolazi kroz glavu (iako je on rekao da je sve u redu, rečenica - videćemo za dve nedelje da li bebac raste, nikako mi ne izlazi iz glave i kad pomislim na naredni pregled, ne mogu a da ne zadrhtim). Pored toga, od šeste nedelje sam počela da osećam simptome - apetit mi se definitivno promenio, povremeno imam nalete mučnine, grudi su mi bolne i malo bujnije, često sam pospana i troma. Međutim, kako je rano, ponekad se pitam je l' to iz glave i da li mi se apetit promenio zato što sam počela da pijem folnu kiselinu ili zato što je bebac gladan, da li sam umorna jer malo spavam ili bebac hoće da odmara..
Šta vama prolazi kroz glavu i kakva su vaša iskustva?
Zdravo Milena. Drago mi je da imas sve te simptome jer to znaci da je sve u redu i da se bebac razvija. :) To su klasicni trudnicki simptomi. Naravno, normalno je i kad neko nema nikakvih simptoma i zavidim takvim mamama. :) Nema potrebe da brines, bice sve u redu, lekari nekad ne paze kako formulisu recenicu ali nema razloga da ne bude sve dobro. Budi strpljiva do sledeceg pregleda, odmaraj, nemoj da dizes nista tesko i uzivaj. :)
Hvala puno Bojana.. Zaista, hvala. :)
Drage dame imam jedan veliki problem barem tako izgleda za sada. Imam ogromne gorušice i podrigujem evo već nedelju dana. Ne znam šta mi može pomoći sve sam već probala. Ujtru se podrigujem na ništa. Jel je neka od vas imala već takve probleme?
Cao Jelena. Ja sam imala jake mucnine pa posle dugo gorusicu. Moj savet je Donat voda i ako je bas toliko lose rupurut tableta koju mi je preporucio endokrinolog jer ne pijem nista na svoju ruku.
Ćao drage zanima me vaše mišljenje, po mojoj procjeni sam u 7nedelji trudnuće.Nisam još išla ginekologu,Jutarnje mučnine nemam, ne boli me stomak,nemam nikakvi baš promjena,Pa me zanima da li je to sasvim normalno u trudnoći ??
druga beba je u pitanju.
Selma, normalno je naravno. Svakako mozes kod lekara na UZ, sad vec mozes da cujes i bebine otkucaje srca. :)
Cao drage mame, sada sam u 7 nedelji i pojavljuje mi se vec nekoliko dana neki brao iscedak, boja kafe, imam i bolove u donjem delu stomaka, doktor mi je dao utrogestan, inace sa bebom je sve u redu i sve je normalno, dobri su i rezultati, ali me ovo brine, zanima me da li ima razloga za brigu i da li je neka od vas to prosla ?
Zdravo.7 sam nedelja i nosim blizance.Na pregledu mi je receno da se jedan blizanac ne razvija kako treba.Iduci termin za pregled zakazan za 9 nedelju trudnoce.Da li se nekom desilo i da kasnije sve bude okej ili najcesce taj blizanac koji se ne razvija odumre?
zdravo ja sam usla u 7 nedelju imam blage mucine i jedem tako slatko😁inace jos uvek me strah u decembru sam morala da prekinem trudnocu u 11 nedelji jer je zamro plod molim Boga da sada bude sve uredu juce samisla na ultrazvuk za sada je sve uredu kontrola za dve nedelje
Da li je bezbedno da se leti avionom u 7-oj nedelji?
Ja ne mogu da se najedem.Non stop nesto jedem dal to bili manji obroci ili veći. Jel ima jos nesto takav simptom ili sam ja jedina inače sam u 7 nedelji
:)
caoooo zenice, ja sam 6+5 i juce smo prvi put culi otkucaje srca :-)
Imam malo bakterija u urinu, ali doktorica kaze da je to sve normalno j da se moze rijesiti uz cajeve.
pozdrav
Hej zene,7.nedelja sa blizancima.Ima li zena u istoj situaciji ili onih koje su
radile betu u 6-7 nedelji?
Ja sam sedma nedelja sa blizancim
Utorak uz da vidim srcane radnje
Zdravooo, ja sam 7 ma nedelja trudnoće 😀 prva trudnoća, simptoma milion, od mučnine, povraćanja ,nervoze, promjene raspoloženja, umora, iscrpljenosti... Nadam se da će kada prodje prvo tromjesječje proći makar nervoza i povraćanje. Kakva su Vaša iskustva? Pozdrav za sveee
Ja sam u prvoj trudnoći povracala od 2 mjeseca pa sve do 9-tog.A za isrpljenost uzmite magnezij barem malo vrati snagu.
Trebalo bi sve da prodje oko 12 nedelje, a skroz da bude dobro oko 14, bar je kod mene tako. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »