Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2071
Ostavite komentar
Pozdrav mame i trudnice. Ja sam pre nedelju dana saznala da sam u drugom stanju, na pregledu ginekolog nije video plod, ali betu sam radila utorak, četvrtak i subotu pa sam sama ispratila da je pravilno rasla, za razliku od prethodne dve trudnoće koje sam pobacila. U sredu sam zakazala privatan pregled koji sa nestrpljenjem čekam. Ali do tada, možete li mi reći da li su simptomi koje ja imam normalni... npr. blaga glavobolja, pospanost, retka mučnina bez povraćanja, takođe su mi grudi bile bolne i otečene, ali to je sada prošlo. Inače nemam gađenje na hranu, cigare ili kafu, jedem i pijem sve. Po beta hcg-u i izostanku menstruacije bi trebalo da sam sedma nedelja.
Sve je to normalno☺️ srecno♥️
Pozdrav.. Trenutno sam u 7.nedelji, i ljudi mojiii, ja ne spavam nikako..Cim padne noc, pocinju problemi. Noge nema sanse smiriti, neki tupi bol u dubini misica, em nesto bocka, em ziga. Izludjuje me ovo. Uspijem zaspati tek nekad pred jutro. Je li neko imao slican problem? 🙄🙄🙄
Trenutno 13. nedelja, i na svu srecu ne javlja se vise cesto. Mozda jedna noc u sedmici.. Uzasno je bilooo😖 Nadam se sa ce i kod vas brzo prestati.
dijelimo iste mukee 😭😭
Cao svima. Ja sam usla u 7. nedelju, do sada nisam imala nikakvo krvarenje, medjutim sinoc kad sam otisla u wc i da se obrisem imala sam sta da vidim... Na papiru malo bledunjave krvi, posle toga sam pratila i nisam ceo dan imala problema... Da li je neko imao slican problem, da li treba da se brinem ili je to normalno? Hvala
Hvala, bila sam kod ginekologa na uz, sve je uredu. Dobila sam utrogestan da pijem.
Nema razloga za brigu, ali je neophodno da sto pre zakazes kod lekara kako bi proverio na UZ da li je sve u redu. Takodje, za bilo kakva krvarenja uglavnom daju Utrogestan i neophodno je mirovanje. Tako da ces biti mirnija i sigurnija kada odes na pregled. Pozdrav.
Pozdrav mame i trudnice. Ja sam 'kao' 7 nedelja,veceras sam bila na kontroli i dr jos ne vidi rad srca. Kaze moguce je da je manja trudnoca pa da dodjem opet za 15dana. Nadam se da ce biti sve ok. Ima li neko slicno iskustvo?
Draga Adrijana,upravo prolazim kroz najtezi period.Pre 3ned kad sam.bila 7nedelja nisu videli ni eho ni plod za 3ned sam otisla drugom lekaru(sve privatno) gde je ustanovljen blighted ovum ili vestucje jaje ,posteljica bez ploda odnosno genetska greska pri razvijanju gde je plod mrtav,nikakvo krvarenje nisam imala.U ponedeljak idem na kiretazu.Strasno mi je zao.Nadam se da ce kod tebe biti sve ok ali slusaj svoje telo,u pocetku sam.imala sve simptome ali poslednje 3ned bas nista tada sam i posumnjala.Javljaj.Puno srece ti zelim i držim ti fige da ce kod tebe biti sve u redu!💖💖💖
Evo ja sam sedmi mesec jos malo osmi, a slicno mi je bilo na pocetku. Strpljen spasen, samo lagano. Srecno!
Idem privatno kod ginekologa,kod nje sam vec 10god i stvarno je pouzdana. Ona mi kaze da nesto nije u redu bilo bi i nekog krvarenja. Mislim pozitivno i jedva cekam za 15 dana da provjerim. Hvala puno 😘
Cao. Evo sam. Dr kaze da sam sedma nedelja, a ultrazvuk tad kao 5 +2, nisu se culi otkucaji pa jos mi drsko kaze kako u 7moj nedelji da se ne cuje. Odem juce u privatnoj ordinaciji 6+3 cuje se i vidi srculence, i sve je u redu. Idi do drugog doktora videces bice sve ok. Poljubac i ne brini
Zdrqvo. Kako da razlikujem viseplodnu trudnocu ?
Jel moguce da se jos ne cuju otkucaji srca 7 nedelja?
moje iskustvo nazalost danas sam saznala da i dalje nema ploda ,pre 3nedelje su videli samo vrecu bez ploda i danas sam otisla gde su mi rekli da je defektan plod odnosno mrtav plod i hitna kiretaza.Necu da te plasim ali budi spremna na sve opcije,mozda se tebi posreci pa sve bude ok!Oprosti na iskrenosti surovoj ne zelim nikome pa ni tebi ni delic ovoga sto ja prolazim sada ali isto mi nisu culi srce ploda niti videli pre 3 ned isto sam bila u 7 nedelji.Veliki pozdrav i očekujemo lepe vesti!
Mozda ti je kasnila ovulacija pa si manje trudna nego sto mislis. Desava se to bas cesto izgleda, dosta zenica na forumu to pita...budi strpljiva
Zdravo budući roditelji.
Mame, pitanje za vas. Šta jesti u danima kada se javljaju mučnine? Imate li neko čarobno jelo?
Juče je moja žena povraćala ceo dan, danas je jela malo plazme i pila čaj od nane. (6.nedelja trudnoće)
Hvala vam unapred.
Meni prija kikiriki, badem, indijski orah i, uopšteno, slane grickalice, ali u malim količinama. Pored toga, dobro mi dođe i šargarepica, nekuvana. Dešava se da me ona malo izgladni, ali, ipak prija.
Ne postoji magična hrana, ali, u situacijama kad je mučnina takva kao kod vaše žene dobar izbor je neko lagano pecivo (kifla, đevrek), koštunjavi plodovi i neki krekeri, keks.
Zdravo Aleksandre. Jako je lepo sto brines, podrska je najvaznija od svega u takvim danima kad se osecas jako lose. Ja sam tri nedelje povracala bezbroj puta i pomagao mi je bake rools, cedjeni sok od pomorandze bez vode, na pocetku limunada kasnije ne, kokice, pola kisele jabuke, bademi, lesnici, malo salate od kiselog kupusa. ( on je kasnije poceo da mi dize pritisak pa sam prestala) ali mi je extra prijao. Na kraju od toliko naprezanja sam izgubila dosta kalijuma i pocele su mi aritmije ali se nadam da kod tvoje supruge do toga nece doci. Preporuceno je za kalijum bar dve banane dnevno, sok od paradajza jer se kalijum mnogo gubi usled gubitka tecnosti. Pozdrav i nadam se da ce uskoro biti bolje. Oseti se promena posle par nedelja i postane lakse.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »