Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1769
Ostavite komentar
Bila na UZ 17.10. rezultat pravilan gest.mesak, naznaceni elementi ploda, HBD 6.. Rekla mi doktorka da dodjem na kontrolu za dve sedmice i da pocnem da pijem folni kiselinu.. prva mi je trudnoca pa mi je totalno ne jasan ovaj rezultat, sta sve ovo znaci? hvala na odgovoru 😊
Pre 4 dana sam isla kod lekara ,potvrdio je trudnocu. Nije rekao koja nedelja js u pitanju. inace zadnji dan m je bilo16 avgusta i posle toga sam dobila na jedan dan bukvalno i to je to.
Dali su mi da radim dalje analize krvi,urin, krvna grupa i brisevi ,i napisao na papiru izvestaj lekara: uz uterus prosirenog kavuma sa prisutnim gm u uterusu i naglasenim ehom enbrona sr se ne uocava-sta to moze da bude?
cao,
6 sam nedelja trudnoce, prva trudnoca i od dana kada sam trebala da dobijem imam lagane bolove pri dnu stomaka, nekada to ne mogu nazvati ni bolom, osjetim neko rastezanje/grcenje, desi mi se otprilike 3 puta na dan kada hodam a nekada i kada naglo ustanem. Brinem se jer vidim da dosta zena uzima neke lijekove zbog toga.. a ja imam uz za 10 dana tek.
Ja sam mislila da imam upalu jajnika dok nisam uradila test na trudnocu i pokazao pozitivno. Nikakve lekove nisam pila, u 6 mesecu mi se malo zakomplikovali pa sam dobila utrogestan do tada nista.
Poslednja menstruacija 01.09, test urađen 29.09 i najlepše dve crtice. :) Bili smo kod doktorice 04.10,potvrdila je trudnocu i sve je ok, sledeci uz za 10 dana, da se cuje srce... konacno, posle silnih cisti, mioma, operacije.... ❤️❤️❤️❤️❤️
Svu srecu najvecu 🎀🍀❤️
Srecno Nevena ♥️
Cestitam :))) Sad polako samo cuvaj de i ne opterecuj se glupostima... sto manje stresa!
Zadnja mens. 30.8. uradila test u cetvrtak 3.10. i pozitivan,navece odem kod dr i potvrdi mi. Tako da treca beba stize u 6mj...i jeeedva cekamo 😀
i mi cekamo trecu bebu u 6 mjesecu aBd🥰
i moja stize ako Bog da 13.06 👶
Ja sam zadnju mentruaciju imala 22.6. Test pokazao pozitivno prije 7 dana. I to tako da sam zavrsila na hitnoj od bolova. Kao najgori menstrualni bolovi. Na ultrazvuku se ne vidi nista, misle da je rana trudnoca, beta raste duplo kako i treba. Ja sam stalno u bolovima. Bude onako blago kao da trebam dobiti i onda dodju periodi da bas boli. Nocu se cesto budim od bolova i mucnine. Kad mirujem, lezim samo u krevetu, bolje je. Imam zakazan za 2 dana ultrazvuk opet. Nadam se da ce sve biti u redu. Iskustva?
Kako 22.6. pa to je vec negde oko 16 nedelja, a ne 6 nedelja???
Trudnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 6 nedeljaaaaaa
srecna, najsrecnija. Volim vas zene 🙈♥️♥️♥️♥️
Zdravo!U 6.nedelji sam trudnoce.Juce bila na pregledu,plod jedva velicine 2mm,beta skroz slabo raste,uopste se ne duplira na 48h.Opet moram ici sledece nedelje na pregled.Bas se brinem,u velikoj sam nedoumici.Da li je neko imao slicno iskustvo.
Beta je vazno da raste, a ovulacija ti je verovatno bila kasnije pa zato i jeste mali plod. Samo polako nista to ne znaci na pocetku.
Pozdrav,u 6 nedelji sam trudnoce,često imam mučnine i osjecaj da sve sto pojedem mi smeta za zeludac.Ima li ko slicna iskustva ?
Draga i meni je tako, sta god da pojedem osecam blagu mucninu, imam cesto gorusicu i problema sa zeludcem....
Zdravo. Trebala sam dobiti prosle nedelje u sredu.. Nisam dobila. Uradila sam test u petak, jedan neki obican a drugi je bio Clear Blue digitalni. Oba su bila pozitivna. Clear Blue je pokazao da sam trudna 2-3 nedelje i na uputstvu je pisalo da je to u stvari 4-5nedelja. Evo danas je ponedeljak, nisam dobila. Jedem vec 2 dana cesto i mnogo vise, uvek sam gladna. Grudi bole. Mucnine glavobolje nemam uopste. Na aplikaciji u telefonu pise da sam vec u 6.nedelji trudnoce po proceni poslednje menstruacije posto pise da se racunaju nedelje od 1.dana poslednje menstruacije. Ja i dalje ne verujem, jel to zaista trudnoca definitivno?? Pozdrav :)
Testovi mogu samo da ne pokazu trudnocu odnosno da bude suvise nizak beta HCG da se linija jedva vidi ili ne vidi koliko je mala kolicina. Najsigurnije je dati krv i uraditi beta HCG analizu za potvrdu trudnoce, rezultat je gotov istog dana i to za par sati. Krv ne mora da se daje u jutarnjim casovima vec bilo kada.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »