Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1515
Ostavite komentar
nemoj je nocu stavljati na stomak da spava. Nikako!
To je zadovoljna beba i sve je normalno.
Drage mame, da li je neka imala sličnu situaciju. Mojoj bebi je ustanovljeno da ima slab tonus mišića, okreće i drži glavicu više na jednoj strani, fizijatar nam je dao određene vežbice da radimo. Takođe, kaže da je cela ta strana blago asimetrična, ali da nije ništa patološki, da je uzrok verovatno nedostatak kiseonika na porođaju. Jako sam zabrinuta... Inače beba ima 3 meseca, rođena je krupna, vesela, super napreduje... Hvala unapred ❤
Tako dam ja sa prvim detetom. Nista to nije, kako raste i jaca, sve dodje na svoje. Radite vezbuce i ne brinite
Drage mame, da li I vaše bekice izvijaju ledja u luk i glavu ka nazad? Moja to radi ponekad kada leži ili kad joj menjamo pelenu. Više deluje kao da želi da uhvati nešto ustima sa strane ili da se buni, ali naravno na netu piše svašta nešto o tome. Pa me zanima da li to bebe generalno rade ili bi trebalo da se zabrinem?
Hvala Vam :)
Idite kod fizijatra. moj sin je to radio i morali smo na vezbice. Imao je tortikolis i kombinaciju hiper i hipo tonusa misica.
moj isto to radi.kad menjamo pelenu je zaos bas.ja sam pitala pedijatra i kaze da nije nista vec da razgleda i pokzsava da se okrene na stomak.treba obratiti paznju kad bebac zaspi jer hoce tad da izviju glavu nagore i jedino to ne treba dozvoliti nego kad utonne u san glavu lepo staviti pravo.
Rodila sam prije 3.mjeseca.Sada imam jake bolove u donjem dijelu leđa.Da li je moguće da je od poroda ili nešto drugo?
Ako se tek sad javilo, a nije da traje od porodjaja, onda nije od porodjaja. Verovatno je
od tereta koji nosite.
Drage mame mozete da mi pomognete? moja Atina za dva dana puni tri meseca a nece
nikako u koloca sta da joj uradim...

nista. moje prvo dete nije htelo uopste. jednostavno je takva . tesko da ce zavoleti. moja cura prvu setnju je preplakala skroz. i svaku narednu..dok nismo krenuli bciklom u setnje/voznju..
Moj je stalno plakao i nigde nisam mogla sama sa njim,ali sam bila uporna.Jedan dan sam ga stavila na stranu da lezi,a sa druge strane mu stavila zvecku da gleda u nju i malo po dvoristu ga vozala.Kad se smirio isli smo u setnju,sad prespava svaku setnju 😁😁😁
Drage mame Moja beba ima 2 i pol mjeseca.Vec 10 dana odbija dojku nikada nije gladna prije je jako dobro sisala bez problema odjedanput odbija ..samo dok je jako pospana uhvati nekako dojku. Nem sor,nije prehladzena jedino vidim da joj je nepce oteknulo doktorica kaze da ce joj zubici svaki cas .. sto je meni bilo cudno ali mozda istinito .. dali je moguce da beba svaki podoj odbijaa zbog zubica toliko dana ? Probalo smo bocicu ista je reakcija i dojim he sa sesiricama ..Jako smo ocajni i molim vas da podijelite iskustva
I.mojoj bebi su rekli da je to zbog zubica medjutim sama sam vidjela ovih dana da je to samo skok u razvoju. Sest dana jedva da je 300ml pojela a pritom slabo spavala vec evo 2 dana neprestano jede spava i kad je budna dobro je raspolozena. Ne brini samo je skok i kod svake 3 bebe se desava. Samo jos jedna njihova nova pojava.
Zubici nisu nikako sa dva ipo meseca,beba strajkuje procitaj vise o tome..a ako dodjes u period da stalno hoce siku na sat,dva to je skok u razvoju i u tim momentima joj slobodno nudite..
Drage mamice da li vase bebe drze cvrsto glavicu,moja beba dok je na stomaku fino podiže glavu i okrece ali kada je u uspravnom položaju jos uvijek moramo pridržavati..
I kod mene je isto tako
Pozdrav drage mame🥰 Pokušavamo bebu da animiramo na sve moguće načine ali ona ako je uključen TV samo u njega gleda, guce, smeje se..Stavimo je u ljuljašku, pričamo, igramo se sa njom, idemo u šetnju ali nista je tako ne razveseli kao TV i pesmice 😔 Da li se i drugim mamama to dešava i da li je bezopasno?
Po savetu svih logopeda iskljucite baby tv .
Isti slucaj, Baby tv po ceo dan 😁
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »