Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1466
Ostavite komentar
ja sam vec 2x bila tako prehlađena od pocetka trudnoce.Ne rbini,samo jacaj imunitet-meni je pomogla kasika meda j pola cedenog limuna jeste jako ali bukvalno sam 3x to popila i sve je bilo bolje.Prestala sam da kijam,kasalj je prestao...
Nisam ni pitala za lekove vec za ISKUSTVA zena koje su bile prehladjene u ranoj trudnoci, (da li je zabrinjavajuce ili ne...). Svakako, sam vec tog dana kada sam objavila komentar zakazala kod lekara. Ali sam htela da znam nesto vise odmah.
Lekovi su jako opasni u trudnoci pogotovo u prvom trimestru. Kasnije trudnice mogu i antibiotike da dobijaju ako se prehlade... zato sam ti napisala da savet potrazis od doktora a ne ovde be ikakve lose namere....
Stvarno?! Ne bih znala da mi nisi rekla....
Odes kod doktora naravno i oni ti kazu sta da pijes i radis.
Zdravo drage mame!
Bila sam na UZ, inace sam 11+6, pokazalo se da je nuhalni nabor 2,2mm. Doktor je rekao da je do 2mm gornja granica. Da li neka od Vas ima isto tako malo poviseno? Sta Vam je doktor rekao?
Moja beba je imala po ultrazvuku nuhalni nabor 3mm. Upucena sam na prenatalni test, koji je bio u redu i kasnije Bogu hvala bebac zdrav i prav..
Zdravo mame, jedno pitanje
11 sam nedelja, prvi porođaj pre par meseci mi se okončao nesrećnin okolnostima, a ova trudnoća je, bogu hvala, u redu stim što je beba jako nisko, pijem utrogestan 3×dnevno i doktor mi je preporučio strogo odmaranje... da li neko od vas može da mi kaže da li je normalno da mi danas ceo dan stomak bude u grču, osećaj je kao da mi je kamen u donjem delu stomaka.(kontrakcija)?
Hvala unapred!
Ja mislim da je to od straha. Tako je i meni. Vremenom se naviknes, pa kad ništa ne boLi, bude čudno :) Biće to sve u redu :*
a da uzmeš onaj magnezijum direct na jezik?meni je on sprecavao kontrakcije u 2.trudnoci,nisam.smela da ustajem samo do wca.Porodila sam se u 35.ali sam do tada izdržala.sa detetom je sve bilo ok,evo je ima 5 godina.
Sanja, mislim da je normalno ali da moras strogo da mirujes. Da li postoji mogucnost da pozoves i pitas lekara da li je ta terapija dovoljna? Mozda postoji jos nesto sto bi ti olaksalo grceve.
Isla sam na UZ pre par dana. Pisalo je 9+4, plod 21 mm, sto kao odgovara 9+0. Prva mi je trudnoca pa mi je to bilo malo cudno ali svi kazu da je to ok.
Sad sam usla u 11 nedelju, ni mucnine ni nista nisam imala, ali nekad kad se jako nakasljem zna da me zaboli tj."presece"sa desne strane donjeg dela stomaka. Je li imao ko nesto slicno?
Takodje me zanima do kad moze da se radi TORCH? Ja tek za 20ak dana dobijam osiguranje jer sam strani drzavljanin.
Zdravo Sanja,
Nemoj da te brine veličina, svaka beba se različito razvija tako da ako je sve ostalo u redu nemaš brige. Ako si pak paničar, dostupan je Verified prenatalni test koji je idalje na popustu i tu ćeš saznati ima li potrebe za brigu ili ne.
Što se tiče kašlja i tog bola ne brini, ja svakog dana imam kijavicu i isto me zaboli prilikom kijanja ali to nije ništa strašno. (Ne bi trebalo)
Ali, smatram da za sve što te muči da je bolje da se posavetuješ sa svojim doktorom, jer svaka od nas drugačije podnosi trudnoću i svaka ima različite simptome.
Cao ženske, imam jedno pitanje za vas, 10.nedelja sam. Prokrvarila sam pre tri dana, juče sam izašla iz bolnice, krvarenje je stalo. Dok sam bila u bolnici pila sam utrogestan od 200mg 3x1. U otpusnoj listi piše za terapiju utrogestan vaginalno 2x1, sinoć sam stavila vaginalno ali imam problem sa mokrenjem i često sam u wc-u tako da mi je sinoć ispao. Da li mogu da ga pijem oralno 3x1 kao i do sad u bolnici ili da ga pijem 2x1.
Treba sto dublje da gurnes i da lezis 20 minuta minimum, piski pre toga pa probaj tako. Nije uopste isto da li se unosi oralno ili vaginalno to ce ti svaki dr reci i vaginalno je mnogo bolje zbog brze apsorcije.
Cao svima,ja sam 11 nedelja,i dalje me muci mucnina,vrtoglavica,bolovi u zadnjem delu stomaka,i sve mi smrdi. Pa sam htela da pitam jel to normalno?
zdravo i ja sam 11+ od 6 nedelje imala sam mucnine i dalje ne prolaze.beba je dobra dok sam na poslu nemam mucnine cim izasjem odma muka.pokusala sve al nista nepomaze.srecno
Cao svima 10 nedelja sam i ne osecam vise bol u donjem delu stomaka i ne osecam vise bol u grudima. Da li je to normalno?
11.nedelja, prolaze mucnine. E sad, kako kontrolisati unos hrane u trudnoci? Kao da mi se otvorila rupa u stomaku, nista sto pojedem ne moze da me zasiti. Helppp!
Zdravo zene, da li i vi imate bolove u kolenima i butina nocu kad spavate?
mene to probudi nekad nocu, kako vi to resavate tj ako ih imate? ☺
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »