Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Draga Rado, mnogo pametuješ. Znaš li šta je djece othranjeno na tom mlijeku pa su sad zdravi ljudi kao naprimjer moj otac. Šta svi osuđujete i pravite se pametni, mislite li da svako ima novca za adaptiranu hranu? Kravlje mlijeko bilo zdravo ili ne bilo othranilo je mnogi sad već odraslih ljudi, zato pst.
Mislim da ste prilagodile 21. veku. Rodjena sam u sred rata gdje je moja majka od straha u svemu tome ostala bez mlijeka. Odgojila me sa kravljim mlijekom jer nije bilo tad novalaca bebilaca aptamila itd itd. Sad sto vi osudjute gospodju tj mamu malo se posvjetujte na kakav ste nacin odrasle i sta ste jele,nema potrebe da napadate i osudjujete. Mati je na pola doze kravljeg mlijeka dodavala 1/4 vode i malu kasicicu secera i tako do 4 mj pa evo danas sam zdrava i pritom rodila 3 djece hvala bogu zdravo svako. Kod trece prinove nisam imala mlijeka za dojiti i moje dijete je jelo kr mlijeko do prije pola god a naprenije je nego vi sto hranite PRAHOM!!!!!
E moja Dragana. Ako ti je baba mislila da je kravlje mlijeko izvor zdravlja, pa bar ti imaš načina da se informišeš.
obzirom da sam nutricionista dugo godina, reci cu vam da sto se tice kravljeg mlijeka, nikada da ga ni vi ni beba ne probate, necete pogrijesiti, jer u njemu apsolutno nema nista nutritivno, da bude jos gore, samo vam moze napraviti deficit zeljeza.., a za bebu nikako ne moze biti obrok, ako ne dojite bebi morate dati formulu, jer na kravljem mlijeku beba doslovno ne moze da zivi. Nasa djeca nisu nikada probala kravlje mlijeko,niti cemo im ga ikada dati, suvisno je, bespotrebno cak i mi za sejkove koristimo Ad.u prahu jer je nutritivno obogacen.
Draga,u kravljem mleku nema ono baš ništa korisno ni za odraslog,a ne za bebu od 2meseca. Dobro je za palačinke, da napraviš ovsene pahuljice,corn flakes,ali ono samo nema baš nikakvu nutritivnu vrednost. Čak ni kalcijum iz njega ničemu ne služi,jer se ne ugrađuje u kosti. A tvom detetu treba kvalitetno mleko, ne kravlje. Malokrvnost je jedna od stvari koje može da izazove,od brojnih drugih.
Nadam se da opet bili kod pedijatra i da su vas posavetovali da ne dajete detetu kravlje mleko, pogotovo ne tako maloj bebi! U kravljem mleku nema apsolutno nikakvih nutritijenata za bebin pravilan razvoj, probajte neko drugo adaptirano mleko. Kravlje mleko tek posle 1 rodjendana, pronasjite na
inteenetu smernice SZO kao i uticaj kravljeg mleka i zasto se ne preporucuje.
zdravo svima 😊 beba ima 2 meseca i nedelju dana...u 3.nedelji joj se pojavio hemangion na vratu i kapku, isli u
Tirsovu i dr nam je dao mast da mazemo ujutru i uvece i kontrola za mesec dana, dakle sl.nedelje idemo. Da li se neka mama susrela sa time kod svojih beba i koje mere su preduzete? Inace uzrok ne postoji kako nastaje, dr kaze sve cesce se bebama pojavljuje. Ako neka ima iskustva neka pise. pozz i hvala
I mom sinu se pojavio hemangiom oko 2.nedelje na palcu. Pedijatar nam je rekao da se samo prati i da pazimo da ne sisa palac kako ne bi prokrvarilo. Nije razlog za brigu, uglavnom nestaje samo.
Beba 2 ipo meseca,iskljucivo dojena ali vec par dana ima mekanu stolicu i puno bljucka...Ne znam da li je to normalno ako moze neki savet...😇
Zdravo mame, moja beba ima 2mjeseca i dva dana tacno danas. Samo mi dva puta na dan ima stolicu, da li je to normalno? I svako dva sata jede nekad i na sat i pol. Da li vase bebe jedu u ovim razmacima, jer evo vec dva mjeseca nespavam jer nisam laka sna i nocu jede svako sat i pol i taman dok beba jede i ja dok se prevrtim.. njoj opet vrijeme hranjenja. Znats li vi kada ce uduzim razmacima jesti, bas sam iscrpljena.
Ih, pa tebi je super, moj doji na zahtjev i to je doslovno po cio dan svako malo na sisi, a noc ma kakvi sat i po, rijetko, inace skoro svako sat doji, imam mlijeka ali eto tako, ima 2mj. i 7.100kg, a imam jos jednu bebu, muz radi, a ja sama sa njima, dakle ja ne spavam nikako😆
cao,imamo istu bebu 😁😁 moja beba vec nedelju dana samo ujutru kaki,valjda je ok.a takodje pije mleko na 2 sata,nocu slabo spava ali danju spava super.mislim da je zamenio dan za noc.
Sto se stolice tice meni je pedijatrica objasnila da beba koja sisa moze da nema stolicu do 7 dana i to je normalno. Ukoliko to potraje duze, a beba se unervozi, odbija da sisa onda obavezno da se odvede lekaru i oni ce joj uraditi klizmicu. Moja beba nocu spava jedan blok od 4-5 sati, a posle se budi na dva sata. Mozda kad trazi da sisa nije uvek gladna, vec zeli utehu, ne moze sama da se uspava i slicno. Probaj da joj ne daje uvek da sisa vec je malo uljuljkaj, ako je gladna vristace, sigurno nece hteti da zaspi. Ja sam nabavila i dudu koju joj dajem, jer dete voli da sisa non stop, a nije uvek gladna. Pozdrav i polako, upoznaces vec potrebe svoje bebe.
Da li imate neki predlog za igračku za bebu od 2 meseca?
Moja beba(2mjeseca i 1 dan) obozava da boravi na podlozi za bebe sa onim visuljcima iznad nje. Takodje voli zvukove,bilo da su od pravih zvecki ili lupkanja razlicitim predmetima,suskanja i slicno.
Nakon koliko se moze poceti baviti fitnessom poslije poroda carskim rezom?
Meni je ginekolog odobrio mesec i po posle porodjaja. Radim brzo hodanje i vjezbe sa opterećenjem (po osjećaju), uz pratnju trenera, ginekologa i nutricooniste). Ja sam super i dojim bebicu. Takodje ja sam odlično podnjela carski rez, i funkcionisala sam odlično istu noć (šetnja, hodanje)
. Inače, kardio trening kao npr. trčanje se ne preporučuje, najbolje je da razgovaras sa svojim ginekologom.
Ja sam nutricionista i osobni trener. sve zavisi od vaseg stanja, tijela prije trudnoce, da li ste se bavili sportom, kako, kojim intezitetom itd. obzirom da sve ukljucuje rad donjeg abdomena, ukoliko znate da ga iskljucite, mozete cim vam oziljak zaraste, nakon prve kontrole od istog, ali lagani treninzi, ukoliko niste aktivni u sportu, niposto prije pola godine, cak i duze. U Pitanju su slojeviti rezovi od kojeg su unutrasnji na trbusnom zidu-misicima, jako je opasno za jednog amatera da se igra sa tim, dakle radije ako ste amater pricekajte.
Posle 3 meseca moze pilates i slicno, a tek posle 6 meseci neki intenzivniji trening.
Ja sam cula da nije preporucljivo prvih 6 mjeseci
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »