Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
851
Ostavite komentar
Bebi od 5meseci nije pozeljno davati kravlje mleko.
bili smo prehladjeni,pili antibiotik i to je proslo sve. medjutim dok je pio antibiotik krenuo je da se budi nocu,do tada mi je spavao od 20h do 6h u komadu,ali sada zaspi u 20h pa se u 21h probudi,ja ga uzmem on opet zaspi pa se opet oko pola 11 probudi i sve tako. ovo traje vec 5 dana. ali kad se probudi kad ga uzmem cujem mu creva i nekad i ima bas glasne gasove. Ima li neko iskustvo?
identična situacija i kod nas.. naduven stomak iako mu dajem waya probiotik..čak sam mu uvela espumisan opet. i traje danima..
Dajte detetu neki probiotik,probiotik obavezno ide uz antibiotik i kod odraslih.
Pozdrav mame, dajte mi pomognite nekako. Moja beba vec danima place, nece na sisu vuce se za usi, ako je to sto kazu onda je od zuba posto i sa tim imamo muke, ne mogu nikako da ga stavim na sisu, pogotovo na levo uvo, na desno se nekad i uspava, najgore mi je sto mislim da se gladan uspvaljuje da ne sise dovoljno koliko bi trebalo i to me brine, kada se uspava i razbudi se onda sise tako pospan ali kada treba da sise ovako to su muke, nekad mu dajem parscetamol alli cini se kao da ne pomaze. molim vas imate li neki savet, kolilo ce ovo da traje?
tako je i moja devojcica pre mesec dana odbijala da doji jedno me spasilo silikonske bradavice koje evo i dan danas koristimo.. inace moja beba nece da jede kad joj ponudim odtavim je ja tako neko vreme. i dam joj cucu kad nju prihvati tada je skoro pa gladna i legnem pored nje kad pocne da dodji ja je uzmem i tako nastavimo.. muku veliku imamo. posebno kad odemo negde..
Zdravo Jasmina..Moja beba ima pet meseci .Isto smo imali probleme ko Vasa beba.Vodila sam je kod lekara i pedijatar nas je uputio kod usnog(ORL).Imali smo upalu uva i to nam cistili usi i prepisao antibiotik Sinacilin na nedelju dana i paracetamol.Kapi za nos(fiz.rastvor)Posle dan dva nam bilo mnogo bolje i krenuli po starom sve.Jednino upala uva moze biti cim se beba hvata za uvce i nece da sisa
to je mozda strajk dojenja ? najiskrenije nisam znala da to postoji dok se nije desilo mom detetu i ja zivim u inostranstvu
Mozda ima upalu uva. Tako je i nama bilo.
Mislim da je najbolje da bebu odvedeš kod pedijatra, možda nisu samo zubići nego i upala uha, pošto ti odbija odbija određenu stranu. Ovako se patiš i ti i beba, ako bude sve u redu, taman tražiš savjet šta da radiš. I da ako su samo zubići, paracetamol neće pomoći, osim kod temperature, bolje ti je da uzmeš neki gel koji umiruje desni.
Nije upala uha, bili smo kod dva pedijatra u roku od par dana, inace zivimo u inostranstvu i moram priznati da nisam zadovoljna njihovim radom, iako smo kao problem prijavili da je mozda upala uha, osim uha nisu pregledali nisya vise, da poslusaju pluca srce, da pogledaju desni da li je to da objasne nesto, njihov odgovor je samo imajte strpljenja.. imam gel ali on ne pomaze, cak vise i ne voli kada mu mazem ljuti se, ranije je trazio da grize moj prst sad vise ni to nece..svi kazu da su zubi i da ce to stanje da prodje ali ja sam na izmaku snage..
Drage mame, molim za savet.
Beba ima 5 meseci i 2 nedelje, pre 5 dana pocela sam po malo da joj dajem Humana pirincanu kasu. Htela bih da joj uvedem jos nesto od zitarica... Da li ste izbegavali gluten i koliko dugo? Kojim ste vi redosledom davale vasim bebama kase? Sve mi je zbunjujuce... Koliko dana treba da joj dajem zitarice, koje i sta da izbegavam? Sta ste vi prvo od povrca poceli da dajete? U koje doba dana ste davali pirincanu kasu (ako jeste) a u koje doba povrce?
Hvala vam unapred na odgovorima! :)
Ima na fejsu grupa: Domaće kašice za bebe...jako korisna, možete pitati sve šta vas zanima tamo
Krenite sa jabukom pecenom, onda mrkvicom i jabukom stim da uvijek stavite kap jestivog ulja radi stolice... Onda ide krompir pa brokula pa onda krompir i brokula zajedno.. pa sam fala bebi supicu od kuvane piletine ( izbacite posle iskuvane supice piletinu ) par krugica krompira malo mrkvice i prersuna 2 liske blitve i vrlo malo soli... Onda pirincana kasa nju vas nece prihvatiti sve dok ne isproba ovo prijr navedeno a trebace vam strpljenja naravno sta god od ovoga da beba pojede ( a s pocetka su to vrlo male kolicine) dajite joj vode koliko ona moze popiti ...
Dajem uglavnom pre 14h
mi smo poceli da jedemo sa 5.5m i nisam dala pirincanu kasu ,prvo sam dala tikvicu ,sargarepu,planiram sutra bundevu pa krompir ,jabuku ,krusku ..
Mali su oni za dva obroka dnevno, jedan oko podne, zbog pracenja alergijske reakcije. Za pocetak sve tikva, tikvica, batat, mrkva, krompir, jabuka, kruska. Sto se tice zitarica pirinac, ali on je pun arsena, psenicna kasa... samo polako nigdje im se ne zuri, skuvati izblendati. Svaka nova namirnica tri dana. Mozes i kap maslinovog ulja uvesti pa kombinovati. Takodje, pred kraj prtog pocetkom sestog meso uvedi, oko 20 gr
Drage mame,
Beba ima 5mes i 2 Ned. Zabrinuta sam jer se ne smeje glasno, vec samo smesi . Dali je to normalno posto poznajem decu iste uzrasti koje se smeju na glas?
Sve je to individualno, uostalom kao i kod odraslih. Moj bebac se glasno smeje samo sa tatom i sa mnom. Sa svima ostalima se samo osmehuje ili je strogo ozbiljan. (strogo ozbiljan je sa ljudima sa kojima sam i ja inace takva 🤣)
Počnite od toga da sve i mi svi različito smejemo. Oni su mali ljudi, prema tome neke se smeju na glas, neke se osnehuju. Probajte da je zagolicate i da se igrate verovatno će to izmamiti gladni smeh. Moja beba se glasno smeje samo kada je golicam i ljubim po butinama ili kada je drzim i imitiramo da leti npr. ka tati.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »