Komentari za tekst "Vaša 38. nedelja trudnoće"

Komentara
3839
Ostavite komentar
"Posteljica gore i levo sa obodnim kacifikacijama", sto bi znacilo da je pocela brze da stari. Sl. kontrolla za nedelju dana, bebac 2500. Moja doktorka misli da samo treba pratiti stanje.
Moja posteljica je takva vec pune 3 nedelje u toku kojih je beba napredovala 600g. Doktor prati malo cesce ali za sada nikakve probleme nemam zbog toga - uostalom i da te porode sada, nema opasnosti po bebu.
Da, tako je Sena, ja Sam sada 38+6, beba normalno napreduje, samo prate stanje, posteljica zrelosti III. Bitno je takodje da I'ma dovoljno plodove vode. Sve u svemu, spokojno cekam Bebca.
drage mamice 38 nedelja sam vec dva dana imam beli sekret vodenast kao sa vodom desava se i da se pojavi samo voda danas ne boli malo i mali syomak sta mislite dal ce skoro porodjaj napominjem da nemam nikakve bolove vise
37ned.i 4 dana , desna noga mi se ukocila skroz, jedva hodam. osecam kao da imam upalu jajnika, dali ima neka mozda vakav problem??
Meni se to takodjer desava ujutro kad se probudim desna noga takodjer.
porodila se!
Cestitam 🥰
Kako je proslo, ima li nesto korisno sto mozes podeliti sa nama, koje tek ceka😉
Hej, otvorena 3 cm bole kukovi boli sve...mislim da sam imala sluzni cep onako ruzicasta svijetla sluz , prvorotkinja, u terminu 37+2, al jos 16 dana do pravog ginekoloskog broja, ajme umrt cu ako do tada cekamo, velik mi je 3300 - ima koja mama da mi kaze za kolko je ona cca rodila nakon otvorenja dva prsta iskustva? sta to znaci? da ce keoz koji dan ili
nemoj da cekas vec otidji u prvu bolnicu koja ti je blizu da te pregleda...
Zdravo drage moje imam malih problema i ne znam da li mi je poceo porodjaj ja sam od 30.nedelje otvorena vec dva prsta jel sam imala jake kontrakcije zbog toga jel sam se pravila vredna i radila svasta nesto po kuci usput i zivim u zajednici gde iako sam trudna i prva mi trudnoca svi ocekuju od mene sve....Sada sam 38.nedelja i osecam da jedva hodam i jako me.bole krsta stomak se bas spustio,a nemam kontrakcija...Moze li pomoc?😟😱
To može biti premor, ali ukoliko bebu slabije osećaš, uz sve te tegobe, može biti a i ne mora. Pravi trudovi su oni kod kojih se ne dvoumiš jer su bolni 😯 a ipak bol je isto individualna stvar, tako da osluškuje svoje telo i opušteno.
Nama uvek govore da sacekamo kontrakcije skoro na 2 minuta i tek onda se zaputimo u porodiliste. Posto ih ti nemas, mozda je bolje da pratis situaciju, zavisno od praga bola, u ovoj nedelji su normalni svakakvi bolovi .
Pozdrav, ima li koja buduca mama da joj je do sada (do 37.tj.) ispao cervikalni sluzni cep? Jeste li jos 2u1 i imate li mozda vodnenkastiji iscjedak?
Meni je u predhodnoj trudnoci ispao deo sluznog cepa 5maja a deo dan pred porodjaj 30maja.
inace sluzni cep nije ispao nemam bolove sem ponekad u malom stomaku
imam ja vodenasti sekret ne znam dal cu skoro
ljudiii 37+1 , napredan dva tj stalno.... boli me svaki dio tijela, misici ko da sam trcala maraton, guza najvise, do sada nisam to osjecala nemogu se namjestit spavat boli kuk boli trtica ma i ruke bole misici..jel normalno? brz kontrakcija samo boli svaka kost
Imate li osecaj da se blizi porodjaj? Ja ne uopste. Osim sto mi je stomak ogroman kao da nosim blizance sve ostalo je ok. Plasim se samo da beba ne bude mnogo krupna ako predjemo termin. Nisam se puno ugojila, ali strah je tu jer se jako plasim da me ne seku previse pri porodjaju. Imate li i vi strah zene?😰
Termin 29.11.2019. Pukao vodenjak danas, trenutno bolovi na 5 min. Čekamo.... Srećno svim mamama...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »