Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
mazite belil vinom desne...prijace joj
Pozdrav🙂 Nasoj bebici je izasao zub sa 4 meseca. Isto je balavila negde od 3-ceg meseca i mi smo joj odmah kupili Sofi zirafu. To vam je glodalica,rucno pravljena od prirodnih boja i materijala. U dexicu ima da se kupi. Nama je pomogla za ovaj prvi zubic.
pozdrav svima. moja bebica ima punih 5 mjeseci i jos se nije samostalno okrenula sa leđa na trbuh i obratno. beba je dobra, napredna...fizijatar nam je prije mjesec dana rekao da nema potrebe da dolazimo na vjezbice.
brinem se zbog toga jer se ne okreće a citam da se skoro svaka beba do 5 mjeseci samostalno okrece. ima li koja mama slično iskustvo
Samo nemojte da ga forsirate previse, okrenuce se kad on bude spreman na to. Svaka beba je prica za sebe. Neko dete ce propricati sa 10 meseci, a neko tek sa 3 godine, neko prohodati ranije, a neko malo kasnije. Bitno je da ne gube na tezini i da su zdravi i veseli. Sve ostalo ce doci na svoje.
pozdrav ,mi se do skoro nismo okrenuli ,imamo 5meseci i dve nedelje i bila sam zabrinuta ,medjutim bebac se okrenuo. mislim da je svaka beba prica za sebe i da nema potrebe da se brinete ni da uporedjujete sa drugim bebama ,to sam i ja radila i samo sebi stvarala pritisak..okrenuce se. .mozda savet da je stavljate na tvrdju podlogu .
Ni moja curica se ne okreće, a nešto i ne pokušava.😊 Nemoj da te to brine, ja sam sa prvom curicom naučila da smo van svih pravila, tako da se sada ne brinem, sve oni to stignu.
Moj decak se ne okrece jos uvek. Napunili smo 5 meseci pre neki dan. Dr jr rekla da je sve u redu.
Pozdrav svima,
imam bebicu staru 5 meseci i do sada nikakve probleme ni bolove nakon porodjaja nisam imala. Pre par dana pojavljuje mi se grozan bol u predelu anusa i prati ga pritisak (nalik porodjaju), bol u donjem delu stomaka, gasovi i nagon za praznjenjem creva. Stolica mi je normalna, nema krvarenja da posumnjam na unutrasnje hemoroide. Svaki put kada sedam imam taj problem kao da me nesto "probode" kroz anus. Imam utisak kao da mi je u stomaku veliki mehur koji se svaki cas duva i raste i kao da ce sve dole da se raspukne. Kada imam nagon za praznjenjem creva, toliki su bolovi prisutni da moram trceci da dodjem do kupatila i tako vise puta dnevno. Uzasno se plasim odlasja kod lekara jer iskreno ne znam sta da ocekujem.
Svakako treba da odete kod lekara, moze biti obicna upala/prehlada, nema potrebe za strahom od lekara, pregled moze samo da vam pomogne,a ne da trpite bolove i patite se.
beba ima 5meseci doktorka nam je rekla da hoce da nas salje na vezbe zato sto dete dize guzu i da je to prerano sto radi.Da li se jos nekom to desava ?
I moj sincic dize guzu od 4tog meseca. Nista ga ne forsiram, sve sto on pokusava sam i moze sam to je dobro. Deca sama osecaju kada su spremna za nesto. Samo se opustite i uzivajte sa svojom bebom.
Moja ima 5 meseci i pre neki dan je sama iz lezeceg polozaja presla u sedeci, sasvim sama je ustala i sela, tako da sve sto beba moze sama i zeli dobro je
mi dizemo guzu od 4og meseca. to su gluposti, sve sto beba moze sama da uradi ne dirajte je, nemojte samo na silu vi d aje terate.
zasto da vas salje na vezbe?
....I moja beba je od skora pocela da dize guzu....a kod pedijatra idemo tek za par dana :)
Pozdrav mamike. Nama je 5 meseci i 1 dan i ona balavi vec od drugog meseca i vuče se stalno za uši, konstantno trlja nos i naravno plakanje momenat kad iskoracim iz prostorije. Primetila sam da joj od svih zuba prvo izbijaju očnjaci. Dal jos neko ima slicno iskustvo?
Mom bebcu si izasla 3 ocnjaka kad je imao 2 ipo mjeseca, sve je u redu.
Mi smo juce napihnili 5 meseci..Bebica lepo napreduje,ne mogu da se pozalim na nista,stvarno je dobra bebica! Samo sto sada prozivljavam jako teske dane..tata nas je napustio pre 4 dana i otisao kod druge žene da živi,sa njom i njenom decom.jako mi je tesko,ne mogu da verujem sta nam se desilo a toliko je voleo nasu bebicu i brinuo o njoj od kad se rodila.samo kaze da njoj nista nece faliti..misleci na materijalne stvari.kaze zaljubio se u drugu i ne može da trpi vise da živimo zajedno..ne znam kada če ova bol proci ..A tako sam zelela da naša beba ima i mamu i tatu i,da joj pruzimo topao i srecan dom..da joj damo svu ljubav ovog sveta..
Imenjakinjo, zelim da ti kazem da nisi sama i da na nekin nacin tesim iako sam u slicnoj situaciji. Od 4 meseca trudnoce nisam sa ocem bebe iako on govori da je voli i da zeli da bude deo njenog zivota kao otac, ja ne gutam tu pricu. Vidjao je ali sve nekako povrsno. Svesna sam da je za moje dete bitno da zna za oca i da je kakav takav ali nakon patnje od nekoliko meseci presekla sam jer sam detetu potrebna zdrava i citava i radosna. On ne zasluzuje i ne treba mi odobrenje jer sam sve prosla sama tj bez njega. Pomagali su mi i pomazu drugi a on je tuzan lik koji nije sposaban da odgaja svoje dete i ne zanima me sto su muskarci inace takvi, ja svojoj cerki necu da to bude primer. I majka i otac treba da se dokazu NA DELU. Ovaj mucenik nazalost je pod toksicnim uticajem majke, edipovac i nedovrsena licnost.
Nemoj da patis za nekim ko te nije vredan a taj ko se ne bori za svoje dete ne zasluzuje da bude deo njenog zivota. Pozeri od oceva ne trebaju nikome, deca sve znaju pre ili kasnije. Budi jaka za svoje dete.
Ljudi koji vole svoju decu ne ostavljaju ih nikada! A ko ne voli svoje dete taj ne moze nikoga ni da voli. Tacka. Takav idiot ni ne zasluzuje da vas ima. Pruzices ti svom detetu ljubavi i paznje za oba roditelja. Umesto sto patis za nekim ko te nije vredan to vreme provedi mazeci se sa svojom bebom, njen osmeh ce te izleciti i pre nego sto mislis! Glavu gore!
Skoro pa slicna situacija, potpuno te razumem, samo je sto je i nama ‘obecao’ ali nista od toga, 5 meseci ima, od toga je 4 meseca nije video
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »